Két vereség, tanulságokkal
2017. november 23.

Az NB I/B fehér csoportjában előbb a MAFC, majd az Ajka ellen játszott csapatunk. 

Az elmúlt szombaton a fővárosban vizitált együttesünk, ahol a MAFC volt az ellenfelünk. 

MAFC - ZTE NKK II. 78-68 (26-20, 21-20, 19-14, 12-14)
Budapest, Kinizsi utca 1-7.
Játékvezetők: Bátovszky Zsolt, Oláh Márk

ZTE NKK II.: Kovács G. 15, Gaál -, Liska 16, Jurkó 8. Varga 7, csere: Kovács C. 10, Kaj -, Hersics 12, Csarankó -, Lang -, edző: Horváth Zsófia

Sajnos a mérkőzés sok szempontból nem volt örömteli és ideális. A vereség ellenére úgy gondolom, hogy nem jobb csapat a fővárosi gárda, de ezt majd a pályán kell megmutatnunk! Védekezésünk ezen az estén hagyott némi kívánnivalót maga után, sok nagyon könnyű kosarat kaptunk és ajándék lepattanókat is adtunk ellenfelünknek. Zónavédekezésünk megint jól működött, de sajnos pár utolsó másodperces dobás törte továbbra is a lendületünket. Támadásban meg voltak a helyzeteink és jól is támadtuk a MAFC védelmét, de mivel sajnos nem tudtunk ezekből büntetőket kiharcolni, a fiatal csapat lendülete egy kicsit megtört, kicsit elbizonytalanodtak a lányok. 

Horváth Zsófia:- Mérges vagyok a csapatra, amiért szerintem figyelmetlen volt védekezésben és nem mutattuk meg igazi keménységünket a pálya ezen végén. De büszke vagyok rájuk, hogy az utolsó percig küzdöttek és harcoltak, hogy meglegyen a meccs! Továbbra is sok tanulnivalónk van, ami a helyzetek olvasását illeti és azt, hogy hogyan kell a külső körülményeket kizárni! Csarankó Viki sajnos egy ütközésben, arcsérülést szenvedett, ezúton is kívánok neki jobbulást!

Szerdán az Ajkát fogadtuk az Ostoros Károly Csarnokban. 

A vendégek kispadján az egykori kiváló ZTE kosaras Farkas László irányított. Az Ajka jó kinti dobásainak köszönhetően nyerte meg a mérkőzést. 

ZTE NKK II- Ajka –Cserpes Trudi 83-91 (15-22, 18-20, 29-21, 21-28)
Zalaegerszeg, Ostoros Károly Csarnok, 50 néző, Jv: Benedek Zoltán, Fleischmann Krisztián

ZTE NKK II: Kovács G. 32/12, Varga 7, Vincze 18/12, Jurkó 3, Liska-, csere: Czukor 7/3, Hersics 12/3, Kovács C. 4, Kaj -, Preisinger -, edző: Horváth Zsófia

A vendégek eddig két mérkőzést játszottak mindössze, de azokat nagy fölénnyel nyerték. A mérkőzés első részében előnyt harcoltak ki a Veszprém megyeiek, amit meg is tartottak a nagyszünetig. A lányok csak mentek az eredmény után. A harmadik negyedben távoli dobásainknak köszönhetően visszajöttünk a meccsbe és a negyed hajrájában a vezetést is átvettük Hersics hármasával (60-59). Elég volt két védekezésbeli hiba és az Ajka visszavette a vezetést. A záró negyedben is hullámzó teljesítményt nyújtott a csapat és bár voltak nagyon jó megoldások támadásban, védekezésben és főleg a kizárásoknál sok volt a mulasztás. A vendégcsapat jól dobott kintről és élesebbek voltak a fontos helyzetekben és ez döntőnek bizonyult a végjátékban.  

Horváth Zsófia: -Sajnos megint nem voltunk már az első negyedben elég agresszívak és a mérkőzés nagy részét az eredmény kergetésével töltöttük. Voltak nagyon jó megoldásaink és jó védekezéseink, de előrébb kell lépnünk a védekezésünkben és kizárásokban, hogy meccseket tudjunk nyerni. Sok mindent gyakorolhattunk, mind támadásban és mind védekezésben, ami ennek a csapatnak jó, hiszen "tanulni" vagyunk itt. Folyamatosan fejlődünk és remélem, hogy ezeknek a meccseknek meglesz az eredménye és hamarosan piros jegyzőkönyvet is kapunk a meccs végén!

2017. november. 23. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#20 Szórád Anna
#30 Péterfi Anna
#58 Jurkó Noémi
#14 Kovács Georgina
#13 Ács Alexandra
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#21 Jagodics Lilla
#7 Csalló Jázmin
#15 Óházy Julianna
#10 Horváth Fruzsina
#11 Kocsárdi Réka
#0 Kiss Virág
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg