Két negyedet sikerült megnyernünk a Cegléd ellen
2020. október 04.

A Cegléd ellen, idegenben kezdtük a szezont megfiatalított csapatunkkal. A házigazda nem a megszokott környezetben, hanem Monoron fogadta csapatunkat. 

VBW CEKK Cegléd-ZTE NKK 102-70 (31-14, 23-24,29-10, 19-22)
Monor, Dr. Mészáros, Balogh, Lengyel 

VBW CEKK Cegléd: Ortiz 20/3, Szirony 10/6, Lachelle 5/3, Soritriou 21/6, Kobolák 2, csere: Bozóki 4, Böröndy 6, Viszmeg 5/3, Révész 9/3, Kuttor 2, Moore 18, Gorjanácz, edző: Kostas Keramidas

ZTE NKK: Dzombeta 21/6, Mányoky 11/6, Dömötör, Szabó 10, Tuchscherer 20/9, csere: Chromej 1, Horváth Fru, Kulcsár 2, Úr 5/3, edző: Ambrus Péter

A mérkőzés elején próbált ellépni a Cegléd, de Mányoky triplájával a vezetést is megszereztük (6-7). A hazaiak spanyol karmestere remekül mozgatta csapatát és pontos dobásaival fokozatosan ellépett a házigazda. Nem védekeztünk jól, amit pontokkal büntetett ellenfelünk. Canadai centerünk gyűjtögette szorgalmasan a pontokat, de Sotiriou egy hármassal, Ortiz pedig egy közelivel szilárdította meg a Cegléd vezetését (17-10). Ortizt nem tudtuk tartani és gyorsan tíz fölé kúszott a különbség. Deanna triplája törte meg a hazaiak lendületét (22-13). A hajrában a padról beszálló Moore új lendületet adott csapatának és tetemes előnyt harcoltak ki a negyed végére (31-14).  

A második negyed elején Dzombeta pontjaival zárkóztunk, de hamar jött a válasz is és a Cegléd már húsz pont fölé tornászta előnyét (42-18). A negyed felénél védekezést váltottunk és a támadójátékunk is feljavult. Mányoky és Tuchscherer hármasaival csökkentettük hátrányunkat. A hajrában Tuchscherer újabb triplájával és Szabó büntetőivel megnyertük a negyedet. 

A nagyszünet után a Cegléd tartotta jó dobóformáját és fokozatosan növelte előnyét. Az Ortiz, Sotiriou, Moore hármas hozta a pontokat és egy 15-0-s futással átlépték a harminc pontos különbséget is. Az első negyedhez hasonlóan rosszul védekeztünk és a dobások sem igazán ültek (77-42).  

A záró negyedben ismét összekapta magát csapatunk és harcosabban játszottak a lányok. Dzombeta hozta a pontokat a vendégeknél, de a fiatal soproni tehetség Úr Boglárka is gyűjtögette a kosarakat. A találkozón már korábban eldőlt minden, így a hajrában már a pontkülönbség volt kérdéses. 

A Cegléd pontosabb játékkal, jó egyéni teljesítményekkel megérdemelten nyerte meg a találkozót. 

Ambrus Péter: - Kevés lehetőségünk volt felkészülni ellenfelünkből, aki igazolták, hogy jó csapat lesznek idén. Sok hibát vétettünk védekezésben, sokszor túlsegítettünk, lehetőséget adva ellenfelünknek a pontszerzésre. A második és negyedik negyedben már láttam előremutató jeleket védekezésben és támadásban is. A remek dobóformát kifogó házigazda ellen nem volt igazi ellenszerünk. Úgy érzem, sokkal több van a lányokban, mint amit ma kihoztak magukból. Szerdáig a védekezésünkön kell sokat dolgoznunk, hiszen egy erős BEAC ékezik hozzánk. 

2020. október 3. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
Zsíros AK.
81
::
:
ZTE NKK
83
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#11 Kocsárdi Réka
#0 Kiss Virág
#14 Kovács Georgina
#13 Ács Alexandra
#10 Horváth Fruzsina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#30 Péterfi Anna
#58 Jurkó Noémi
#7 Csalló Jázmin
#21 Jagodics Lilla
#15 Óházy Julianna
#20 Szórád Anna
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV