Két küzdelmes mérkőzésen egy-egy vereséget és győzelmet ért el junior csapatunk
2021. március 11.

ZKTE - Gyakorló DSE Kaposvár 49-55 (6-12, 20-14, 10-13, 13-16)
ZKTE: Németh Kincső 7/3, Kocsárdi Emese -, Szabó Kinga 5, Horváth Fanni 7, Horváth Fruzsina 16. Cserék: Óházy Julianna 11, Varga Babett -, Varga Regina -, Molnár Hanna 3. Edző: Rózsás Gábor.

A nyitófordulóban 67-47 arányban sikerült felülmúlnunk kaposvári ellenfelünket, ezúttal hazai pályán azonban a jó védekezésünk mellé sajnos jóval gyengébb dobóforma párosult. Az elejétől fogva óriási küzdelem zajlott a parketten, amelyben mindkét fél rengeteget hibázott. Felváltva vezettek a csapatok, de egyik fél sem tudott 4-5 pontnál jobban meglépni riválisától. Az idő előrehaladtával a sok elhibázott dobás miatt egyre görcsösebbé váltak a lányok, egyszerűen sehogy sem tudtak élni a kínálkozó lehetőségekkel. Ahogy ilyenkor az lenni szokott, az ellenfél pedig a támadóidő lejárta előtt kétszer is 8-9 méterről, kiszorított helyzetből hajított minden mindegy alapon palánkos triplát, amely a maradék önbizalmunkat is elvette a záró periódusban. Az utolsó pár percet jelentő végjátékban többször is támadhattunk a fordításért, de a dobásaink ismét célt tévesztettek, így alakult ki a 49-55-ös végeredmény, első ízben szenvedtünk vereséget a bajnokságban.

Darazsak Sportakadémia “B” - ZKTE 29-58 (7-15, 2-16, 8-10, 12-17)
ZKTE: Németh Kincső 2, Varga Babett 7, Szabó Kinga 6, Horváth Fanni 15, Horváth Fruzsina 9. Cserék: Kocsárdi Emese 2, Óházy Julianna 9, Varga Regina 2, Molnár Hanna 8, Peterdi Fruzsina 1, Péterfi Anna 2, Büki Virág -. Edző: Rózsás Gábor.

Soproni mérkőzésünket extrán motiváltan kezdtünk, eddig megszokott jó és kemény védekezésünkre még egy-két lapáttal rátettek a lányok, kiváló volt a koncentráció és a kommunikáció, a legritkább esetben engedélyeztünk pontokat ellenfelünknek. A hazaiaknál egyébként két korábbi, sajátnevelésű játékosunk, Ács Alexandra és Gombkötő Lili is lehetőséget kapott.

Ezt a szinte tökéletes védekezést tudtuk 40 percen át tartani, így nagyon magabiztosan sikerült egy újabb győzelemmel bővítenünk eredménysorunkat. Támadójátékunkban akadtak bizonytalanságok ismét, de azokat a másik térfélen mutatott kiváló csapatmunkával tudtuk bőven ellensúlyozni. Mindemelett nagy pozitívum az is, hogy egy ilyen pontszegény mérkőzésen 11 játékosunk is betalált az ellenfél gyűrűjébe, azaz mindkét palánknál ügyesen elosztották a lányok a terhet, feladatokat.

Rózsás Gábor: -Két hasonló, kemény és küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl felemás végeredménnyel, ennél azonban számomra fontosabb a mutatott játék képe. Azzal pedig ezúttal is elégedett vagyok, mindenki küzdött mindkét mérkőzésen és igyekezett védekezésben végrehajtani az utasításokat és alapfeladatokat. Az 55 és főleg a 29 kapott pont kifejezetten extra, utóbbi ebben a legfelsőbb utánpótlás korosztályban nem mindennapi teljesítményt jelent, ráadásul egy erős ellenféllel szemben. Támadásban viszont előbbre kell lépnünk, mert – ahogy azt a hazai mérkőzésünk példája is mutatja – nem lehet mindig csak a jó védekezéssel mérkőzést nyerni, egyensúlyba kell hozni a két térfelet.

2021. március 11. ZKTE 
 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#0 Kiss Virág
#20 Szórád Anna
#13 Ács Alexandra
#30 Péterfi Anna
#7 Csalló Jázmin
#21 Jagodics Lilla
#15 Óházy Julianna
#58 Jurkó Noémi
#11 Kocsárdi Réka
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#10 Horváth Fruzsina
#14 Kovács Georgina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg