Két különböző arcát mutatta U18-as csapatunk az alapszakasz során
2022. február 23.

Sajnos a bajnokság eleje óta nincs szerencséje junior csapatunknak, amelyet a pandémia alaposan megtizedelt már a Kiemelt Bajnokság Selejtező fordulói alatt, majd ez a nehéz helyzet átnyúlt a bajnoki alapszakasz első felére is, ahol ráadásul három idegenbeli mérkőzéssel kezdtünk. Rózsás Gábor edző összefoglalója.

A csoportunkba (Regionális Alapszakasz – Nyugati Régió - A-csopor) három erős ellenfél került besorolásra, köztük két akadémiai csapat is, így a Bajai NKK, a Darazsak Sportakadémia “B” Sopron és a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia “A” csapataival közösen alkottunk egy négyesfogatot. 

A már említett problémák miatt is sajnos nagyon rossz ritmusban kezdtük a szereplésünket, Baján és Pécsett is súlyos vereséget szenvedtünk, majd Sopronban egy már jóval szorosabb mérkőzésen szintén alulmaradtunk. 

Az áttörést és szebbik arcunk “előkerülését” segített, hogy lassan, de biztosan épültek fel sérültjeink, magunk mögött hagytuk végre a betegséghullámot és ezáltal már jelentősen stabilabb, erősebb összetételben tudtunk kiállni a három hazai mérkőzésünkre, ahol aztán mindhárom ellenfelünknek sikerült a visszavágás. A felsőházba jutás sem tűnt elérhetetlennek, de a többi csapat mérkőzésein született eredmények nem kedveztek nekünk, így a továbbiakban is a Regionális Bajnokságban folytatjuk a szezonban a szereplésünket. 

Eredmények: 
PVSK NKA “A” - ZKTE 94-46
Bajai NKK – ZKTE 66-39
Darazsak Sportakadémia “B” - ZKTE 54-46
ZKTE – PVSK NKA “A” 59-52
ZKTE – Bajai NKK 70-62
ZKTE – Darazsak Sportakadémia “B” 71-52

Pozitívum, hogy mind a 8 junior korú játékosunk sok játéklehetőséget kapott ezeken a találkozókon és mellettük a 16 fő kadett játékos is rendre szerephez tudott jutni egy korosztállyal feljebb is és ezáltal itt is fejlődni.

A csapat tagjai: Ács Alexandra, Bartáky Panka, Bekő Ráhel, Büki Virág, Hoffmann Virág, Horváth Réka Panna, Jagodics Lilla, Jóna-Horváth Jázmin, Kiss Virág, Kocsárdi Emese, Lepár Margaréta, Martonics Linda, Molnár Hanna, Molnár-Oravecz Ella, Óházy Julianna, Peterdi Fruzsina, Péterfi Anna, Szabó Kinga, Szakonyi-Nagy Virág, Szórád Anna, Takács Gréta, Varga Réka, Vendég Réka. Edző: Rózsás Gábor.

Juniorjaink a Regionális Alapszakaszban folytatják tovább a küzdelmeket a Darazsak Sportakadémia “B” és a Szombathelyi Sportiskola együttesei ellen, ahol összesen 8 mérkőzést kell lejátszaniuk két hónap leforgása alatt és ha sikerül a csoport első helyén végezni, akkor folytathatják a szereplést a Régiós Bajnokok Tornáján való részvételért. 

Rózsás Gábor: “Az összességében rajtunk kívül álló okok jelentősen meghatározták a selejtezős és alapszakasz-beli szereplésünket. A sportban azonban nincs ha, így igyekeztünk végig előre tekinteni, függetleníteni magunkat minden külső tényezőtől és minden adott mérkőzést felhasználni a lehető legjobban játékosaink egyéni és csapatszintű fejlődése érdekében. A későbbiekben bármi történjék is nem szeretném ha ilyen jelentős különbségeket produkálnánk a mutatott összteljesítmény tekintetében, bármilyen formációban is álljunk fel ezután, az alapszakasz második felében látottakat szeretném tapasztalni innentől minden játékosomtól! Célunk, hogy első helyen végezzünk a következő csoportban!”.

2022. február 23. ZKTE 
 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#30 Péterfi Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#7 Csalló Jázmin
#15 Óházy Julianna
#11 Kocsárdi Réka
#14 Kovács Georgina
#0 Kiss Virág
#20 Szórád Anna
#13 Ács Alexandra
#10 Horváth Fruzsina
#58 Jurkó Noémi
#21 Jagodics Lilla
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg