Két-két győzelmet és vereséget gyűjtött U16-os csapatunk
2022. november 04.

Sűrű volt a menetrend a kadett lányainknak, akik megszerezték első győzelmeiket a Kiemelt Selejtezőben és a Regionális Alapszakaszban is. 

Kevesebb, mint 2 hét alatt 4 mérkőzést is játszott csapatunk. Október elején Szekszárdon a Kiemelt Selejtező II. Fordulójában kellett duplázni lányainknak a Soproni Darazsak Akadémia és az Atomerőmű KSC Szekszárd együttesei ellenében, majd a Regionális Alapszakaszban folytatták a küzdelmeket.

Soproni Darazsak Akadémia - Zalaegerszegi KTE 53-56 (22-20, 10-11, 12-11, 9-14)
ZKTE: Jagodics Lilla (16/3), Jóna-Horváth Jázmin (-), Szakonyi-Nagy Virág (2), Kiss Virág (12), Varga Réka (10). Cserék: Sonkoly Fanni (12), Csalló Jázmin (-), Pintér Viola (4), Németh Szonja (-), Balázs Kitti (-). Edző: Rózsás Gábor.

Pontgazdag első negyed után 22-20-as soproni vezetésnél kezdődött a második periódus, de onnantól már mindkét csapat bekeményített védekezésben. A stílusváltás ellenére végig fej-fej mellett haladt a két gárda, nagy küzdelem jellemezte a mérkőzést. A végjátékban sikerült higgadtan jó döntéseket hoznunk, ami talán a jobban elosztott játékperceknek is köszönhető, de nyilván egy kis szerencse sem árt az ilyen mérkőzéseken. Átalakuló és formálódó kadett csapatunk ebben a formájában (2007-2009) első győzelmét szerezte. 

Zalaegerszegi KTE - Atomerőmű-KSC Szekszárd 53-89 (8-24, 16-27, 19-16, 10-22)
ZKTE: Jagodics Lilla (15), Jóna-Horváth Jázmin (-), Szakonyi-Nagy Virág (6), Kiss Virág (6), Varga Réka (4). Cserék: Sonkoly Fanni (10), Pintér Viola (4), Balázs Kitti (6), Csalló Jázmin (2), Németh Szonja (-). Edző: Rózsás Gábor.

Rövidke pihenő után a hazaiak ellen folytattuk, akik fizikálisan jelenleg egy jóval érettebb csapatot alkotnak a miénknél, s ezt az első másodpercektől bizonyították is, egyértelműen ők domináltak fizikumban és frissességben egyaránt. Rengeteg eladott labdánk volt a mérkőzésen, amelyekből a szekszárdi lányok sorra dobhatták a könnyű ziccereket, így nagyon magabiztosan szerezték meg a győzelmet és ezzel a tagságot a Kiemelt Bajnokságban. 

Galéria elérhető a képre kattintva

Zalaegerszegi KTE – MVM-OSE Oroszlányok 63-73 (19-17, 18-16, 11-23, 15-17)
ZKTE: Jagodics Lilla (18), Szakonyi-Nagy Virág (10), Kiss Virág (2), Varga Réka (14), Bekő Ráhel (-). Cserék: Sonkoly Fanni (14), Jóna-Horváth Jázmin (-), Csalló Jázmin (3/3), Németh Szonja (-), Pintér Viola (-), Balázs Kitti (2). Edző: Rózsás Gábor.

Az első percektől nagy küzdelem zajlott a parketten egy teljesen más stílusban játszó csapat ellenében. A félidőhöz közeledve egyre többször és egyre magabiztosabban vezettünk, azonban már ekkor érezhető volt, hogy többen nem a megfelelő energiákat mozgósítják koncentrációban és védekezésben. A fordulás után ezt az ellenfél lelkesen és könyörtelenül kihasználta, fordított és végig megőrizte előnyét. A támadójátékunk egyre inkább összeáll, körvonalazódnak a szerepek azon az oldalon, viszont ha úgymond lustálkodunk és alszunk védekezésben, akkor nehéz dolgunk lesz, nagyon ritkán fogunk nyerni 73 kapott ponttal. 

Szombathelyi Sportiskola – Zalaegerszegi KTE 29-71 (8-20, 6-22, 4-20, 11-9)
ZKTE: Jagodics Lilla (16), Sonkoly Fanni (6), Szakonyi-Nagy Virág (26/6), Kiss Virág (10), Bekő Ráhel (-). Cserék: Vörös Luca (-), Jóna-Horváth Jázmin (-), Csalló Jázmin (2), Németh Szonja (7/3), Pintér Viola (-), Bartáky Panka (2), Balázs Kitti (2). Edző: Rózsás Gábor. 

A lányok talán ezen a találkozón belátták, hogy a fegyelmezett és koncentrált védekezés kifizetődő, mert abból sokkal jobban lehet építkezni a másik oldalon is. Az 1:1 elleni és csapatvédekezés is most működött a legjobban a szezonban, a megszerzett lepattanókból pedig nagyon sok gyorsindításos akciót tudtunk vezetni. 

Rózsás Gábor: “Nagyon hullámzó még a csapatunk teljesítménye, ebben a korosztályban elég jellemző, hogy huzamosabb ideig csak kevesebben tudnak megfelelően koncentrálni. A rotáció is teljesen más már, mint a korábbi bajnokságokban, ehhez sem egyformán tudnak még alkalmazkodni. Sok idő lesz még amíg minden összerendeződik, mindenki megérti és elfogadja az adott mérkőzésen a szerepét, illetve azt, hogy a kosárlabda nem csak pontszerzésből áll, de meccsről-meccsre egyre több jelét adják a lányok, hogy van bennük potenciál. Remélhetőleg pár hét múlva a folytatásnál már teljes csapattal, sérültek és betegek nélkül tudunk újabb előrelépés lesz látható a játékunkban!”.

2022. november 4. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#10 Horváth Fruzsina
#7 Csalló Jázmin
#14 Kovács Georgina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#11 Kocsárdi Réka
#21 Jagodics Lilla
#13 Ács Alexandra
#15 Óházy Julianna
#20 Szórád Anna
#30 Péterfi Anna
#0 Kiss Virág
#58 Jurkó Noémi
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg