Kadett csapatunknak a célja a B döntőbe kerülés
2022. február 23.
U16-os csapatunk összességében jól szerepelt a Kiemelt Bajnokság alapszakaszában

A kemény nyári felkészülés után a kétfordulós selejtezőben kiváló teljesítményének köszönhetően vívta ki kadett csapatunk a jogot arra, hogy egy az eddig úgymond megszokotthoz képest egy magasabb szinten is kipróbálhassa magát. Rózsás Gábor edző összefoglalója.

Az egész ország területét felölelő és hat csapatot tartalmazó csoportunkban oda-visszavágós alapon összesen 10 mérkőzést játszottunk mindössze két hónap leforgása alatt, illetve a legtöbb játékosunk az U18-as, junior bajnokságban is szóhoz jutott, Molnár Hanna és Óházy Julianna pedig a felnőtt csapat edzésein és mérkőzésein is aktív résztvevők voltak.

Kemény, tartalmas, sok utazással és kalanddal tarkított hetek vannak mögöttünk. 

A Szegedi KE fizikálisan nagyon kiemelkedett a mezőnyből, a többiek, azaz a Bajai NKK, a Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia “B”-jelű csapata, a Szolnoki Sportiskola, és a Törekvés SE Budapest pedig, mint kiderült összességében hasonló játékerőt képviseltek. Kellett egy kis idő amíg a lányok felvették a ritmust, és kezdetben a vereségek is megviselték a csapatot, illetve elhúzódó betegséghullám is sújtott minket, de végül sikerült 3 győzelmet gyűjteni úgy, hogy további négy mérkőzésen reális esélyünk volt a végjátékban további értékes sikereket hozni, de a rutintalanságunk miatt ezeket sajnos nem sikerült realizálni.

Az alapszakaszban mind a 16 játékosunk kapott játéklehetőséget a mérkőzéseken, akik közül ráadásul 9 fő 2007-es születésű, tehát még a következő szezonban is szerepelhet ebben a korosztályban. A lányok hétről-hétre értek igazán jó csapattá, szépen fejlődtek a játék minden elemében és ügyesen elosztották a terheket, így bizakodóak lehetünk a folytatás tekintetében, azaz, hogy a rájátszás küzdelmeiben sikerül továbbra is felfelé ívelő teljesítményt nyújtanunk.

Alapszakasz mérkőzések: 
Török F.-Törekvés SE/A - Zalaegerszegi KTE  62 - 59    
Szolnoki Sportcentrum/A -Zalaegerszegi KTE 61 - 54    
Zalaegerszegi KTE - Szegedi KE/A 42 - 102    
Bajai NKK/A - Zalaegerszegi KTE  72 - 39    
Zalaegerszegi KTE - NKA Pécs u15/B 75 - 54    
Zalaegerszegi KTE - Török F.-Törekvés SE/A 52 - 61    
Zalaegerszegi KTE - Szolnoki Sportcentrum/A 73 - 78    
Szegedi KE/A - Zalaegerszegi KTE  93 - 39    
Zalaegerszegi KTE - Bajai NKK/A 69 - 56    
NKA Pécs u15/B - Zalaegerszegi KTE 48 – 64

A csapat tagjai: Bartáky Panka, Bekő Ráhel, Horváth Réka Panna, Jagodics Lilla, Jóna-Horváth Jázmin, Kiss Virág, Martonics Linda, Molnár Hanna, Molnár-Oravecz Ella, Óházy Julianna, Péterfi Anna, Szakonyi-Nagy Virág, Takács Gréta, Varga Réka, Vendég Réka. Edző: Rózsás Gábor. 

A szükséges jó csapatmunka és kemény védekezés mellett kiváló egyéni teljesítményekben sem volt hiány a csoportunkban, amit bizonyít, hogy végül több játékosunk is előkelő helyen végzett az egyéni mutatókban: 

Pontátlag: Óházy Julianna 20.5 (1. helyezés)
Teljesítmény-index: Óházy Julianna 26.2 (2.), Molnár Hanna 16.0 (7.), Varga Réka 12.0 (20.)
Lepattanó: Molnár Hanna 10.8 (2.), Óházy Julianna 9.1 (3.), Varga Réka 7.4 (9.)
Gólpassz: Óházy Julianna 3.6 (4.), Jagodics Lilla 1.9 (15.)
Labdaszerzés: Óházy Julianna 4.5 (3.), Jagodics Lilla 2.2 (18.)
Blokkolt dobás: Varga Réka 1.1 (5.), Óházy Julianna 0.5 (14.)

Februárban megkezdődte a rájátszás küzdelmei, ahol a B-döntőért folytathatjuk tovább a szereplésünket, az első csoportkörben ellenfeleink a Bajai NKK “B”, az Óbudai Kaszások és a Szombathelyi Sportiskola csapatai lesznek, akikkel szintén oda-visszavágós alapon, hat mérkőzésen dönthetünk a továbbjutók sorsáról. Célunk, hogy továbbra is igazi csapatként működve a lehető legtöbb tapasztalatot szerezzük és közben győzelmeket gyűjtve elérjük a továbbjutást!

Rózsás Gábor: ”Nagyon hosszú és nehéz hónapokon vagyunk túl, de mindannyian örülünk, hogy belekóstolhattunk a bajnokság ezen szakaszába is, igyekeztünk minél előbb felvenni a ritmust. Voltak hullámvölgyeink, gondjaink, de közösen megoldottuk ezeket. A legnagyobb fájdalmam, hogy a budapesti és szolnoki csapat ellen egy akkor minket sújtó betegséghullám miatt hazai pályán erősen foghíjas csapattal voltunk kénytelenek kiállni, igaz még így is mindkét mérkőzésen volt esélyünk a győzelemre, de azzal a két vereséggel sajnos lecsúsztunk egy igazán nagy bravúrról, azaz, hogy az A-döntőért folytathassuk a további szereplésünket. Ugyanakkor büszke vagyok a lányokra és összességében szerintem elégedettek lehetünk a szereplésünkkel, főleg a mutatott játékunkkal, amely edzésről-edzésre, mérkőzésről-mérkőzésre egyre inkább letisztult, fejlődött. A rájátszás csoportkörére egyértelműen azt a célt határoztuk meg közösen a csapattal, hogy kivívjuk a továbbjutást, aminek eléréséhez sok munka vár még ránk!”.

2022. február 23. ZKTE

Következő mérkőzés
::
vs

Köszönjük a szurkolást!

Találkozunk a következő szezonban!

Előző mérkőzés
::
:
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#13 Ács Alexandra
#15 Óházy Julianna
#14 Horváth Fanni
#77 Molnár Hanna
#20 Szórád Anna
#14 Kovács Georgina
#10 Horváth Fruzsina
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV