Junior csapatunk közel állt a bravúrhoz a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia ellen
2018. október 17.

A Szombathely idegenbeli és a Kaposvár hazai legyőzése után Zalaegerszegen fogadtuk kiváló erőkből álló székesfehérvári ellenfelünket.

ZKTE - Dávid Kornél KA 61-65 (11-15, 15-18, 19-12, 16-20)

ZKTE: Böcskei Réka (25), Czigány Cintia (8), Ujhelyi Fanni (5), Horváth Fanni (7), Horváth Fruzsina (12) Cserék: Sefner Rebeka (2), Bagó Linett (-), Besenyei Lili (-), Markó Vivien (-), Németh Kincső (1). Edző: Rózsás Gábor.

Jelentős magassági fölényben lévő ellenfelünk ellen riadtan kezdtük a találkozót, nehezen találtuk meg a nagyon magas lányok elleni megfelelő akciókat, helyzeteket, a palánkok közelében rendre kilátástalannak tűnő szélmalomharcot folytattunk, mégis eleinte mindenáron ott igyekeztünk fogást találni vendégeinken. Ezt kihasználva fehérvári a együttes az első percektől fogva magához ragadta a kezdeményezést és 6-8 pontos előnyt állandósított a nagyszünetig.
A fordulás után sikerült változtatnunk, végre bátran és szemre is tetszetősen kosárlabdáztunk, jól választottuk ki a helyzeteinket, illetve a különféle védekezéseket is sikerült megfelelően alkalmazni, ezzel megzavarni a DKKA csapatát. A harmadik negyedben Böcskei 15 pontot szerzett, emellett minden pályára lépő játékos igyekezett szívét-lelkét kitenni védekezésben, a negyed végére sikerült is kiegyenlíteni ezeknek a dolgoknak köszönhetően (45-45). A negyedik periódust a vendégek kezdték jobban, de pillanatok alatt ismét egylabdássá tettük a mérkőzést. Egy perccel a találkozó vége előtt 60-61-es állásnál sajnos tiszta ziccert hibáztunk, így a végső, taktikai csatába a fehérváriak mehettek bele lélektani előnnyel, s így ők tudták realizálni a győzelmet 65-61 arányban. Egy remek, egészen színvonalas, nagyon küzdelmes, de sportszerű mérkőzésen sajnos győzelmet szalasztottunk el, köszönhetően elsősorban a kishitű kezdésnek és a 16 kihagyott büntetőnek.

Rózsás Gábor: -Egy jól felkészített, kiváló szerkezetű ellenfelet fogadtunk, amely hozzánk hasonlóan nem a rombolásra törekszik, hanem konstruktív, kulturált kosárlabdát igyekszik játszani, így remek mérkőzés kerekedett ki a találkozóból. Mindkét csapatban nagyon jó és érett egyéni teljesítményeket mutattak többen is, illetve a csapatvédekezések is rendben voltak, szinte mindenféle védekezési módot bevetettek a pályára lépő felek. Az ilyen mérkőzések jól szolgálják a sportolók fejlődését, nagyon reméljük, hogy a szezonban az ilyen stílusú, hozzáállású csapatokkal tudunk többször találkozni és nem verekedésben kell majd helytállnunk. Nyilván soha nem jó vereséggel zárni egy mérkőzést, de összességében nem kell szomorkodnia a lányoknak, mert ilyen teljesítménnyel a továbbiakban ismét győzelmeket fognak majd gyűjteni.

fotó: Cseszneki Ildikó

2018. október 16. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#21 Jagodics Lilla
#30 Péterfi Anna
#58 Jurkó Noémi
#14 Kovács Georgina
#15 Óházy Julianna
#20 Szórád Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#0 Kiss Virág
#13 Ács Alexandra
#10 Horváth Fruzsina
#11 Kocsárdi Réka
#7 Csalló Jázmin
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg