Junior csapatunk bejutott a Kiemelt Bajnokságba
2022. szeptember 27.

A Selejtező II. fordulójában U18-as együttesünk mindkét ellenfelét legyőzte és ezáltal klubunk ezen korosztálya első alkalommal szerepelhet az országos Főtáblán.

Zalaegerszegi KTE – Darazsak Sportakadémia “B” 64-55 (16-10, 14-13, 19-18, 15-14)
ZKTE: Óházy Julianna (17/3), Horváth Réka Panna (2), Ács Alexandra (21), Molnár Hanna (4), Lepár Margaréta (5). Cserék: Jagodics Lilla (8), Peterdi Fruzsina (5), Soknoly Fanni (3), Martonics Linda (-), Büki Virág (-). Edző: Rózsás Gábor. 

Az akadémiai csapatokkal nagyon nehéz fizikálisan felvenni a versenyt egy-egy olyan kis egyesületnek, mint a miénk, így tudtuk, hogy nagyon kemény első összecsapás vár ránk Sopronban. Összességében végig higgadtak tudtak maradni a játékosaink annak ellenére is, hogy rendkívül hullámzó volt a mérkőzés, ez pedig döntőnek bizonyult az egész mérkőzésen és főleg a végjátékban. Kifejezetten gyengén lepattanóztunk és dobtunk távolról, de a csapatjáték ezúttal is rendben volt, mindig kisegítették egymást a lányok a pálya mindkét oldalán, így ez egy nagyon fontos és értékes győzelmet eredményezett az óriásit harcoló hazaiakkal szemben.

MTK Budapest – ZKTE 51-65 (10-22, 11-22, 16-17, 14-4)
ZKTE: Óházy Julianna (14), Horváth Réka Panna (2), Ács Alexandra (19), Molnár Hanna (6), Peterdi Fruzsina (-). Cserék: Lepár Margaréta (12), Jagodics Lilla (7/3), Martonics Linda (5), Bartáky Panka (-), Sonkoly Fanni (-). Edző: Rózsás Gábor.

A hajnali kelés, kora reggeli indulás és délelőtt 10 órakor kezdődő első, rendkívül fizikális mérkőzés után nehéz lett volna megmondani, hogy este 18.00-kor az MTK ellen milyen produkcióval tud a csapatunk előrukkolni. A lányok azonban olyan motiváltan és koncentráltan álltak hozzá az egész naphoz, hogy nagyon gyorsan kiderült: nincs kifogás. Az első félidőben közel tökéletes teljesítményt nyújtva 44-21-es eredményt értek el, ezzel alaposan meghatározva az egész mérkőzést. Budapesti ellenfelünk a végéig becsülettel küzdött, de magabiztosan őrizte csapatunk előnyét és harcolta ki az első helyet és ezáltal a Kiemelt Bajnokságban történő részvétel lehetőségét. A mérkőzés előtt megbeszéltek szerint a döntő faktor a lepattanózás volt, amelyet 47-28-ra nyert a csapat, s ez alapvetően meghatározta a találkozó végkimenetelét. 

Rózsás Gábor: “Nagyon nehéz hetünk volt, sérülések és betegségek miatt hat alapemberünk dőlt ki, pénteken este is még változott a keretünk, a helyzet kísértetiesen hasonlított az egy évvel ezelőttihez, ahol ugyanilyen balszerencsések voltunk és az utolsó mérkőzésen maradtunk le az U18-as Főtábláról. A lányok azonban jól érzékelhetően folyamatosan lépkednek előre továbbra is minden tekintetben, úgymond egyre inkább “beleállnak a cipőbe”! Több sérültünk is azonnal jelezte, hogy ha azzal tudják segíteni a csapatot, akkor szívesen jönnek velünk a pénteken lebetegedő társuk helyett, ami példaértékű! Nagy örömömre szolgál, hogy ilyen játékosokkal, ilyen jó közösségben edzősködhetek, nagyon-nagyon büszke vagyok rájuk! Megérdemelték ezt az újabb nagy lépést, lehetőséget, nagyon sokat dolgoztak érte együtt! A meccseink végeztével ráadásul újabb öröm ért minket, akkor értesültünk róla ugyanis, hogy U14-es csapatunk hétvégi - szintén Selejtező II. Forduló - remek szereplésének köszönhetően hozzánk hasonlóan kivívta a Kiemelt Bajnokságban történő részvétel lehetőségét! Gratulálunk nekik ezúton is a kadett és junior csapataink nevében!”.

2022. szeptember 27. ZKTE

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#21 Jagodics Lilla
#58 Jurkó Noémi
#30 Péterfi Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#0 Kiss Virág
#10 Horváth Fruzsina
#7 Csalló Jázmin
#20 Szórád Anna
#11 Kocsárdi Réka
#13 Ács Alexandra
#15 Óházy Julianna
#14 Kovács Georgina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg