Jó erőfelmérő volt a debreceni túra a serdülőknek
2019. március 08.

Március első hétvégéjén Serdülő csapatunk a Felsőház B csoportjában, Debrecenben lépett pályára. Ellenfél a Debreceni Kosárlabda Akadémia/A,  a Nyíregyházi Kosársuli és a DVTK Akadémia/A csapatai voltak. 

A Főtábla Selejtező 2. fordulójában számunkra csak az volt a tét, hogy a Főtábla csoportok sorsolásánál melyik kalapba kerülünk. Csoportunk 1-2. helyezettje a második kalapba, a 3-4. pedig a harmadikba kerül.
Csapatunk nem éppen 100%-os állapotban utazott el a tornára. Pauliscsák Lili osztálykirándulás, Horváth Réka családi program miatt hiányzott, Török Kata pedig egész héten nem edzett bokasérülés miatt. Nála bizonytalan volt, hogy tud-e játszani, illetve mennyit bír a lába. Ezeknek a körülményeknek a tudatában, még inkább felértékelődik, hogy már az első selejtezőből a Főtáblára jutottunk, mert ezen a hétvégén, a csapatnak ebben az állapotában nem biztos, hogy sikerült volna.

A szombati első meccsen a félidőig váltott vezetéssel, fej-fej mellett haladtunk a nyíregyházi lányokkal. A harmadik negyedben Ács Alexandra másodszor is a könyökére esett, ami csúnyán megzúzódott, ápolásra szorult és a továbbiakban már nem játszott. Az Ő hiányát már nem bírta el a csapat, ellenfelünk fokozatosan növelte előnyét, és a végére 14 ponttal kikaptunk.    

Nyíregyházi Kosársuli – ZKTE 70:56 (18:19, 13:11, 20:12, 19:14)
ZKTE: Török Kata 17, Óházy Julianna 15, Ács Alexandra 11, Lepár Margaréta 10, Peterdi Fruzsina 2, Horváth Nadin 1, Büki Virág, Völgyi Veronika, Molnár Hanna, Kovács Gréta, Sziva Veronika, Paragi Csenge. Edző: Gellérné Gulyás Ildikó

Este a DVTK Akadémia/A csapatával játszottunk, akik több különböző városban működő csapatokból vannak kiválogatva. Ez meg is látszott, főleg fizikailag 12 egyformán erős lányról van szó. A mi csapatunk elég szárnyaszegetten játszott, így a Diósgyőr gyakorlatilag átgázolt rajtunk. A nagyarányú vereséghez az is hozzátartozik, hogy amikor egyértelművé vált, hogy nincs nyerési esélyünk, akkor a kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódó kulcsjátékosainkat többet pihentettem, és sokat játszottak olyanok, akik máskor alig kerülnek pályára.

DVTK Akadémia/A – ZKTE 83:36 (24:11, 19:12, 12:6, 28:7)
ZKTE: Lepár Margaréta 13, Ács Alexandra 10, Török Kata 5, Óházy Julianna 4, Peterdi Fruzsina 2, Völgyi Veronika 2, Büki Virág, Kovács Gréta, Molnár Hanna, Horváth Nadin, Paragi Csenge, Sziva Veronika. Edző: Gellérné Gulyás Ildikó

Másnap az eddig veretlen házigazdák ellen léptünk pályára. Egy félidőn keresztül meglepően jól tartottuk magunkat, néhány buta hibát kivéve elég jól működött a védekezésünk, és főleg az első negyedben a pontszerzéssel sem volt probléma. Még a harmadik negyed végén is csak kilenc pont volt a hátrányunk, de már nagyon látszott a csapaton a fáradtság. A végjátékban már sokat játszottak a cserejátékosok, és főleg támadásban váltunk erőtlenné, így alakult ki a 20 pontos vereség.

ZKTE – Debreceni Kosárlabda Akadémia/A 52:72 (21:21, 11:16, 14:18, 6:17)
ZKTE: Ács Alexandra 22, Török Kata 14, Peterdi Fruzsina 5, Kovács Gréta 4, Lepár Margaréta 3, Horváth Nadin 2, Óházy Julianna 2, Büki Virág, Molnár Hanna, Völgyi Veronika, Sziva Veronika. Edző: Gellérné Gulyás Ildikó

Gellérné Gulyás Ildikó: - Összességében ez egy komoly tét nélküli torna volt, ami arra volt jó, hogy felmérjük, milyen erősségű csapatokkal találkozhatunk a Főtáblán, és hogy mit kell még begyakorolnunk ahhoz, hogy a szezon végén a döntőben ezek ellen a csapatok ellen is nyerési eséllyel léphessünk pályára.

2019. március 8. ZTE NKK     
 

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
Zsíros AK.
81
::
:
ZTE NKK
83
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#58 Jurkó Noémi
#30 Péterfi Anna
#11 Kocsárdi Réka
#20 Szórád Anna
#21 Jagodics Lilla
#0 Kiss Virág
#13 Ács Alexandra
#7 Csalló Jázmin
#14 Kovács Georgina
#10 Horváth Fruzsina
#15 Óházy Julianna
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV