tippmix
Javuló összképpel és jobb eredményekkel zárta a visszavágókat U18-as csapatunk
2020. január 08.

A regionális alapszakasz első körét gyenge, 1-3-as mérleggel teljesítette junior csapatunk, így adott volt a feladat: szerettünk volna javuló játékot mutatva eredményesebb produktumot nyújtani a visszavágók alkalmával. Ez minden nehézségünk ellenére sikerült is, de még mindig van mit javítanunk a játékunkon.

Petőfi SE – Zalaegerszegi KTE 60-96 (19-20, 10-34, 10-19, 21-23)
ZKTE: Böcskei Réka (7), Kocsárdi Emese (2), Horváth Fruzsina (27/3), Ács Alexandra (13), Horváth Fanni (24). Cserék: Török Kata (9/3), Szabó Kinga (8), Besenyei Lili (6), Rékli Bíbor (-).

Az első negyed döcögős játéka után Pécsett arattunk magabiztos győzelmet a Horváth-ikrek ponterős játékának és a kiváló csapatvédekezésnek köszönhetően.

Szombathelyi SI – Zalaegerszegi KTE 63-67 (12-19, 16-11, 16-21, 19-16)
ZKTE: Gombkötő Lili (8), Horváth Fruzsina (19), Ács Alexandra (12), Horváth Fanni (10), Markó Vivien (14). Cserék: Böcskei Réka (2), Szabó Kinga (2), Besenyei Lili (-).

Felkészültünk a szombathelyiek statikus, betömörülő területvédekezése ellen, 35 percig kiválóan, szemre is tetszetősen kosárlabdáztunk (52-63), de ekkor különféle okok miatt mindkét irányítónk kiválni kényszerült a játékból, ami majdnem a győzelmünkbe került. Egyre több pozitív jel utal arra, hogy át tudjuk lépni saját árnyékunkat akkor is ha az ellenfelünk zónát védekezik, a mérkőzés összképét nézve megérdemelt győzelmet arattunk idegenben.

Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia - Zalaegerszegi KTE 88-45 (24-11, 19-8, 27-10, 18-16)
ZKTE: Török Kata (7/3), Horváth Fruzsina (15), Ács Alexandra (7), Horváth Fanni (10), Markó Vivien (4). Cserék: Horváth Lili (-), Böcskei Réka (2), Rékli Bíbor (-).

A székesfehérvári csapat játékerőben és átlagmagasságban, fizikumban is toronymagasan kiemelkedik ebből a csoportból. Igyekeztünk tisztesen helytállni, de sajnos sokszor a végre meglévő, jó kizárások ellenére is lekapkodta ellenfelünk a fejünk felett a lepattanókat (53-33-ra nyerték ezt a mutatót a hazaiak), így röviden és tömören: nem voltunk egy súlycsoportban ellenfelünkkel.

Bajai NKK – Zalaegerszegi KTE 72-68 (16-16, 16-22, 20-13, 20-17)
ZKTE:Török Kata (2), Horváth Fruzsina (23/3), Horváth Fanni (18), Lepár Margaréta (4), Markó Vivien (12). Cserék: Ács Alexandra (9).

Kellemetlen stílust képviselő csapat otthonába utaztunk, akik legtöbbször 1-2 passz után már tüzelnek is a pálya minden részéről, míg saját palánkjuknál amolyan “öregfiús”, behúzódó zónát alkalmaznak, ez az egyveleg még egy-egy felnőtt csapatnak is tud komolyabb gondokat okozni. A délelőtt 11 órás kezdés, a négyórás utazás, illetve a 6 bevethető játékos - akik közül többen betegen vállalták a játékot - nem a mi malmunkra hajtották a vizet. Foghíjas csapatunk azonban jelesre vizsgázott hozzáállásból és küzdelemből, az utolsó percekig tudtunk vezetni a lányok fegyelmezett, taktikus és okos játékának köszönhetően, de sajnos a 9 embert rotáló hazaiak frissebbek tudtak maradni a végjátékra, mi pedig úgymond megijedtünk a nagy lehetőségtől. Győzelmet engedtünk ki a kezünkből, azonban a mutatott játékra minden résztvevő büszke lehet a vereség ellenére is.

Rózsás Gábor: -Nagyon sok gonddal küszködünk junior csapatunk esetében, a második körben azonban játékunkkal szerettünk volna erre rácáfolni. A lányok jelentős része ebben kiváló partnernek bizonyult, akik éppen tudták vállalni a játékot mindent megtettek a pályán becsülettel egyesületünkért. Köszönet nekik ezért, és remélem, hogy egyre inkább átérzik, hogy ha az edzéseken alázattal és keményen dolgoznak, akkor annak látható eredménye van élesben is! Nagy élmény volt számomra Baján, hogy egy U18-as mérkőzésen a sok problémánk ellenére a 14-17 éves játékosaim egy masszív, kellemetlen ellenfél ellen érett, okos, tetszetős játékot mutattak be, a tényleges végeredmény és utolsó pár perc ellenére szememben aznap ők is győztesek voltak!

2020. január 7. ZTE NKK 
 

Következő mérkőzés
::
vs

Maradj otthon!

Várjuk a 2020-2021-es szezont!

Előző mérkőzés
::
:
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
Horváth Fruzsina
Preisinger Boglárka
Kuttor Enikő
Janis Ndiba
Kovács Georgina
Nagy Dóra
Kirby Burkholder
Horváth Fanni
Dömötör Dorina
Keyona Hayes
Andjela Delic
Horti Dóra
Jurkó Noémi
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV