Ismét győzelmet engedett ki kezei közül junior csapatunk
2018. október 25.

Október közepén Pécsett vendégeskedtünk, ahol a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia együttesével mérkőztünk meg szombaton délelőtt 11 órai kezdettel.

PVSK NKA - ZKTE 73-71 (15-24, 23-12, 14-17, 21-18)

ZKTE: Böcskei Réka (5), Kovács Georgina (40/18), Csarankó Dorottya (3), Horváth Fanni (12), Horváth Fruzsina (4) Cserék: Sefner Rebeka (2), Czigány Cintia (2), Szabó Kinga (2), Gombkötő Lili (-), Bruszik Anna (-). Edző: Rózsás Gábor.

A nagyon korai kelés és indulás szerencsére nem vetette vissza játékosaink kedvét, kiválóan kezdtük a mérkőzést. Fegyelmezett és változatos támadójáték és kemény védekezés jellemezte a csapatot, amelyeknek köszönhetően gyorsan 8-10 pontos előnyt sikerült építeni. 

A második negyed elején már 7 játékosunk is betalált a pécsi gyűrűbe, de sajnos néhány perccel az említett periódus kezdése után egyik legjobb formában lévő játékosunkat, Böcskei Rékát egy sérülés miatt elveszítettük a további küzdelemből. Az incidens nagyon megzavarta csapatunkat, amelyet a hazaiak egy 12-0-s rohammal büntettek meg és innentől teljesen nyílt lett ismét a mérkőzés, 38-36-al zárult a félidő.

A harmadik és negyedik játékrészt a hullámvasút szóval lehetne legjobban jellemezni, mindkét csapat nagyon ingadozóan játszott, ennek megfelelően többször váltakozott a vezetés, illetve az előnyök mértéke is. Az utolsó két percbe végül a hazaiak mehettek bele 8 pontos előnnyel, de egy pillanatra sem adtuk fel, az időkérések alatt megbeszélteket egészen jól megvalósították a lányok, így sikerült újra egylabdás mérkőzést kerekíteni az összecsapásból. 73-70-es pécsi vezetésnél 6 másodperccel a vége előtt Kovács Georgina jutott két büntetőhöz, majd miután az elsőt értékesítette edzője kérésére a másodikat szándékosan elhibázta, a támadólepattanót sikerült is megszereznie Horváth Fanninak, de sajnos a nagy izgalmak közepette nem sikerült dobásig eljutnia, így maradt a 73-71-es végeredmény, győzött a PVSK.

Rózsás Gábor: -Dühítő, hogy most már sokadszorra ismételjük ugyanazt a forgatókönyvet, azaz kiváló kezdés és tetszetős játék után rosszul reagálunk olyan alapvető dolgokra, mint egy-egy időkérés, szerkezeti vagy személyi változtatás, illetve a fizikai és mentális fáradtság. Mindenféle körülményt (pl.: sérülés, egyéb dolgok) ki kell tudnunk zárni, mert ha valaki nem a mérkőzésre koncentrál teljes erőbedobással, akkor az kihat a saját és csapata teljesítményére is. Nyilván nem felnőtt játékosokról van szó, de ebben 15-18 éves játékosaink jó részének már érettebbé kell válnia, hogy az ilyen mérkőzéseken végül mi örülhessünk. Újabb győzelmet szalasztottunk el, ezeket az esélyeket a későbbiekben ki kell használni, azon leszünk, hogy ezen túl már egyre inkább sorainkban tudhassuk a jó értelemben vett "gyilkos ösztönt" is, mert ez nagyon hiányzik a csapatból.

Fotó: Cseszneki Ildikó

2018. október 25. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#58 Jurkó Noémi
#21 Jagodics Lilla
#15 Óházy Julianna
#7 Csalló Jázmin
#10 Horváth Fruzsina
#20 Szórád Anna
#30 Péterfi Anna
#13 Ács Alexandra
#0 Kiss Virág
#11 Kocsárdi Réka
#14 Kovács Georgina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg