Igazi csapatmunka a fővárosban
2017. szeptember 15.
Parker és Jeffery sérülése ellenére is sikerült legyőznünk a Vasast.

Vasas Akadémia – ZTE NKK 62-64 (19-13, 14-25, 15-11, 14-15)
Budapest, Pasaréti Sportcsarnok 

Másfél hét szünet után játszottunk újabb felkészülési mérkőzést. Ellenfelünk az idén is acélos csapattal rendelkező Vasas Akadémia volt. A fővárosiak keretében két ismerőssel is találkozhattunk, Böröndy Viviennel és Ambrus Szandrával. A hazaiak sok fiatal mellett három légióssal játszottak. 

Jól kezdtük a találkozót és a 4. percben már 5-9-re vezettünk. Fokozatosan lendült játékba a hazai alakulat és a 8. percben átvették a vezetést (15-13). A negyed vége a Vasasé volt és hat pontos előnyt szereztek a folytatásra (19-13).  A második negyed elején tartotta előnyét a fővárosi együttes. Fokozatosan vettük át a mérkőzés irányítását és a megnyomva a negyed végét átvettük a vezetést és ötpontos előnnyel mehettünk a nagyszünetre (33-38). Sajnos a negyedben Nadja Parker egy ütközés után nagyot esett és a parkettre érkezés közben csúnyán beütötte a fejét. Centerünk a második félidőben már nem lépett pályára. 

A harmadik negyed elején egy kisebb hullámvölgy jött a játékunkban és ezt a hazaiak kihasználták és kiegyenlítettek (42-42). A negyed közepén Jeffery is kiesett a játékból, aki egy ütközés után a térdét fájlalta. A játékrész végén minimális egy pontos előnyt szereztünk (48-49). A záró játékrész kemény csatát hozott. Az elején nekünk ment jobban, de a negyed közepétől a hazaiak voltak pontosabbak. A lányok a hajrában óriási akarattal játszva megfordították a mérkőzést és 62-64-re nyertek. 

Gáspár Dávid:- Tanulságos, kemény mérkőzést játszottunk a Vasas ellen. A heti munka meglátszott a lányok dobáspontosságán és koncentrációján. Kulcsjátékosaink kiesése után a lányok igazi csapatként küzdöttek és az akaratukat siker koronázta. Reméljük, hogy légiósaink sérülése nem komoly!

Folytatás szeptember 22-24-e között a Göcsej Kupán!

2017. szeptember 15. ZTE NKK

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
Zsíros AK.
81
::
:
ZTE NKK
83
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#13 Ács Alexandra
#15 Óházy Julianna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#7 Csalló Jázmin
#11 Kocsárdi Réka
#14 Kovács Georgina
#30 Péterfi Anna
#58 Jurkó Noémi
#0 Kiss Virág
#10 Horváth Fruzsina
#21 Jagodics Lilla
#20 Szórád Anna
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV