Horváth Zsófi és a Jurkó Noémi 2014 legjobbjai Zala Megyében
2015. január 24.
A megye legjobb kosarasait díjazták

Az elmúlt esztendő legjobbjait díjazta, hagyományaihoz híven a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség. Dr. Villányi Antal a szövetség első embere elmondta 1991-ben volt az első díjátadó ünnepség és az azóta elmúlt időben remek kosárlabdázók és edzők kerültek a szervezet díjazottjainak listájára. 
Az immár 24. díjátadót megtisztelte jelenlétével Balaicz Zoltán polgármester, a Magyar Kosárlabda Szövetség részéről Bodnár Péter főtitkár, Dr. Gyimesi Endre, az MKOSZ elnökségi tagja és a Baranya megyei szövetség elnöke és titkára, Várhalmi Zsolt és Téczeli Tamás. 

Villányi Antal beszédében úgy fogalmazott- A 2014-es esztendő sikerekben és kudarcokban is bővelkedett. Sikernek könyvelhetjük el a Megyei Kosárlabda Bajnokság színvonalának emelkedését. Sok utánpótlástorna, B33 –as bajnokság és a Dobd a kosárba program is termékeny talajra talált a megyében. Sikeresen rendeztük meg, dupla hazai győzelemmel a 45. Nemzetközi Göcsej Kupát. Emellett a szakmai oldalon is elindult a fejlődés, amit a sikeresen megszervezett játékvezetői jelent Nagykanizsán és Zalaegerszegen. Szomorúságra ad okot, hogy a megye és az ország egyik nagy múltú férfi kosárcsapata, a ZTE KK nehéz időszakot él meg. Nincs NB II-ben szerelő együttesünk és a diákolimpiákon is kevés az induló csapat- folytatta a szövetség elnöke. 

Balaicz Zoltán polgármester az egybegyűltek előtt jelentette be a férfi klub ügyvezetőjének lemondását. Hangsúlyozta, hogy új alapokra kell építeni a klubot és az utánpótlás átalakítása is időszerűvé vált. Az országos szövetség főtitkára Bodnár Péter, egykori játékvezető, a megyei szövetségek átalakításának sikeréről beszélt. Kiemelte az elmúlt év válogatott szinten elért sikereket, amiben a zalai szakembereknek is része volt. A 2015 évben pedig rengeteg feladat vár a szövetség munkatársaira, hiszen a felnőtt női EB-t, B33 U18-as világbajnokságot rendez többek között Magyarország. 

A beszédeket követően átadták a 2014-es esztendő legjobbjainak járó serlegeket. 

A legjobb leány utánpótláskorú kosarasa: Jurkó Noémi (ZTE NKK)
A legjobb fiú utánpótláskorú kosarasa: Kis Raul(Zalakerámia ZTE KK)
A legjobb felnőtt női játékos: Horváth Zsófia (ZTE NKK)
A legjobb felnőtt férfi játékos: Lekli József (Zalakerámia ZTE KK)

 Idén először a Megyei Bajnokságból is kiemelték a legjobb játékost, aki az Egerszeg AC csapatában szereplő Tóth Olivér lett. 
A 2014-es esztendő legjobb edzőjének Hanzséros Alajost, a Kertvárosi Általános Iskola igazgatóját, testnevelőjét választották. 

Végül, a 2010-ben alapított Kosárlabdáért Zala megyében-díjat is átadta a szövetség első embere, azon mecénásnak, aki sokat tett a sportágért. Az elmúlt évben ezt az elismerést Zalatnai Lászlónak, a Zala Volán korábbi vezérigazgatójának ítélte oda a vezetőség. Zalatnai úr hosszú éveken keresztül a szívén viselte a klubunk sorsát és a segítségével a Magyar Bajnokság masszív pontja lett a ZTE NKK. 

A díjazottak és a díjátadók:Hanzséros Alajos, Bodnár Péter, Zalatnai László, Tóth Olivér, Jurkó Noémi, Dr. Villányi Antal, Horváth Zsófia, Balaicz Zoltán, Lekli József, Dr. Gyimesi Endre, Kis Raúl, Velkey Péter

A díjazottaknak szívből gratulálunk. 

pity 

 

 

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
Zsíros AK.
81
::
:
ZTE NKK
83
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#10 Horváth Fruzsina
#11 Kocsárdi Réka
#0 Kiss Virág
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#21 Jagodics Lilla
#58 Jurkó Noémi
#14 Kovács Georgina
#30 Péterfi Anna
#7 Csalló Jázmin
#20 Szórád Anna
#15 Óházy Julianna
#13 Ács Alexandra
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV