Hajszálon múlott az újabb bravúr
2014. november 23.
A DVTK ellen nagyot küzdöttek a lányok.

A 6. fordulóban, az Európa Kupában is érdekelt Aluinvent DVTK Miskolc csapatát fogadtuk A kispadon, az eltiltását töltő Gáll Tamás helyett,az edzői feladatokat Bukics Zsolt vette át. 
Rosszul kezdtük a mérőzést, mivel rengeteg dobást hibáztunk és gyors kosarakat kaptunk. A vendégek emellett távolról is pontosabban céloztak. Az első negyedben Zele Dorina vitte a hátán a csapatot, de hamar összeszedte faultjait, így pihenőre kényszerült. A Miskolc magabiztosan játszott és megérdemelten vezetett(10-24). 

A második negyedben szorítottunk a védekezésünkön és ez némileg megzavarta a vendégeket. Lepattanózásban és labdaszerzésben is jeleskedtünk. A jó játék a  pontokban is jelentkezett és fokozatosan dolgoztuk le hátrányunkat. A 18. percre hat pontra feljöttünk-20-26, de nem sikerült közelebb kerülni ellenfelünkhöz, mert az egykor Zalaegerszegen is pattogtató Czank Timi, előbb egy 2+1-el, majd a dudaszót megelőzően egy távolival újra megnyugtató előnyhöz juttatta csapatát (24-39). 

A nagyszünet jól jött a lányoknak, hiszen egy önbizalomtól duzzadó csapat érkezett a folytatásra. A negyed elején még tartotta  előnyét a DVTK, majd Nagy Dóra indított meg a felzárkózást. A ritmusváltást nem tudta kellőképpen kezelni a vendégcsapat. Egy 9-0 roham után, újra lőtávolon belül voltunk és Velkey Kriszta hármasával mindössze egy pontra olvadt a miskolci előny(50-51). 

A záró etapban mindent beleadtak a lányok és egy 8-0-ás rohammal átvettük a vezetést és a mérkőzés irányítását (58-51). A vendégek mestere folyamatos cserével próbálta megtörni a lendületünket, de  ez a negyed közepéig ne sikerült nekik. A hajrában Bias és Snytsina távolijával újra erőre kapott a DVTK. Az utolsó két percben ritmusát vesztett csapatunk és ez eladott labdákban, sikertelen dobásokban jelentkezett. A végén a vendégek jól büntetőztek és megnyerték a találkozót(64-67). 

Csapatunk közel állt ahhoz, hogy egy remek játékosokból álló DVTK-t legyőzzön. Ahogy a lányok mondták „kétszer megnyertük és kétszer elvesztettük ezt a meccset!”. Rengeteg labdát szereztünk(17db) és mellette a lepattanózásban is jeleskedtünk(42db). Közel álltunk a  bravúrhoz, de a végére a felzárkózás rengeteg energiánkat felemésztett és a végjátékra ez döntő hatással volt. A lányok újra megmutatták, hogy van bennük erő és képesek a jó teljesítményre. Köszönet jár a lelkes szurkolóinknak is, akik tapssal és szóval is buzdították csapatunkat. 

ZTE NKK–ALUINVENT DVTK MISKOLC 62–67 (10–24, 14–14, 26–12, 12–16)

ZTE NKK: Nagy 11, Mackay 4, Ambrus, Zele 23, Szélesy 4. Csere: Varga Zs. 4, Darida, Horváth  13, Veleky 3/3. Edző: Bukics Zsolt

ALUINVENT DVTK MISKOLC: Horváth B. 8/6, Czank 9/3, Bálint 9/3, Snytsina 9/3, Coulibaly 12. Csere: Dubei 3/3, Szabó P. 2, Szécsi P. 10, Bias 5/3. Edző: Maikel Lopez

Bukics Zsolt:  Az első félidőben nem tudtunk a tálcán felkínált lehetőséggel élni. A másodikban a nagy hátrány ledolgozása annyi energiánkat felemésztette, hogy a végjátékban már nem jól koncentráltunk.

Maikel Lopez:  Rendkívül hosszú hét után – három meccset játszottunk nyolc nap alatt – vagyunk.  Hat órát utaztunk, ez benne volt a lábakban. A hazaiak remekül felkészültek belőlünk, de a végjátékban visszahoztuk a mérkőzést.

Szép volt lányok!!!!!

Pity 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#13 Ács Alexandra
#30 Péterfi Anna
#11 Kocsárdi Réka
#0 Kiss Virág
#21 Jagodics Lilla
#15 Óházy Julianna
#7 Csalló Jázmin
#14 Kovács Georgina
#58 Jurkó Noémi
#20 Szórád Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#10 Horváth Fruzsina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg