tippmix
Győzelemmel kezdte az alapszakasz junior csapatunk
2018. október 02.

Szeptember utolsó hétvégéjén Szombathelyre látogatott legidősebb korosztályú utánpótlás csapatunk, ahol a Sopronból igazolt két új játékossal erősítő hazai csapattal mérte össze erejét a gárda.

Szombathelyi SI – Zalaegerszegi KTE 55-74 (16-20, 17-18, 7-24, 15-12)

ZKTE: Böcskei Réka (2), Kovács Georgina (27/9), Czigány Cintia (3), Horváth Fanni (6), Horváth Fruzsina (27). Cserék: Ujhelyi Fanni (4), Gombkötő Lili (3/3), Markó Vivien (-), Bagó Linett (2), Sefner Rebeka (-). Edző: Rózsás Gábor.

A lányok a mérkőzés első másodperceitől fogva magukhoz ragadták a kezdeményezést, többször el is tudott lépni a csapat 8-12 ponttal. A remek védekezéshez azonban az első két negyedben nagyon pontatlan támadás-befejezések társultak, így a nagyszünetig a szombathelyiek minden komolyabb meglépési kísérletet vissza tudtak verni, 33-38-nál szólalt meg a félidő végét jelző duda.
A térfélcsere után sikerült a védekezést tovább javítani, ráadásul a helyzeteket is jelentősen jobb százalékban tudták értékesíteni a játékosok, így a harmadik periódust 24-7-re hozta a csapat és eldöntötte a találkozót. Mindkét csapat igyekezett kulturált kosárlabdát játszani, amelyet változatos támadásvezetések és kemény, de sportszerű védekezés jellemzett, a különbséget ezúttal a sok szerzett labda és lepattanó adta a javunkra.

Rózsás Gábor: -Mind a tíz hadra fogható játékosom kiváló szellemiséggel lépett pályára, védekezésben nagy munkát tettek be a közösbe mindannyian, ehhez párosult a másik oldalon két extra támadó produkció, így a végére sikerült magabiztos győzelmet aratni. Ha a különféle játékelemekben így tudunk haladni előre töretlenül, akkor további szép sikereknek örülhetünk majd a szezon folyamán. Decemberig még 9 mérkőzést fogunk lejátszani, így bőven lesz lehetőségünk tanulni, tapasztalni, nagyon bízom benne, hogy ilyen hozzáállással és csapatjátékkal rukkolunk elő a továbbiakban is.

2018. október 2. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
::
vs

2018/2019 -es szezonban bronzérmes

a ZTE NKK

Előző mérkőzés
ZTE NKK
80
::
:
Uni Győr
60
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#9 Evanthia Maltsi
#13 Pusztai Petra
#4 Hegedüs-Őri Györgyi
#14 Kovács Georgina
#6 Gáspár-Szalay Virág
#5 Horti Dóra
#15 Nadia Parker
#7 Sigi Koizar
#8 Janis Ndiba
#12 Preisinger Boglárka
#10 Jurkó Noémi
#11 Benke Sára
Galéria
Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Szabadics