Győzelemmel kezdte az alapszakasz junior csapatunk
2018. október 02.

Szeptember utolsó hétvégéjén Szombathelyre látogatott legidősebb korosztályú utánpótlás csapatunk, ahol a Sopronból igazolt két új játékossal erősítő hazai csapattal mérte össze erejét a gárda.

Szombathelyi SI – Zalaegerszegi KTE 55-74 (16-20, 17-18, 7-24, 15-12)

ZKTE: Böcskei Réka (2), Kovács Georgina (27/9), Czigány Cintia (3), Horváth Fanni (6), Horváth Fruzsina (27). Cserék: Ujhelyi Fanni (4), Gombkötő Lili (3/3), Markó Vivien (-), Bagó Linett (2), Sefner Rebeka (-). Edző: Rózsás Gábor.

A lányok a mérkőzés első másodperceitől fogva magukhoz ragadták a kezdeményezést, többször el is tudott lépni a csapat 8-12 ponttal. A remek védekezéshez azonban az első két negyedben nagyon pontatlan támadás-befejezések társultak, így a nagyszünetig a szombathelyiek minden komolyabb meglépési kísérletet vissza tudtak verni, 33-38-nál szólalt meg a félidő végét jelző duda.
A térfélcsere után sikerült a védekezést tovább javítani, ráadásul a helyzeteket is jelentősen jobb százalékban tudták értékesíteni a játékosok, így a harmadik periódust 24-7-re hozta a csapat és eldöntötte a találkozót. Mindkét csapat igyekezett kulturált kosárlabdát játszani, amelyet változatos támadásvezetések és kemény, de sportszerű védekezés jellemzett, a különbséget ezúttal a sok szerzett labda és lepattanó adta a javunkra.

Rózsás Gábor: -Mind a tíz hadra fogható játékosom kiváló szellemiséggel lépett pályára, védekezésben nagy munkát tettek be a közösbe mindannyian, ehhez párosult a másik oldalon két extra támadó produkció, így a végére sikerült magabiztos győzelmet aratni. Ha a különféle játékelemekben így tudunk haladni előre töretlenül, akkor további szép sikereknek örülhetünk majd a szezon folyamán. Decemberig még 9 mérkőzést fogunk lejátszani, így bőven lesz lehetőségünk tanulni, tapasztalni, nagyon bízom benne, hogy ilyen hozzáállással és csapatjátékkal rukkolunk elő a továbbiakban is.

2018. október 2. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
Zsíros AK.
81
::
:
ZTE NKK
83
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#20 Szórád Anna
#58 Jurkó Noémi
#7 Csalló Jázmin
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#11 Kocsárdi Réka
#14 Kovács Georgina
#21 Jagodics Lilla
#13 Ács Alexandra
#10 Horváth Fruzsina
#0 Kiss Virág
#30 Péterfi Anna
#15 Óházy Julianna
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV