tippmix
Gáspár Dávid legendákkal meccselhet
2017. július 20.
VB és EB az U18-as válogatott nyári programja

Szombaton az olaszországi Udinében rendezik a korosztályos U19-es Világbajnokságot, ahol a Magyar válogatott Balogh Judit vezetésével szerepelhet. A másodedzői poszton Iványi Dalma és csapatunk vezetőedzője Gáspár Dávid segíti a csapatot és a szakvezetőt. A felkészülés végén, az elutazás előtt értük utol Gáspit. 

Hogy alakult a felkészülés, mi volt a feladatod?

- Tartalmas volt, hiszen túl sok időnk nem volt. Végig vettük mindazon taktikai elemeket és elveket, amelyeket fontosnak tartottunk. A felkészülési meccseket egy kivétellel megnyertük, ami miatt nem szabad, hogy elbízzuk magunkat. Megmutatkoztak a hiányosságok, amelyeket remélem a VB-n és az EB-n már sokkal kevesebbszer látunk viszont. A lányok keményen dolgoztak, beleadtak apait-anyait. A feladatom köze tartozik a scout (az ellenfél és saját játékunk videózása) és Bubu teret ad Dalmának és nekem is néhány feladat levezénylésében az edzéseken, illetve a törökök elleni egyik mérkőzést én meccselhettem. Észrevételeimmel is próbálom segíteni a vezetőedző munkáját.

Igazi legendák mellett dolgozhatsz, milyenek a tapasztalataid?

- Nagyszerű emberek nagy tudással. Örülök, hogy velük dolgozhatok, és hogy megismerhettem őket.

Olaszországi világbajnokság, kik a csoport ellenfelek és milyen szereplésnek örülnél/örülnétek?

- Egy csoportban vagyunk Mexikóval, Japánnal és Ausztráliával. Az Ausztrálok nagyon erősek, a Japánok alacsony szerkezetű, pörgős csapat, Mexikóról még túl sok infóm nincs. A VB azt hiszem mindenkinek egy életre szóló élmény lesz és bízunk a minél jobb szereplésben. Konkrét célkitűzés, ami helyezésben lett megállapítva, nem született.

A VB után hazai EB, hol mikor, milyen tervekkel?

- Augusztus 5-13-ig Sopronban rendezik a kontinenstornát.  Nagyon várjuk már és titkon bízunk abban, hogy a tavalyinál is jobb eredményt érhetünk el.

Ha jól tudom a ZTE NKK felkészülésének elején sem leszel. Mikor kezdődik az alapozás és milyen programmal?

-Augusztus 1-e az alapozás kezdési időpontja és az első két hét edzői munkáját Horváth Zsófi és Adrovicz Béla fogja ellátni. A programot közösen átbeszéljük és az alapján fog zajlani. A kondicionális képességek fejlesztéséről és sok labdázásról fog szólni.

A magyar csapat csütörtökön utazott el Udinébe. A keret:  Boros Dorka, Czukor Dalma, Dúl Panka, Gereben Lívia, Juhász Dorka, Kányási Veronika, Karagits Kira, Lelik Réka, Mérész Beatrix, Pusztai Petra, Török Ágnes és Varga Kamilla.

A 16 csapatos VB-n a D csoprot küzdelmeiben veszünk részt. A mieink szombaton 15.45 perckor Mexikó ellen kezdenek. Ezt követően vasárnap 14 órától Japán lesz az ellenfél, majd a hétfői szünnap után kedden 14 órától Ausztrália ellen zárul a csoportkör. A lebonyolítás szerint mind a 16 csapat a nyocaddöntőben folytathatja, ahol a C csoportból kaphatunk ellenfelet (Kanada, Lettország, Franciaország és Dél-Korea)
 
Hajrá Magyarok! Hajrá lányok!

Kép: wbasket.hu

2017. július 20. ZTE NKK

 


 

Következő mérkőzés
::
vs
Előző mérkőzés
::
:
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#10 Jurkó Noémi
#15 Böröndy Vivien
#14 Kovács Georgina
#13 Horváth Zsófia csk
#16 Vincze Virág
#5 Kovács Cintia
#9 Velkey Krisztina
#12 Ashley Daniels
#8 Nagy Dóra
#6 Gáspár-Szalay Virág
#7 Orsó Viktória
#4 Hegedüs-Őri Györgyi
#11 Kirby Burkholder
Galéria
Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Támogatók
Webmark