Fiatal csapattal vágtunk neki a felkészülésnek
2020. augusztus 29.

Jó hírekkel szolgálhatunk csapatunk szurkolónak, ugyanis véglegessé vált, hogy a megfiatalodba, de indulunk az idei NB I-es bajnokságban. 

Csütörtökön a Zalakerámia Sport –és Rendezvénycsarnokban tartott tájékoztatót Tóth László ügyvezetőnk, aki jó hírekkel szolgált:

-A koronavírus- járvány miatt támogatókat veszítettünk, azon dolgoztunk, hogy a forrásainkat a lehető legjobban kihasználva Zalaegerszegen a női kosárlabda továbbra is jó működjön. Nehéz év előtt álunk, de mindent megteszünk azért, hogy a maximumot hozzuk ki a csapatból. Célunk a 9-12 hely valamelyikéének az elérése. Próbáljuk a jelenlegi keretet megerősíteni és olyan játékosokat hozni, akik a munkát és a játékot részesítik előnyben az anyagiakkal szemben. 

 

Az idei évben Ambrus Péter irányítja majd a lányokat, a segítője pedig másodedzőként Rózsás Gábor lesz. A fiatal szakvezető eddig a ZTE KK és a ZTE NKK utánpótlásában dolgozott.

-Nagy megtiszteltetés számomra ez a felkérés, ami egyben óriási kihívás is. A csapatnak egy óriási mélypontról kell felállnia. Nyolc magyar játékossal kezdtük el a munkát a héten, de nem mondtunk le újabbak megkereséséről sem. Mellettük még három külföldi játékos várható, egy irányító és a kettő a magas posztokra. A bajnokság során két-három csapat lesz az igazi ellenfelünk, a többiek ellen pedig a tisztes helytállás a célunk. 

A jelenlegi keret tagjai:

Zalaegerszegi fiatalok: Dömötör Dorina, Horváth Fruzsina, Horváth Fanni, Óházy Julianna. Hozzájuk csatlakozott Szabó Petra (Ajka), Kulcsár Bianka (Ajka), Chroméj Hajnalka (PINKK) és Mányoki Judit, aki korábban már segítette csapatunkat. 

A hathetes felkészülés alatt délelőtt az erő és állóképesség növelésén dolgoznak a lányok, délutánonként pedig labdás edzéseken csiszolódik a keret. Szeptember közepén már edzőmérkőzést is játszik csapatunk, és ha nem változik a vírushelyzet, akkor október elején kezdődhet a szezon. 

2020. augusztus 28. ZTE NKK

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#21 Jagodics Lilla
#10 Horváth Fruzsina
#11 Kocsárdi Réka
#30 Péterfi Anna
#7 Csalló Jázmin
#13 Ács Alexandra
#0 Kiss Virág
#15 Óházy Julianna
#14 Kovács Georgina
#20 Szórád Anna
#58 Jurkó Noémi
#5 Szakonyi-Nagy Virág
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg