Érvényesítette a hazai pályát a Szekszárd
2017. október 28.

A hatodik fordulóban a Szekszárd ellen játszottunk. A második negyed közepéig nagy előnyt adtunk a hazaiaknak, majd nagy munkával visszajöttünk a meccsbe, de az utolsó negyedben érvényesítette a papírformát a tavalyi ezüstérmes. 

Atomerőmű KSC Szekszárd-ZTE NKK 81-49 (20-7, 15-15, 24-22, 22-5)
Szekszárd, Városi Sportcsarnok, 700 néző, 
Jv: Praksch P., Radnóti M., Válé F. (Páli K.)

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer A. 11/6, Teja 9/6, Gereben 6, Mansare 4, Mccall 8/3, csere: Krnjic 10, Kis 4, Bálint 24/18, Theodorean-, Studer Z.5, Vincze-, Antoni-, edző: Zejko Djokic

ZTE NKK: Koziar 11, Kovács -, Gorjanácz 2, Hegedüs-Őri 8, Parker 20, csere: Gáspár-Szalay 7/3, Pavel 1, Varga -, Jurkó-, Vincze-, Liska-, edző: Gáspár Dávid

Koizar két büntetője jelentette az első pontokat a mérkőzésen, amit Mansare egyenlített ki a 3. perc elején. Parker középtávolijára Mccall hármasa érkezett és innentől a hazaiak akarata érvényesült. A negyed felénél Studer Ágnes hármasával már nyolc ponttal vezettek (12-4). Koizar újabb pontos büntetői jelentettek némi vigaszt csapatunknak. A 8. percbe kanyarodva Bálint hármasa és Mccall duplája már tíz pont feletti előnyt jelentett a Szekszárdnak (17-6). A negyed végén Pavel szerzett még egy büntetőt, majd a játékrészt Studer Ági újabb hármasa zárta (20-7). 

A második negyed elején sem változott a játék képe. A hazaiak Bálint pontjaival növelték előnyüket, míg nálunk csak Parker tudott pontot szerezni. Nem sejtettük, hogy Nadja duplája a negyed feléig az egyetlen kosarunk lesz, míg a hazai oldalon csak Bálint Réka szerzett kosarat, összesen 10-et (30-9). A negyed felénél szorítottunk a védekezésünkön és a hazaiak is kizökkentek a ritmusukból. Koizar vezérletével és pontjaival megkezdtük a felzárkózást. A hajrában Hegedüs-Őri és Parker kosaraival döntetlenre hoztuk a negyedet és kozmetikáztunk az eredményen (35-22).  

Jó ritmusban kezdtünk a nagyszünet után és két perc alatt 8-0-át rohanva öt pontra zárkóztunk (35-30). Három perc elteltével Bálint Réka egy hármassal törte meg a hazai gólcsendet (38-30). Parker csak egy büntetőt értékesített Bálint faultja után, majd Kis szerzett egy közelit (40-31). A 24. percben Krnjic ütött oda Parkernek, amit sportszerűtlennek láttak a sporik. Parker mindkettőt bedobta, majd a ráadástámadásból Gáspár-Szalay Virág hintett egy távolit (40-36).  Egy jó védekezés és egy újabb Parker kosár és két pontra zárkóztunk (40-38). A negyed felénél Studer büntetője és Mccall közelijével lélegezhetett fel a Szekszárd. Parker újabb fontos duplát szerzett, de sajnos jött egy újabb Bálint hármas és egy időkérés tőlünk (46-40). A rövid taktikai szünet után ritmust váltott a hazai csapat és Bálint már a hatodik hármasát szerezte, valamint indulásból is pontot kaptunk. Két perc alatt újra tíz pont fölé nőtt a hátrányunk (51-40). Ami eddig sikerült, az ezt követően nem akart. A hazaiaknak viszont minden jól alakult és tovább robogtak (59-42). A hajrában időkéréssel próbálta Gáspár Dávid kizökkenteni a Szekszárdot a ritmusából, ami sikerült is, de mindössze két Parker büntetővel tudtunk közelebb férkőzni ellenfelünkhöz (59-44).

A negyedik negyedet Teja hármasával indult, majd Parker büntetőzhetett. Egészen más ritmusban játszott a Szekszárd és fokozatosan növelte előnyét. A védekezésük jól működött és gyors indításokból kaptunk könnyű kosarakat. A folytatásban Gáspár Dávid pihentette a kulcsjátékosokat. A 36. percben időkérésünk után csupa fiatalt küldött vezetőedzőnk a pályára – Kovács-Vincze-Varga-Jurkó-Liska. A hazaiak mestere is hasonlóan tett és a kevesebbet játszók fejezték be a mérkőzést, ami már a negyed elején eldőlt (81-49). A fiatalok jól helytálltak és megmutatták, hogy van bennük erő és kitartással helyük lehet a legjobbak között. A Szekszárd igazolta miért is van ott a honi kosárlabda élvonalban. 

Fotók: Németh Renáta

2017. október 28. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#20 Szórád Anna
#11 Kocsárdi Réka
#10 Horváth Fruzsina
#0 Kiss Virág
#15 Óházy Julianna
#30 Péterfi Anna
#13 Ács Alexandra
#7 Csalló Jázmin
#14 Kovács Georgina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#58 Jurkó Noémi
#21 Jagodics Lilla
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg