Érkezők és távozók
2017. június 19.
Alakul a keretünk az új szezonra

A szezon végeztével elkezdték vezetőink kialakítani a következő szezon csapatát. A változásokról hétfőn délután számoltunk be sajtótájékoztató keretében. Tóth László ügyvezető sikeresnek értékelte az elmúlt szezont, mivel sikerült az elképzeléseinket sikeresen végrehajtanunk a csapatnál. Stabil és jó alapokon álló szezont sikerült produkálnunk fogalmazott az ügyvezető. Gáspár Dávid vezetőedző már a keret kialakításáról beszélt, ahol hangsúlyozta nagyon nehéz meghatározó magyar játékost igazolni. Nagy Dóra és Kirby Burkholder távozásával kettő húzóemberét veszítette a csapat, akiket nehéz pótolni. A vezetőedző két külföldi játékos érkezését jelentette be. 

Elisabeth Pavel (román), Szül.idő.: 1990.09.01

192 cm magas, két poszton használható, képzett játékos, aki fontos tagja az átalakult csapatunknak. A román válogatott centere, korábbi éveiben játszott már a román, német, osztrák, cseh bajnokságban. A Nymburk csapatából érkezik. Szerepe a csapatban meghatározó lesz, és tapasztalatával sokat segíthet a fiatal játékosainknak, fontos láncszeme a palánk alatti rotációnknak. A 2016/2017-es szezonban a cseh Nymburk csapatában 26 mérkőzésen 7.4 pont, 4.2 lepattanó, emellett az Európa Cup sorozatban 8 mérkőzésen 8.1 pont és 4.8 lepattanó volt az átlaga.

Sigi Koizar (osztrák), Szül. idő.:1995.10.20

173 cm magas irányító, az amerikai Maine egyetemen fejezte be tanulmányait és nálunk kezdi meg a profi karrierjét. Az egyetemen a 2016-17 szezonban 14.1 pont 4.5 lepattanó 2.4 gólpassz volt az átlaga. Az osztrák válogatott játékos az irányító poszt ellátásáért felel elsősorban, valamint hátvéd poszton is fog szerepelni.

Gorjanácz Ágnes

Szül.hely, idő: Baja, 1994.02.08.

Magasság: 182 cm

Poszt: 2-3

Eddigi csapatok: Bajai NKK, Ceglédi EKK, PEAC, DVTK

Legjobb eredmények: U18 EB 4. hely, U20 EB 2. hely

A DVTK-tól sikerült leigazolni Gorjanácz Ágnest, aki 2-3-as poszton lesz bevethető. A fiatal játékosnak eddigi csapatainál nem sikerült megmutatnia mire is képes, de van benne elég ambíció, hogy a csapatunknál kiteljesedhessen, és meghatározó játékossá válhasson. Mellettük Gáspár–Szalay Virág, Hegedüs-Őri Györgyi és Jurkó Noémi képviseli a felnőtt magot, kiegészülve a fiatalokkal (Kovács Gerorgina, Vincze Virág), akik mellé még kettő külföldi - 2-es és 4-5-ös posztra- szerződtetnénk és mellettük egy fiatal magyar játékos érkezése is várható. 

Horváth Zsófia a szezon végén befejezte profi pályafutását. Sorozatban hat szezonban szolgálta a csapatunkat a legjobb tudása szerint. A következő idényben, új szerepkörben, Gáspár Dávid vezetőedző mellett, mint másodedző segíti a csapatot. Horváth Zsófi elmondta, hogy úgy érezte most kell befejeznie 24 éves pályafutását és váratlanul érte a felkérés a másodedzői posztra, de egyben nagy kihívásnak is tekinti a feladatot.A válogatott kosaras a távozó Bukics Zsolt helyét tölti majd be, akik Győrben folytatja edzői munkásságát férfi vonalon.

Távozók: Nagy Dóra (DVTK), Kirby Burkholder (DVTK), Whitney Bays, Orsó Viktória, Velkey Kriszta, Böröndy Vivienn (Vasas Akadémia), Böröndy Dominika (kölcsönben volt Sopronból), Horváth Zsófi 

Maradnak: Gáspár-Szalay Virág, Hegedűs Őri Györgyi, Jurkó Noémi, Kovács Georgina, Vincze Virág

2017. június 19. ZTE NKK

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
Zsíros AK.
81
::
:
ZTE NKK
83
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#13 Ács Alexandra
#21 Jagodics Lilla
#10 Horváth Fruzsina
#30 Péterfi Anna
#0 Kiss Virág
#58 Jurkó Noémi
#7 Csalló Jázmin
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#11 Kocsárdi Réka
#20 Szórád Anna
#15 Óházy Julianna
#14 Kovács Georgina
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV