Elterveztük és megcsináltuk
2016. október 19.
Legyőztük a Vasas Akadémiát

A női kosárlabda NB I negyedik, hétközi fordulójában a Vasas Akadémia csapatát fogadtuk. 

ZTE NKK - Vasas Akadémia 71-50 (23-9, 14-19, 19-13,15-9)
Zalaegerszeg, 300 néző, Jv: Söjtöry T., Kulcsár T., Kovács N. (Szabadvári J.)

ZTE NKK: Nagy 15/3, Kovács G-, Burkholder 22/12, Horváth 12/3, Daniels 6, csere: Hegedüs-Őri 1, Kovács C. 2, Gáspár-Szalay 1, Böröndy 8, Orsó 4, Velkey-, edző: Gáspár Dávid

Vasas Akadémia: Colic 6, Dú 12, Bajnóczi 6, Bachvarova 4, Rochel 2, csere: Solymosi 4, Zsilinszky 4, Markó 6, Mérész 6, edző: Igor Skocovski 

Ugyanazzal a határozott védekezéssel kezdtük a találkozót, mint a legutóbbi Cegléd elleni hazai bajnokin. A vendégeket meg is lepte a lányok harcossága és nehezen találták a játék ritmusát. Főleg Horváth Zsófia harcosságának és ponterősségének köszönhetően a 8. percben már tíz ponttal vezettünk (15-5). A negyed hajrájában még egy letámadásra is volt erejük a lányoknak, ami kellően megzavarta a fővárosiakat. A játékrész zárásaként Börndy Vivien szerzett egy labdát és remekül hozta ziccer helyzetbe Horváth Zsófit, ami köszönte szépen és bedobta a labdát a gyűrűbe (23-9). 

A második negyedben a viszályára fordult minden. A fővárosiak szorítottak védekezésükön és egy 11-0-s rohammal öt pontra zárkóztak (23-18). Gáspár Dávid időkéréssel próbálkozott rendet tenni a fejekben, de ez most nem vezetett egyszerre célhoz. Az első kosarunkat Nagy Dóra szerezte büntetőből öt perc elteltével. Ezt követően elkaptuk a fonalat és Burkholder pontjaival újra tíz pontra tornásztuk a különbséget (32-22). A negyed hajrájában előbb hat vendég, majd öt hazai kosár esett és így alakult ki a félidei eredmény (37-28). 

A nagyszünet után mindkét együttes a védekezésre fektetett nagyobb hangsúlyt és ezt az első percekben a pontszerzés sínylette meg. Böröndy pontjaival nőtt az előnyünk, de a Vasas nem adta fel és próbált közelíteni. A negyed hajrájában Burkholder-Nagy –Burkholder sorminta mentén három távolival távolodtunk ellenfelünktől és 15 pontos előnnyel várhattuk a folytatást (56-41). 

A záró negyedben felváltva potyogtak a kosarak, igaz nem túl sűrűn. A lányok tartották előnyünket, míg a vendégek nem tudtak közelebb férkőzni hozzánk. A hajrában jobban koncentrált és pontosabban támadott csapatunk és biztosan gyűjtötte be a fontos győzelmet. A záró momentum a mérkőzésen remekül játszó Horváth Zsófié volt, aki az utolsó másodpercben egy hármassal zárta le a találkozót. 

Külön meg kell említenünk Kovács Cintiát, aki az első negyedben egy remek duplával megszerezte első NB I-es felnőtt kosarát!!!

Gáspár Dávid:- Gratulálok a csapatomnak, hiszen nagyon fontos győzelmet szereztünk! Jól sikerült a mérkőzés elején érvényesítenünk az akaratunkat és megnyugtató előnyt szereznünk. Ismét volt egy hullámvölgyünk, de a harmadik harmadtól újra felépítettük az előnyünket és magabiztosan nyertünk. 

Igor Skocovski: –Rosszul kezdtük a mérkőzést a ZTE jól védekezett. A második negyedben óriási erőket mozgósítva visszajöttünk a mérkőzésbe, kétszer is közel voltunk az egyenlítéshez, de döntő pillanatokban hibáztunk. Rengeteg eladott labda és sok apró hiba 

Szép volt lányok!

2016. október 19. ZTE NKK

 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#30 Péterfi Anna
#7 Csalló Jázmin
#15 Óházy Julianna
#11 Kocsárdi Réka
#0 Kiss Virág
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#20 Szórád Anna
#10 Horváth Fruzsina
#14 Kovács Georgina
#13 Ács Alexandra
#58 Jurkó Noémi
#21 Jagodics Lilla
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg