Első edzőmeccsét játszotta csapatunk
2016. szeptember 03.
Az utolsó negyedben húzott el a PEAC

Szombaton a PEAC Pécs együttese ellen játszotta első felkészülési mérkőzését Gáspár Dávid vezette csapatunk. A felkészülés felénél jó erőfelmérőnek bizonyult a találkozó. 

PEAC Pécs- ZTE NKK 63-49 (19-14, 15-17, 7-9, 22-9)
Pécs, Lauber D. Városi Sportcsarnok
Jv: Bálind, Koncsek, Csabai

PEAC Pécs: Raksányi 18/12, Sikniute-, Mandic 2, Juhász 8/3, Kuster 6, csere: Licskai 15, Fűrész 6/6, Szűcs-, Rausch-, Zele 8, Szűcs-, Edző: Boris Mlajkovic

ZTE NKK: Nagy 3, Kovács 3, Brukholder 7/3, Őri 8, Horváth 10, csere: Gáspár-Szalay 9/3, Daniels 4, Velkey -, Jurkó-, Kovács C. 2, Orsó-, Böröndy 3/3, edző: Gáspár Dávid 

Jól kezdték a lányok a találkozót és az 5. percben 11-8-ra vezettünk. A negyed hajrájában főleg magyarjainak köszönhetően fordított a pécsi együttes és 19-14-re megnyerték a játékrészt. 

A második negyed kiegyenlített játékot hozott. A hazaiak nem tudtak elhúzni, a lányok pedig remekül tartották magukat. A negyedet 17-15-re megnyertük, de a félidőre a hazaiak mehettek előnnyel (34-31). 

A harmadik negyedben kijött, hogy mindkét együttes a felkészülés közepén tart. Nagyon nem ment a dobás egyik oldalon sem, de egy hajszállal mégis nekünk ment jobban. A 9-7-re megnyert negyed eredményeként egy pontra olvad a PEAC előnye a záró felvonásra ( 41-40). 

A negyedik negyedben továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, sajnos nem sikerült átvenni a lélektanilag fontos vezetést. A 35. percig remekül tartották magukat a lányok, de egy kis rövidzárlat elég volt a hazaiaknak ahhoz, hogy magabiztos győzelemnek örülhessenek. 

Gáspár Dávid nagyon hasznosnak értékelte a találkozót, hiszen egy 3 légióssal és három válogatottal felálló együttessel játszottunk végéig szoros mérkőzést. 

-Remekül szolgálta a felkészülésünket a mérkőzés, mivel egy erős ellenfél ellen játszhattunk. Az edzésen tapasztalt hiányosságainkat a találkozón is felfedeztem, amiken természetesen még csiszolnunk és javítanunk kell. 

A vezetőedző elmondta, hogy a támadásainkat gördülékenyebbé kell még tennünk és az agresszív védekezéssel szemben is hatékonyabb játékra lesz szükségünk. Van min tehát csiszolni az edzéseken. Természetesen egy edző a hibák javítását látja elsősorban, de Gáspi a pozitívumokra is kitért:

- Voltak remek védekezéseink és gyors, pontos támadásaink.  2-3 napja játszunk együtt és ennek megfelelő volt a játékunk is. 

A visszavágásra szerdán, Zalaegerszegen lesz lehetőségünk, amikor a PEAC Pécs viszonozza a szombati látogatásunkat 17 órától. 

2016. szeptember 3. ZTE NKK

 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#10 Horváth Fruzsina
#21 Jagodics Lilla
#7 Csalló Jázmin
#13 Ács Alexandra
#58 Jurkó Noémi
#11 Kocsárdi Réka
#15 Óházy Julianna
#14 Kovács Georgina
#0 Kiss Virág
#30 Péterfi Anna
#20 Szórád Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg