Elkezdtük a felkészülést a 2023/2024-es szezonra
2023. augusztus 05.

Augusztus első hetében elkezdte a felkészülést felnőtt csapatunk, amely továbbra is az NB I/B-ben szerepel a következő idényben. A vezetőedzői poszton, a két szezon után távozó Czukor Bence helyét Rózsás Gábor vette át. A lányok az Ostoros Károly csarnokban tréningeznek, ahol pénteken látogattuk meg őket. Rózsás Gábortól érdeklődtünk a változásokról, a felkészülésről. 

Milyen örökséget vettél át Czukor Bencétől? 
-Bence érkezése előtt már összeültünk néhányszor szakmázni, hogy kiderüljön tudnánk-e együtt dolgozni. Gyorsan eldőlt, hogy szinte mindenben hasonló a kosárlabdával kapcsolatos felfogásunk és könnyen közös nevezőre tudunk jutni. Ezután két szezont dolgoztunk végig közösen, ezalatt igyekeztünk minden játékosunkat, csapatunkat és magunkat is folyamatosan fejleszteni. Ebből véleményem szerint mindenki tudott sokat profitálni, ezt a nyereséget pedig természetesen szeretném befektetni a még előttünk álló, további munkánkba. 

A csapat kerete változott-e az elmúlt szezonhoz képest? 
-Balogh Viktória távozott a csapatunktól, az érkező oldalon pedig három, az utánpótlásunkból érkező fiatal, Csalló Jázmin, Kiss Virág és Kocsárdi Réka szerepelnek. Reményeink szerint így 13 fős kerettel kezdjük majd a szezont, akik közül mindenki zalai és 11 játékosunk saját nevelés. Az átlagéletkor 18, így egy kifejezetten fiatal együttesről van szó. Minden csapattag iskola és/vagy munka mellett vállalta a szereplést és az ezzel járó kemény munkát, azaz a motiváltságuk adva van számunkra!

Hogy alakul a felkészülési program, mikor kezdődik a bajnokság?
-A felkészülést augusztus elején megkezdtük, a bajnokság pedig a tervezet szerint szeptember legvégén, október elején rajtol majd. Azaz addig még sok lehetőségünk lesz edzeni, fejlődni, s ezt mi természetesen ki is fogjuk használni. Az előző szezonhoz hasonlóan ismét változott a versenykiírás és a lebonyolítás. A területi elven létrehozott csoportok helyett országos csoportok kerülnek kialakításra a 2022/2023-as bajnokság erősorrendje alapján. Az alapszakaszt követően az ott elért helyezéseknek megfelelően kuparendszerű rájátszás következik az 1-16. és 17-30. helyezésekért. A bajnokságban résztvevő csapatokról és a csoportok beosztásáról egyelőre még nem kaptunk tájékoztatást.

Hajrá Lányok! Hajrá ZTE NKK 

2023. augusztus 5. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
SZPA-HSE
SZPA-HSE
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Női Amatőr NB I 10. forduló

2024. január 14. 16:00

Budapest, Hit Park - Labdacsarnok

Előző mérkőzés
ZTE NKK
75
::
:
Zsíros AK.
61
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#10 Horváth Fruzsina
#21 Jagodics Lilla
#20 Szórád Anna
#30 Péterfi Anna
#7 Csalló Jázmin
#58 Jurkó Noémi
#0 Kiss Virág
#15 Óházy Julianna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#11 Kocsárdi Réka
#14 Kovács Georgina
#13 Ács Alexandra
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV