Elkezdte a felkészülést a ZTE NKK
2016. augusztus 01.

Ismerős arcokkal találkoztunk a Városi Sportcsarnok öltözői folyosóján- Nagy, Böröndy, Horváth, Velkey, Gáspár-Szalay, Orsó, Jurkó, akik hétfőn délelőtt kezdték meg a felkészülést a 2016/2017-es bajnokságra. Gáspár Dávid személyében új edző dolgozik a lányok sikeres felkészítésén és szereplésén, aki a ZTE KK mezt cserélte a női kispadra. Gáspár Dávid elárulta, hogy a fokozatosság elve alapján építették fel a két hónapos felkészülést.

-Ezen a héten különböző felméréseken esnek át a játékosok, ami egyrészt fizikális másrészt az izomzatuk feltérképezéséből fog állni. Ahogy közelítünk a bajnoki rajthoz úgy nőnek majd a labdás edzések számai is -- árulta el a vezetőedző. 

Az erőnléti felkészülést Adrovicz Béla erőnléti edző vezényli, aki a termi edzések mellett a futópályára is tervezett elvégzendő munkát. A délelőttöket erősítéssel, állóképesség növeléssel, míg a labdás edzéseken a passzolás, labdavezetés, vagyis a labdához való visszaszoktatáson lesz a hangsúly. 

Steinhausz Viktóriával, Viki nénivel a lányok egy más fajta felmérésen is részt vesznek, ahol a sérülések megelőzése és a fizikai képességek korrekcióját beszélik át és kapnak elvégzendő munkákat, kezeléseket. 

Az első edzésen nyolc felnőtt játékos mellett három fiatal vett részt, akik közül Kovács Georgina és Kovács Cintia a közvetlen utánpótláshoz tartoznak, míg Vincze Virág Sopronból tette vissza székhelyét Zalába. A csapathoz a légiósok szeptember elsején csatlakoznak és azt követően a Göcsej Kupával bezárólag több edzőmérkőzés is szerepel a tervek között. 

A Sportcsarnok folyosólyán Tóth László ügyvezetővel is találkoztunk, aki elmondta, hogy sikerült teljesen önállósodni a korábbi névadó szponzortól és immár önálló klubként saját maguk intézik az ügyeiket. Az ügyvezető elárulta, hogy az anyagi hátterünk is stabilizálódott és több leendő szponzorral is tárgyalnak. Emellett Szélesy Juditról is szólt Tóth László, aki elfogadta a klub utánpótlás nevelésében való szerepvállalásra adott felkérését így csapatunk ikonja továbbra is marad a családban

pity

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#11 Kocsárdi Réka
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#20 Szórád Anna
#7 Csalló Jázmin
#58 Jurkó Noémi
#14 Kovács Georgina
#10 Horváth Fruzsina
#13 Ács Alexandra
#21 Jagodics Lilla
#30 Péterfi Anna
#15 Óházy Julianna
#0 Kiss Virág
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg