Elindult a gyermek bajnokság
2022. október 18.

Gyermek bajnokságunk első fordulójára utaztunk Tapolcára. Személy szerint nagyon vártam már, hogy újra mérkőzéseket játszhassunk és bíztam benne, hogy a lányok is ki vannak erre éhezve.
Jó előjelnek bizonyult, hogy egész héten szép létszámmal tudtunk felkészülni, a lányok komolyan vették az edzéseket és szépen dolgoztak. Örömteli volt, hogy 13 játékossal indultunk neki a kora reggeli útnak. Szerencsére időben érkeztünk így jó alaposan be tudtak melegíteni a csajok és jól is kezdtük a Hévíz A csapata ellen a mérkőzést. 

Az első negyedet igen szoros csatában 1 ponttal, de megnyertük, Sonkoly Panna tetszetős játékának köszönhetően. Csodálatos befejezéseket láthatott nézőközönségünk, hiszen nagyon sok szülő elkísérte a csapatot, hogy kiszurkolja a győzelmet. A második negyedet is mi hoztuk el, Réka és Boróka gyönyörűen össze játszottak, amiből szép kosarakat szereztünk. Következett a félidei büntető dobás, amit 6 játékosom is sikeresen értékesített. Megérte a héten nagyobb hangsúlyt fektetni ezek gyakorlására. Második félidőre még nagyobb lelkesedéssel mentek fel a pályára a lányok, jöhetett az utolsó negyed, amiben volt izgalom bőven, egy pont ide egy pont oda. Az utolsó pillanatig kiélezett mérkőzésen végül közös erővel legyőztük a Hévíz csapatát.

Zalaegerszegi KTE- Hévíz SK 53-52 (9-8, 10+6- 9+4, 14-16, 14-15)

Legjobb dobók: Banitz Boróka 17, Sonkoly Panna 16, Halász- Lukács Réka 7 pont

Rögtön kezdődött a következő összecsapás a Tapolcai Sárkányok ellen. Sajnos már az elején érződött, hogy sok energiát kivett a lányokból az előző mérkőzés, sok hibával játszottunk 7 pontos hátrányba is kerültünk miatta. A folytatásban sem tudtunk felpörögni és tovább növelte előnyét ellenfelünk. Most a félidei büntetőkre sem tudtunk úgy koncentrálni, összesen 4-et sikerült értékesíteni, sajnos nem tudtunk faragni hátrányunkból.Azt kértem félidőben a lányoktól, hogy hozzuk vissza a meccset egálra, mindenki adja ki magából, ami benne van abban a 10 percben és harcoljunk. Büszke vagyok rájuk mert ezzel a hozzáállással sikerült megnyerni a 2. félidőt, bár a végső győzelem most nem sikerült, de keseregni nincs okunk. 

Tapolcai Sárkányok- Zalaegerszegi KTE 62-54 (14-7, 20+6-14+4, 8-13, 14-16)

Legjobb dobók: Banitz Boróka 25, Sonkoly Panna 16, Halász- Lukács Réka 5 pont 

Czukor Tünde: Dicséret illeti az összes játékosomat, teljes erőbedobással küzdöttek. Helyenként szép védekezésekkel és besegítésekkel illetve ügyes passz befutás játékkal kápráztattak el engem is és a szurkoló táborunkat is. Rutinosabb lányaim hátukon vitték a csapatot és remek 1:1 támadásokat vezettek a fiúk ellen. Látszik, hogy még sok munkát kell elvégeznünk, de szerencsére az akarat az meg van a lányokban ehhez. Örülök, hogy minden hadra fogható játékosomat el tudtam hozni és pályára is léphettek. Pár hete dolgozunk együtt, de már most látom a fejlődést. 
Köszönet a szülőknek, hogy ennyien kocsiba ültek és bíztatták a csapatot!

2022. október 18. ZTE NKK 
 

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
Zsíros AK.
81
::
:
ZTE NKK
83
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#58 Jurkó Noémi
#20 Szórád Anna
#13 Ács Alexandra
#15 Óházy Julianna
#10 Horváth Fruzsina
#21 Jagodics Lilla
#11 Kocsárdi Réka
#14 Kovács Georgina
#0 Kiss Virág
#7 Csalló Jázmin
#30 Péterfi Anna
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV