Egyet előre léptek a tinik
2014. május 16.
Jól szerepelt a zalakarosi országos döntőben a tini csapat.

Május 8-11-e között Zalakaroson rendezték az Országos Tini Kosárlabda Bajnokság döntőjét, ahol a Zala Volán korosztályos csapata bejutott a legjobb 16 csapat közé. A csoportköröket csütörtökön és pénteken, míg a keresztbejátszást és a helyezésekért folyó mérkőzéseket szombat, vasárnap bonyolították le a zalai fürdővárosban.  A lányok az első találkozón a Fehérvár ellen játszottak. A végeredmény 93-64-es fehérvári győzelem. A délutáni mérkőzésen a Szolnok ellen már egy egészen más arcát mutató csapat játszott. A lányok küzdöttek, harcoltak és remekül védekeztek. A végeredmény 54-37-es győzelem. A mérkőzésen hozzáállásbeli különbség volt a két csapat között és ez sorsdöntőnek bizonyult.  A torna második napján nem kellett mást tenni, mint megverni a Kőbányát és ezzel matematikailag a legjobb négyben érezhették magukat a lányok. A kora délutáni találkozón egy sokkal jobb alkatú csapat ellen játszottal a lányok, akik ismét kitettek magukért és fantasztikusan küzdöttek. Saját kezükbe vették a sorsukat és szoros, kiélezett mérkőzésen legyőzték a Kőbányát 73-61-re.

A keresztbejátszáson egy jóval, erősebb ellenféllel, a Győrrel kellett a lányoknak megküzdeniük és 65-49-re alulmaradtak. Ezt követően a vasárnapi mérkőzésen a 11-12. helyért a debreceni Ziccer Tigrisek ellen játszottak és a rövidebb cserepaddal rendelkező megyeszékhelyiek példásan teljesítettek, de 71-58-ra kikapat, így a 12. helyen végeztek.

Gulyás Ildikó a lányok trénere elmondta, hogy az elmúlt évi döntőbe jutást követően, idén sem lehette más a céljuk. Az elmúlt évhez képest mindenképpen fejlődést jelent, hogy míg tavaly egy mérkőzést sem nyertek, idén ezt túlszárnyalták és két győzelmet is begyűjtöttek. A tréner elégedett volt a lányok teljesítményét és mindenképpen előrelépésnek tekinti ezt a tornát. Kicsi, de lelkes csapata nagyszerűen helytállt. A tornán minden csapatból díjazták a legjobb játékost, aki a zalaegerszegi csapatból Kovács Georgina lett. Egész végig, kiemelkedő teljesítményt nyújtott még Dömötör Petra, Major Fani, védekezésben sokat tett a csapatjátékhoz Varga Tünde és nagy szerep hárult a Szabolcs Dorottya, Czigány Cintia és Pongrácz Dorina trióra is. 

Szép volt lányok!

pity

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#7 Csalló Jázmin
#21 Jagodics Lilla
#10 Horváth Fruzsina
#13 Ács Alexandra
#11 Kocsárdi Réka
#14 Kovács Georgina
#30 Péterfi Anna
#0 Kiss Virág
#20 Szórád Anna
#15 Óházy Julianna
#58 Jurkó Noémi
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg