tippmix
Egyenlítettünk, jöhet a mindent eldöntő harmadik!
2019. április 30.

A bronzcsata második mérkőzése arról volt hivatott dönteni,  hogy sikerül-e kiharcolni a harmadik találkozót, vagy a Győr végez a harmadik helyen. 

CMB Cargo Uni Győr - ZTE NKK 49-69 (16-21, 10-18, 14-20, 9-10)
Győr, 700 néző, Jv: Benczur, dr. Mészáros, Tóth (Fekete)

CMB Cargo Uni Győr: Czank 2, Raksányi 4, Mandic -, Spanou 13/3, Gray 19, csere: Varga -, Krnjic 6, Török 3/3, Nagy 2. edző: Milos Pavlovic

ZTE NKK: Koizar 8, Pusztai 18/6, Maltsi 15/3, Ndiba 10/6, Parker 14, csere: Kovács -, Gáspár-Szalay 2, Horti 2. edző: Gáspár Dávid

A csapatok bemutatása után kedves gesztusként Halm Roland a házigazdák klubigazgatója köszöntötte a szezon végén visszavonuló Gáspár –Szalay Virágot. 

Pusztai hármasával és Koizar duplájával kezdtünk (0-5). Az első győri kosárra több mint két percet kellett várni. A 4. perc elején Spanou triplájával egyenlített a hazai csapat (7-7). Harcosan játszottak a lányok és a negyed felénél Parker és Maltsi pontjaival kerültünk újra előnybe (7-11). A hazaiak Gray kosaraival zárkóztak, de egy 0-6-os futással tartottuk megszerzett vezetésüket (12-18). Hazai időkérés után Spanou szerzett egy közelit, amire Horti egy triplával válaszolt. A végére még maradt egy Krnjic kosár és ötpontos vendégvezetés (16-21). 

Pusztai kezdte kosarával a második negyed is, majd egy labdaszerzés után Parker büntetőivel kilencpontosra nőtt az előnyünk (16-25). Pontatlanul játszottak a hazaiak és előbb Maltsi szerzett indulásból kosarat, majd Parker közelijével kúszott tíz pont fölé az előny (18-29). Az időkérés sem hozott nagy változást a Győr játékában. A 15. percben Pusztai utolsó másodperces kosarat szerzett (18-31). Hosszú idő után Gray talált a gyűrűnkbe, de Szalay Virág egy remek ziccerrel válaszolt (20-33). Horti és Parker egyszerre volt a pályán és ez jól működött. A 17. percben Koizar ziccerével már 14 ponttal vezettünk (24-38). A félidő hajrájában sem engedtünk ki és megérdemelten vezettünk (26-39). 

Jó védekezés után Pusztai volt eredményes, majd Parkert rogyott össze a térdét fájlalva és csak segítséggel tudta elhagyni a játékteret. Ez a jelenet meg is zavarta a játékunkat és próbált felzárkózni a Győr. Nagy akarással küzdöttek a lányok és nem engedtük nagyon közel ellenfelünket. Parker egy kis pihenő után visszatért és ez új lendületet adott a csapatnak. Maltsi pontjaival araszoltunk előrébb, majd Pusztai büntetőivel a 28. percben már 18 ponttal vezetettünk (36-54). A negyed hajrájában Maltsi triplájával és Parker centerezésével tartottuk a tisztes távolságot a Győrtől (40-59). 

Nehezen találtak a csapatok a gyűrűbe a záró negyed elején. A hazaiaknak még a büntetőkkel is meggyűlt a bajuk. A 32. percben Ndiba közelijével húsz ponttal vezettünk. A győriek nem adták fel és Török hármasával, majd Raksányi duplájával faragtak a hátrányukon. Kicsit kizökkentünk a ritmusból. A Győr próbált közelíteni és vigyázni kellett, mert még sok idő volt hátra (47-61). A 36. percben Ndiba két triplával vetette vissza a hazaiak lendületét, majd Parker közelije újra húsz pont fölé reptette a vezetésünk (47-68). A vége 20 pontos győzelem, ami azt jelenti, hogy a bronzcsata Zalaegerszegen dől majd el. 

Szép volt csajok!

2019. április 30. ZTE NKK 
 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
ELTE-BEAC
ELTE-BEAC

2020. február 29. 17.00

Zalakerámia Sport és Rendezvénycsarnok

Előző mérkőzés
TFSE-MTK
75
::
:
ZTE NKK
72
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
Keyona Hayes
Kovács Georgina
Nagy Dóra
Horváth Fanni
Horti Dóra
Preisinger Boglárka
Dömötör Dorina
Kirby Burkholder
Jurkó Noémi
Horváth Fruzsina
Andjela Delic
Janis Ndiba
Kuttor Enikő
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV