Egyenlített a DVTK, jöhet a harmadik menet!
2018. április 08.

A DVTK elleni párharc Miskolcon folytatódott a második mérkőzéssel. Sajnos támadásban nem voltunk elég pontosak, így a végén a hazaiak örülhettek. 

Aluinvent DVTK - ZTE NKK 61-48 (17-14, 12-11, 18-13, 14-10)
Miskolc, Generali Aréna, 600 néző. Játékvezetők: Kapitány G., Papp P., Balog Gy.

Aluinvent DVTK: Fontenette 15, Szabó F. 8/6, Raksányi 8, Zele 2, Melnika 5. Csere: Peckova 9/3, Brewer 6, Nagy 8/6, Bach. Edző: Štefan Svitek.

ZTE NKK: Gorjanácz 5/3, Hegedűs-Őri 5, Koziar 8, Jeffery 5, Parker 4. Csere: Pavel 21, Szalay. Edző: Gáspár Dávid.

A DVTK-ban a szerdán sérülés miatt hiányzók is rendbejöttek, így teljes kerettel játszhattak. A Miskolc kezdte jobban a találkozót és Fontenette és Raksányi vezérletével és kosaraival 7-2-re elhúztak. Nálunk Pavel szerzett két közelit, majd a 4. perc elején Gorjanácz hármasával zárkóztunk (9-7). Elkaptuk a ritmust és Koizar előbb egyenlített, majd Pavel újabb duplájával már mi vezettünk (9-11).  A negyed vége ismét a hazaiaké volt és három ponttal megnyerték a játékrést (17-14). 

 A második negyed elején Raksányi és Nagy kosaraival távolodtak a hazaiak (21-14). Összekaptuk magunkat és két perc alatt hat pontot szerezve felzárkóztunk, majd Pavel és Jeffery büntetőivel fordítottunk (21-24). Rendezte sorait a DVTK és a 17. percben Szabó hármasával már újra náluk volt az előny (26-25). A folytatásban sorra maradtak ki a dobások mindkét oldalon. A negyed végén Szabó újabb hármasával lépett el a Miskolc (29-25). 

A nagyszünet után két gyors Pavel közeli és újra egyenlő volt az állás. Peckova hármasával és Brewer duplájával lendült tovább a DVTK (34-29). Hegedüs –Őri pontjaival tartottuk magunkat. A hazaiak fokozatosan elhúztak, míg a mi támadásaink sikertelenek voltak. A 28. perc elején Peckova és Fontenette kosaraival nőtt a DVTK előnye, ami után időt kértünk (42-34). Az időkérés után Nagy hármasára Jeffery egy közelivel felelt. A negyed végén még Brewer és Koizar is szerzett egy-egy duplát (47-38). 

Harcosan kezdtük a záró felvonást és Pavel, majd Koizar közelijével közelítettünk, ami után a hazaiak időt kértek (49-42). Jeffery labdaszerzése után Parker kosarával zárkóztunk tovább. Megrázta magát a Miskolc és Fontenette és Szabó pontjaival újra kilencre tornázták a különbséget (53-44). A negyed felénél hiába zárkóztunk Nagy hármasával újra tíz pont lett a csapatok között (56-46). A végjátékban Brewer és Raksányi is betalált így 60-48-ra a hazaiak nyertek.

Az elődöntőbe kerülésért folytatott páros csatában egyenlített a DVTK, így a végső döntés a harmadik mérkőzésre marad, amelyet kedden Zalaegerszegen rendezünk. 

Štefan Svitek: - Örülök, hogy a mai meccset sikerült megnyerni és kedden visszamegyünk Zalaegerszegre. Számunkra volt nagyobb a tét, hiszen 1-0-ás hátrányban voltunk a mérkőzés előtt. Az esetleges vereség a kiesésünket jelentette volna. A mai meccsen mindkét csapat nagyon harcolt. Meglepetésekre már nem lehet számítani a párharcban, de a lepattanóknál jobban oda kell majd figyelnünk, mert Pavel nagyon élt ma.

Gáspár Dávid: - Gratulálok a DVTK-nak, a mai mérkőzésen teljesen megérdemelten nyertek a hazaiak. Támadásban rossz ritmusban játszottunk. Nem sikerült megvalósítani azokat a dolgokat, amit megbeszéltünk. Negyvennyolc dobott ponttal nem lehet idegenben mérkőzést nyerni.

2018. április 7. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#15 Óházy Julianna
#0 Kiss Virág
#7 Csalló Jázmin
#10 Horváth Fruzsina
#11 Kocsárdi Réka
#58 Jurkó Noémi
#14 Kovács Georgina
#13 Ács Alexandra
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#30 Péterfi Anna
#20 Szórád Anna
#21 Jagodics Lilla
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg