Egy sima és egy szoros vereség a Régiós Rájátszásban
2017. december 14.
A Régiós Rájátszás küzdelmeit sajnos két vereséggel kezdte foghíjas U16-os csapatunk

Legutóbbi 6 mérkőzését magabiztos játékkal, vereség nélkül zárta gárdánk, így ennek és természetesen az edzéseken elvégzett kemény munkának köszönhetően készülhetett a Régiós Rájátszás küzdelmeire. Ebből a szakaszból ismét van lehetőség kivívni a szereplést a Kiemelt Bajnokságba, azaz az ország elitjébe. Sajnos azonban már a hét elején kiderült, hogy a vártnál is biztosan nehezebb feladatok várnak a lányokra, ugyanis sorozatosan estek ki a játékosok betegség és egyéb okok miatt. Végül mindössze csak 8 leány tudta vállalni a játékot, akikra nagy megterhelés és két kemény, masszív ellenfél várt Nagykanizsán.

Kanizsai Vadmacskák SE – Zalaegerszegi KTE 53-51 (10-12, 7-17, 14-10, 22-12)

ZKTE: Böcskei Réka (8), Gáll Janka (9/3), Csarankó Dorottya (6), Horváth Fruzsina (4), Horváth Fanni (22) Cserék: Szabó Kinga (2), Török Kata (-), Sefner Rebeka (-). Edző: Rózsás Gábor.

Nagyon nagy szívvel játszottak a lányok, az első félidőben szinte tökéletes védekezést mutattak be és 17 ponton tartva a hazaiakat vezettek 12 ponttal a szünetben. A harmadik negyed már kiegyenlítettebb játékot hozott, néhány ponttal feljebb is tudott zárkózni a vendéglátó (31-39). A záró periódusban sajnos folyamatosan fogyott a fizikális és mentális erő is a szűkös rotáció következtében, így az utolsó percekre egy teljesen nyílt találkozó kerekedett az összecsapásból. Az utolsó 30-40 másodperc játékidő a kosárlabdában sokat látottak számára is teljesen elképesztő jeleneteket hozott, amelyből végül a hazaiak kerültek ki szerencsésebben egy utolsó másodperces kosárral és fordították végül maguk javára a mérkőzést.

Zalaegerszegi KTE - Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia 50-66 (17-14, 6-18, 13-13, 14-21)

ZKTE: Böcskei Réka (2), Gáll Janka (11), Csarankó Dorottya (6), Horváth Fruzsina (4), Horváth Fanni (17) Cserék: Török Kata (3/3), Sefner Rebeka (1), Szabó Kinga (6). Edző: Rózsás Gábor.

A rendkívül balszerencsés negatív élmény és rövid pihenő után mérkőztünk meg fehárvári ellenfelünkkel. Első alkalommal találkoztunk velük, az azonban már ránézésre is megállapítható volt, hogy jelentős magassági és fizikális fölényben vannak velünk szemben. Az összecsapás ennek megfelelően alakult, riválisunk igyekezett a palánk alá bejutattani a labdát és pozíciós játékból kosarakat szerezni, míg mi próbáltunk agresszíven védekezni, keményen kizárni és gyorsindításokat vezetni. A második negyed elejéig tudtunk vezetni, illetve a negyedik negyed közepéig teljesen nyílttá tenni a mérkőzést. A végjátékba azonban ezúttal is fizikálisan kifacsart állapotban és ezáltal nem a kellő koncentrációval mentünk bele, így győzelmi esélyünk nem maradt és az ellenfél a különbséget is tudta növelni. A DKKA győzelme egyébként teljesen megérdemelt, mivel ránk erőltették akaratukat, de ennek ellenére a mi lányainkat is csak dícséret illeti azért, hogy mindent megtettek, hajtottak és küzdöttek becsülettel.

Rózsás Gábor: -A védekezésünket ezúttal sem érheti kritika, 117 pontot kaptunk a két mérkőzésen, a támadásbeli sziporkázásra azonban 8 emberrel érthető módon nem igazán maradt energiánk. Ennek megfelelően egysíkúak voltak a játékhívásaink, valamint kapkodóak, pontatlanok a helyzetválasztásaink és befejezéseink. Ha a sérültjeink, betegeink, egyéb okból hiányzók felépülnek, rendelkezésre állnak, akkor növekedni fog az edzéslátogatottság és normális létszámmal tudunk készülni és tudunk olyan helyzeteket is gyakorolni, amelyekbe mostani két ellenfelünk folyamatosan kényszerített minket (pl.: területvédekezés és egészpályás letámadás elleni játék, stb.), addig azonban amíg ez nem változik nagyon nehéz dolgunk van/lesz. Nagyon büszke vagyok a csapatomra a két vereség ellenére is, minden játékos szívét-lelkét kitette a pályára és sportszerű eszközökkel küzdött a végsőkig! Folytatjuk tovább és a következő fordulóban igyekezni fogunk javítani, nem adjuk fel!

Fotók: Cseszneki Ildikó

2017. december 14. ZTE NKK

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#10 Horváth Fruzsina
#20 Szórád Anna
#11 Kocsárdi Réka
#15 Óházy Julianna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#30 Péterfi Anna
#7 Csalló Jázmin
#13 Ács Alexandra
#0 Kiss Virág
#14 Kovács Georgina
#58 Jurkó Noémi
#21 Jagodics Lilla
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg