Egy kosaras naplója
2014. július 22.
Auer Alíz a Rátgéber táborban

Az ötödik alkalommal rendezték meg Baján június 29 és július 5-e között a  nemzetközi hírű sikeredző nevével és szakmai irányításával zajló Rátgéber Nemzetközi Kosárlabdatábort. Az idei táborban egy zalaegerszegi lány Auer Aliz is részt vett és tapasztalatait megosztott a velünk. 

Hányadik alkalommal vettél részt a táborban?

- Ez volt a második alkalom, hogy ebbe a táborba jelentkeztem és nem bántam meg, mert már először is csupa jót hallottam az itt folyó munkáról és a hangulatról és nem kellett csalódnom. 

Mesélj magadról, mikor kezdtél kosarazni, kinek a keze alatt tanulod ezt a sportot, melyik korosztályos csapatban?

- Alsóban az Ady iskolában kezdtem hobbiból kosárlabdázni ,majd a Zala Volánnál,Gulyás Ildikónál edzettem versenyszerűen. Jelenleg serdülő korosztályban edzem Gáspár Dávid-Szalay Virág-Horváth Zsófi irányítása alatt A családban már volt egy kosaras,Török Róbert személyében ,aki történetesen a  nagybátyám. 

Milyen volt az idei tábor? 

- A táborba érkezéskor mindenki szerelést és egy korosztályának megfelelő méretű labdát kapott. Nagyon jó volt a hangulat,sok barátot szereztem. Volt "Szigetvetélkedő", ahol 15-16 fős csapatok versenyeztek. Péntek este megünnepeltük azokat a gyerekeket, akik a héten tartották a születésnapjukat, névnapjukat. A buli süti csatával végződött, senki sem maradt tisztán. Szombat reggel még minden csapat megtartotta az edzést, amiről mindenki egy sportcsarnokban gyűlt össze és sorversenyekkel folytatódott a "Szigetvetélkedő". Végül kihirdették a győztesek ,minden kategóriában. Ez volt az ötödik év  a tábor életében és a 10.hét, amit tortával ünnepeltünk. A tábor sokszínűségét jellemzi, hogy a magyarok mellett érkeztek Szerbiából,Romániából is kosarasok. 

Hogy nézett ki egy nap a táborban?

- Minden nap hétkor zenével ébresztettek minket,  aztán reggeli majd edzésre mentünk két turnusban, külön buszokkal különböző iskolákba szállítottak bennünket. Ebéd után különböző programok voltak például uszodalátogatás, dobóversenyek. Ezután következtek a délutáni edzések. Esténként egyéni képzésekre lehetett feliratkozni. Én jelentkeztem 1:1 elleni játékra, elszakadásra, két játékos kapcsolatára. Végül este tízkor volt takarodó.

Kik edzettek benneteket?

 -Nagyon sok szakember volt a táborban, közülük csak néhányat sorolnék fel :Ábrahám Márta, Károlyi Dalma, Mile Medakovic, Éles Péter,Milivoj Dokmanovic, Stevan Cupic, Ádám Csilla, Fabio Fossati.

Milyen tapasztalattal érkeztél haza? Mik azok amiket a fejlődésedben hasznosítani tudsz?

- Az idei  táborban a dobótechnikára és az 1:1 elleni játékra fektettem a hangsúlyt. Természetesen mindig van hova fejlődnöm. Majd edzésen kiderül mennyit fejlődtem.

Mit üzensz a hasonló társaidnak, mire figyeljenek?

- A kosárlabda csapatsport és a játékosoknak figyelni kell egymásra.

Aliz jelenleg jól megérdemelt  iskolai szabadságát tölti, de szeptembertől újra kék-sárga mezben pattogtat és remélhetőleg ha felnő, akkor a ZTE női csapatának meghatározója játékosa lehet. 

pity

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#14 Kovács Georgina
#20 Szórád Anna
#58 Jurkó Noémi
#13 Ács Alexandra
#21 Jagodics Lilla
#11 Kocsárdi Réka
#30 Péterfi Anna
#10 Horváth Fruzsina
#7 Csalló Jázmin
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#0 Kiss Virág
#15 Óházy Julianna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg