Egy-egy győzelem és vereség volt U16-os csapatunk mérlege Sopronban
2020. december 13.

November végén Sopronban kezdte meg a szezont kadett korosztályú csapatunk, ahol a helyi Sportakadémia gárdái ellen mérkőzhettek meg lányaink.

Darazsak Sportakadémia “C” - ZKTE 71:39 (17:8, 14:7, 22:12, 18:12)

ZKTE: Büki Virág (6), Horváth Réka Panna (-), Óházy Julianna (8), Péterfi Anna (2), Molnár Hanna (10). Cserék: Peterdi Fruzsina (2), Kocsárdi Réka (-), Horváth Nadin (-), Jagodics Lilla (1), Paragi Csenge (2), Szakonyi-Nagy Virág (-), Varga Réka (8). Edző: Rózsás Gábor és Molnár Anita.

Rendkívül görcsösen és rosszul játszott formálódó, fiatal csapatunk az első pillanatoktól kezdve. Az ellenfél agresszív egészpályás letámadást alkalmazott az egész mérkőzésen, ez a legtöbbeknek jelentős fejtörést okozott, így rengeteg hibát elkövettek a játékosok. Az elején gyorsan összeszedett hátrányt görgette maga előtt a ZKTE, illetve a Darazsak folyamatosan igyekeztek felőrölni csapatunk erejét, s növeli előnyüket. Nem sikerült változtatni az összecsapás folyamán sajnos, maradt a görcsösség és a sok hiba, így a hazaiak akarata érvényesült az elejétől a végéig, s magabiztosan szerezték meg a győzelmet.

A két mérkőzés között próbáltuk rendezni a sorokat, de a második találkozóra is maradt a görcsösség, a kapkodás és a sok hiba, viszont összességében ez egy gyengébb játékerőt képviselő csapat volt az előzőnél és a miénknél is, így ha nagy nehezen is, de sikerült győzelmet elérnie a lányoknak.

Darazsak Sportakadémia “D” - ZKTE 46-57 (8-12, 21-13, 8-18, 9-14)

ZKTE: Büki Virág (5), Horváth Réka Panna (4), Óházy Julianna (15), Molnár Hanna (19), Peterdi Fruzsina (-). Cserék: Jagodics Lilla (7), Kocsárdi Réka (2), Péterfi Anna (-), Horváth Nadin (5). Edző: Rózsás Gábor és Molnár Anita.

Legtöbb játékosunk mélyen tudása alatt játszott ezen a két mérkőzésen, ami több összetevő miatt alakult így. A közeljövőben természetesen azon fog fáradozni a társaság, hogy a nagy változásokon áteső korosztály egységes, jó csapat legyen és minden csoportellenfelével szemben helyt tudjon állni, illetve a játékosok is minél többet tudjanak egyénileg fejlődni.
A tanulság egyértelműen az, hogy az ilyen típusú védekezések ellen nagyon nehéz építkezni, tényleges kosárlabdáról beszélni, fel kell venni a kesztyűt és meg kell próbálni nekünk is inkább destruktív játékot játszani az ilyen meccseken az elejétől fogva, keményen és agresszíven védekezni, ütközni, “verekedni”, személyi hibákat elkövetni. Az U18-as csapat úgy néz ki megértette már ezt – igaz nagyon sok időbe telt – most az U16-os csapaton van a sor.

Szubjektíven értékelve a Sopron még a “C”-jelű csapatába is annyi egészen jóképességű 2006-2007-es játékost tud kiállítani, hogy átlagéletkorban majdnem idősebbek voltak a mi U16-os csapatunknál, illetve ennyi idős gyerekekre nagyon nyomasztóan hat, hogy egy úgymond “C” vagy “D” csapat ellen játszol és mégis nagyon erősek. A másik nagy problémánk ezen a napon a görcsösség volt, ami pedig alapvetően abból adódhatott, hogy fejben teljesen belehajszolták magukat abba, hogy most őket figyelik a soproni akadémiáról és talán ezért is (természetesen a Sopron “C” nagyon agresszív, jól összerakott védekezését és érdemeit maximálisan elismerve) volt az, hogy szinte minden játékos messze valós tudása alatt teljesített és önmagához képest úgymond furcsán is viselkedett. 

Rózsás Gábor: -Nagyon rossz napot fogtunk ki sajnos kollektíven, ennek több összetevője is volt, s ezek közül természetesen elvitathatatlan az, hogy a soproni csapatok kiválóan, fegyelmezetten és nagyon agresszíven védekeztek. A két mérkőzésből levontuk a megfelelő tanulságokat, igyekezni fogunk a következő összecsapásokra fizikálisan és mentálisan is rendben lenni. Nehéz helyzetben, egy úgymond rosszul sikerült napon is sikerült egy győzelmet kicsikarnunk, ez mindenképpen pozitívum. A későbbiekben azonban többet várok a játékosoktól egyénenként és csapatként is függetlenül attól, hogy aktuálisan milyen szintű ellenféllel mérkőzünk majd!

2020. december 14. ZKTE

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
Zsíros AK.
81
::
:
ZTE NKK
83
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#13 Ács Alexandra
#10 Horváth Fruzsina
#14 Kovács Georgina
#0 Kiss Virág
#7 Csalló Jázmin
#20 Szórád Anna
#15 Óházy Julianna
#30 Péterfi Anna
#21 Jagodics Lilla
#58 Jurkó Noémi
#11 Kocsárdi Réka
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV