tippmix
EB bronzérmes az U18-as válogatott!
2018. augusztus 12.

Szenzációs nyarat tudhat maga mögött a Völgyi Péter, Iványi Dalma és Gáspár Dávid irányította U17/18-as válogatott. Ugyanis előbb az U17-es VB-n negyedik helyet szereztek, majd a náluk egy korosztállyal idősebb U18-as Eb-n parádésan szerepelve bronzérmet szereztek. A kontinens viadalon a csoportban éppen Lettországtól kaptak ki a lányok, majd ezt követően ismét velük kellett farkasszemet nézniük a bronzmérkőzésen. A mieink a spanyoloktól kaptak ki az elődöntőben, egy szoros csatában 57-54-re, míg a letteket a németek verték magabiztosan.

Egerszegiek is szurkoltak a helyszínen!

A harmadik helyér mindkét csapat nagy erőket vetett be már a mérkőzés elején. A magyarok az első negyed végén 18-13-ra elhúztak. A lányok lendületes játéka folytatódott a második játékrészben is. Magabiztosan vezettek a magyarok és a félidőben 11 pontos (34-23) előnnyel mehettek pihenőre. A nagyszünet után a lettek megpróbálták átvenni a mérkőzés irányítását, de a negyed feléig még tartotta előnyét a válogatottunk. Elég volt egy dupla és egy bravúros tripla és máris ott loholt a magyarok nyakán a lett válogatott. A lendületünk megtört és a negyed végére egy pontra zárkózott az ellenfelünk (48-47). A záró negyed öldöklő csatát hozott, sok hibával. Tóth Orsolya pontjaival hat ponttal elléptünk a sok büntetőt hibázó lettektől (56-50). Az utolsó percen belül három pontos vezetésnél Kiss büntetőzött pontosan, de nem volt még vége, ugyanis 9 másodperccel a vége előtt egy triplával két pontra csökkent az előnyünk. A végén még az is belefért, hogy két büntető is kimaradjon, míg ellenfelünk nem tudott kosárra dobni. A lányok óriásit küzdve szerezték meg az udinei Európa-bajnokságon a bronzérmet. 

A válogatott a világbajnoki negyedik hellyel, illetve az EB bronzzal a világ élvonalába röpítették magukat, valamint kiharcolták az U19-es VB-n való szereplést. 

Kovács Georgina és Gáspár Dávid, valamint a masszőr Molnár László révén három zalaegerszegi nyakába is ékesen csillogó bronzérmet akasztottak az EB –végén, ami a városnak és klubunknak is óriási dicsőség!

2018. augusztus 12. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs

Bronzcsata

Előző mérkőzés
ZTE NKK
62
::
:
Sopron Basket
90
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#15 Nadia Parker
#5 Horti Dóra
#8 Janis Ndiba
#7 Sigi Koizar
#10 Jurkó Noémi
#12 Preisinger Boglárka
#6 Gáspár-Szalay Virág
#14 Kovács Georgina
#13 Pusztai Petra
#4 Hegedüs-Őri Györgyi
#11 Benke Sára
#9 Evanthia Maltsi
Galéria
Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Szabadics