Drámai végjátékban nyert a Szekszárd.
2018. április 18.

Az elődöntő második mérkőzésén újra nagy hátrányból kellett felállnunk, de az utolsó másodpercig volt esélyünk a győzelemre. 

ZTE NKK- Atomerőmű KSC Szekszárd 65-66 (15-19, 16-17, 13-17, 20-13)
Zalaegerszeg, 450 néző, Jv: Földháti, Pálla. Jakab

ZTE NKK: Koizar 9/6, Jeffery 14/6, Gorjanácz 4, Hegedüs-Őri 9/3, Parker 17. Csere: Pavel 8, Gáspár-Szalay 4. edző: Gáspár Dávid.

Atomerőmű KSC: Studer Á. 19/15, Theodoreán 3/3, Costa, Mansaré 4, Mccall 21/3. Csere: Bálint 6/3, Oblak 3/3, Kis 2, Gereben 8. Krnjic-, edző: Zeljko Djokic.

Egy busznyi vendégszurkoló érkezett Szekszárdról és remek hangulatot varázsoltak a Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnokban. A hazai szurkolókat is sikerült felcsigáznunk és ismét szép számmal érkeztek a mérkőzésre.  

Érezhető volt a feszültség a csapatokon a kezdés után, ami az elrontott támadásokban jelentkezett. A 3. percben Mccall egy hármassal szerezte a mérkőzés első kosarát. Fél perc múlva Gorjanácz egy szép lefordulás után szépített, majd újra Mccall következett (2-5). A 4. perc elején Studer hármasával távolodott a KSC. Hegedüs-Őri faragott a hátrányunkon, majd Mccall újabb kosarára Gorjanácznak és Jeffery-nek is volt válasza (8-10). A 6. percben Theodoreán szerzett egy távolit, majd Szalay Virág közelijére Kis duplája érkezett válaszul (10-15). A hajrában Koizar triplájával feljöttünk kettő pontra, de a negyed végén Studer büntetőivel, négy ponttal a KSC járt előrébb (15-19).

A második negyed egy utolsó pillanatos Studer hármassal kezdődött, majd egy újabb Studer és Oblak távolival a 14. percre tizenöt pontra nőtt a vendégek előnye (15-30). Gáspár Dávid időkérése valamelyest rendbe tette a fejeket és Koizar hármasával és Parker remek centerezésével zárkóztunk (20-30). A hajrában próbálta tartani előnyét a Szekszárd, de nem hagytuk magunkat. Bálint pontjaival a 17. percben még 12 ponttal vezettek a vendégek, amit a félidőre Parker és Hegedüs-Őri pontjaival öt pontra csökkentettünk (31-36). 

A nagyszünet után Jeffery és Parker közelijével egy pontra zárkóztunk (35-36). Sajnos nem sikerült fordítanunk, ellenben Mccall pontjaival lőtávolon kívül lépett a KSC (36-41). A lányok fogcsikorgatva küzdöttek és a negyed felénél Hegedüs-Őri Györgyi triplájával kiegyenlítettünk (43-43). Gereben duplájára Parker válaszolt, majd Studer újabb hármasával és Mccall közép távolijával, öt ponttal ellépett a Szekszárd (45-50).  Az időkérésünk után forró lett a hangulat a csarnokban. Egyik oldalon egyértelmű faultot nem vettek észre a sporik, míg a másikon mindent megfújtak. Gáspár Dávid nehezen viselte ezt és hevesen reklamált, ami után technikait kapott. Szerencsére a vendégek nem tudtak élni a lehetőséggel és eladták a bónusz labdát. A negyed végén Mansare kosarával már nyolccal vezette a KSC (45-53).

A záró negyed eleje kapkodósra sikeredett és Gereben kosarával újra tízzel ment a vendégcsapat (45-55). Gáspár Dávid időt kért. Jeffery pillanatai következtek, aki egy triplával és egy duplával lőtte közelebb csapatunkat. Pavel remek tempódobása után már csak három pont maradt a Szekszárd előnye (52-55). Vendég időkérés után ismét Mccall volt a vendégek megmentője, de csak egy ideig, mert Parker is hintett egy közelit (56-57). Óriásit küzdöttek a lányok. A negyed felénél Studer Ági sokkolta a csapatunkat (56-60). A 37. percben Jeffery is szerzett egy távolit és újra ott voltunk a kupagyőztes nyakán (59-60). Két perc volt hátra, amikor a sérüléssel bajlódó Krnjicet is a pályára küldte Djokic mester. A KSC Mccall és Studer pontjaival távolodott (61-64). Az utolsó percben Pavel talált be, majd Mccall ellen belemenést fújtak és a támadásunkat újra Pavel fejezte be kosárral, ezzel először a mérkőzésen vezetéshez jutottunk (65-64). Megpróbáltuk kivédekezni a hátralévő időt. Parker blokkolta Studert a labda pedig az alapvonalon kívülre pattogott. 2.2 másodperc volt hátra, amikor Mansaré váltotta Theodoreánt és a bedobásból megszerezte a döntő kosarat, amivel a Szekszárd nyert. 

2018. április 18. ZTE NKK

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
Zsíros AK.
81
::
:
ZTE NKK
83
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#13 Ács Alexandra
#14 Kovács Georgina
#15 Óházy Julianna
#7 Csalló Jázmin
#10 Horváth Fruzsina
#21 Jagodics Lilla
#0 Kiss Virág
#20 Szórád Anna
#58 Jurkó Noémi
#30 Péterfi Anna
#11 Kocsárdi Réka
#5 Szakonyi-Nagy Virág
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV