Csoportelsőként zárta az alapszakaszt U16-os csapatunk
2023. január 04.

A nyitófordulóban elszenvedett hazai vereséget követően zsinórban öt győzelemet gyűjtve végzett az élen kadett csapatunk.

MVM-OSE Oroszlányok - ZKTE 46-88 (7-25, 14-23, 18-19, 7-21)

ZKTE: Jagodics Lilla (29), Bartáky Panka (2), Szakonyi-Nagy Virág (11/3), Kiss Virág (2), Varga Réka (20). Cserék: Sonkoly Fanni (2), Németh Szonja (5), Pintér Viola (4), Balázs Kitti (3), Jóna-Horváth Jázmin (2), Csalló Jázmin (2), Bekő Ráhel (2). Edző: Rózsás Gábor. 

Az első másodpercektől fogva nagyon koncentrált volt a csapat védekezésben, így a szerzett labdákból és lepattanókból sok gyorsindításos akciót tudtak vezetni a lányok és már az első periódus végére komolyabb előnyt tudtak építeni. Az előnyt fokozatosan sikerült növelni, végig magas szinten tartva a koncentrációt és a védekezést. Ezzel az idegenbeli győzelemmel a csapat megszerezte a Nyugat “A”-csoport első helyezését.

ZKTE – Soproni Darazsak Akadémia 59-49 (17-13, 10-13, 24-8, 8-15)

ZKTE: Jagodics Lilla (22), Sonkoly Fanni (6), Szakonyi-Nagy Virág (3/3), Kiss Virág (8), Varga Réka (10). Cserék: Bartáky Panka (2), Jóna-Horváth Jázmin (-), Németh Szonja (-), Bekő Ráhel (-), Balázs Kitti (-), Csalló Jázmin (-), Pintér Viola (8). Edző: Rózsás Gábor.

Az oroszlányi túra után hazai pályán fogadhattuk a Soproni Darazsak Akadémia csapatát az alapszakasz zárásaként. A védekezés ezúttal is jól működött, viszont támadó oldalon nehezen találtuk a ritmust a vendégek betömörülő, statikus védekezése ellen, az első félidőben nagy küzdelemben fej-fej mellett haladt a két csapat egyaránt pontszegény teljesítményt nyújtva. A szünet után U14-es játékosunk Pintér Viola adta meg azt az impulzust végre a csapatnak, amire szükséges volt a társaságnak a felpörgéshez, a 3. negyedet 24-8-ra sikerült is megnyerni, innentől már “csak” az előnyünket kellett megőrizni a végéig.
A két nehéz Kiemelt Selejtező forduló 5 mérkőzése után az alapszakasz nyitányán jókor érkezett a pofon a csapat számára, ahol végérvényesen megértette mindenki, hogy védekezés nélkül nincs esély ebben a sportágban. A 73-63-as vereséget 5 győzelem követte, ezeken a mérkőzéseken már átlagban csak 45 pontot engedélyeztünk riválisainknak, amelyhez minden játékostól nagy koncentrációra és kemény munkára volt szükség. Ezzel a csoportgyőzelemmel az alapszaksz során a lányok kivívták maguknak, hogy az Országos Főtábla Rájátszásában folytassák bajnoki szereplésüket a továbbiakban.

Galéria a képre kattintva

Rózsás Gábor: Hosszú és kemény öt hónap van mögöttünk, közel 100 edzés és 11 bajnoki mérkőzés szerepelt a menetrendünkben. Sokat dolgoztak és tanultak ezidő alatt is a lányok, s közösen elérték nehéz helyzeteket (betegséghullám, sérülések, stb.) leküzdve, hogy a gyengébb kezdés után újabb, magasabb célokért harcolhassanak majd meg a parketten a bajnokság 2023-as szakaszában. Az eddigi teljesítményre mindannyian büszkék lehetnek, amihez természetesen ezúton is gratulálok nekik! Egy rövidke pihenő után pedig igyekezni fogunk hétről-hétre lépegetve tovább haladni az utunkon, hogy a rájátszásban is minden ellenfelünkkel szemben felkészültek, motiváltak és koncentráltak legyünk! Ezúton is szeretnék mindenkinek Sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánni!

2023. január 4. ZTE NKK 
 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#58 Jurkó Noémi
#20 Szórád Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#7 Csalló Jázmin
#0 Kiss Virág
#11 Kocsárdi Réka
#21 Jagodics Lilla
#15 Óházy Julianna
#30 Péterfi Anna
#13 Ács Alexandra
#10 Horváth Fruzsina
#14 Kovács Georgina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg