Csoportelsőként zárta az alapszakaszt U16-os csapatunk
2023. január 04.

A nyitófordulóban elszenvedett hazai vereséget követően zsinórban öt győzelemet gyűjtve végzett az élen kadett csapatunk.

MVM-OSE Oroszlányok - ZKTE 46-88 (7-25, 14-23, 18-19, 7-21)

ZKTE: Jagodics Lilla (29), Bartáky Panka (2), Szakonyi-Nagy Virág (11/3), Kiss Virág (2), Varga Réka (20). Cserék: Sonkoly Fanni (2), Németh Szonja (5), Pintér Viola (4), Balázs Kitti (3), Jóna-Horváth Jázmin (2), Csalló Jázmin (2), Bekő Ráhel (2). Edző: Rózsás Gábor. 

Az első másodpercektől fogva nagyon koncentrált volt a csapat védekezésben, így a szerzett labdákból és lepattanókból sok gyorsindításos akciót tudtak vezetni a lányok és már az első periódus végére komolyabb előnyt tudtak építeni. Az előnyt fokozatosan sikerült növelni, végig magas szinten tartva a koncentrációt és a védekezést. Ezzel az idegenbeli győzelemmel a csapat megszerezte a Nyugat “A”-csoport első helyezését.

ZKTE – Soproni Darazsak Akadémia 59-49 (17-13, 10-13, 24-8, 8-15)

ZKTE: Jagodics Lilla (22), Sonkoly Fanni (6), Szakonyi-Nagy Virág (3/3), Kiss Virág (8), Varga Réka (10). Cserék: Bartáky Panka (2), Jóna-Horváth Jázmin (-), Németh Szonja (-), Bekő Ráhel (-), Balázs Kitti (-), Csalló Jázmin (-), Pintér Viola (8). Edző: Rózsás Gábor.

Az oroszlányi túra után hazai pályán fogadhattuk a Soproni Darazsak Akadémia csapatát az alapszakasz zárásaként. A védekezés ezúttal is jól működött, viszont támadó oldalon nehezen találtuk a ritmust a vendégek betömörülő, statikus védekezése ellen, az első félidőben nagy küzdelemben fej-fej mellett haladt a két csapat egyaránt pontszegény teljesítményt nyújtva. A szünet után U14-es játékosunk Pintér Viola adta meg azt az impulzust végre a csapatnak, amire szükséges volt a társaságnak a felpörgéshez, a 3. negyedet 24-8-ra sikerült is megnyerni, innentől már “csak” az előnyünket kellett megőrizni a végéig.
A két nehéz Kiemelt Selejtező forduló 5 mérkőzése után az alapszakasz nyitányán jókor érkezett a pofon a csapat számára, ahol végérvényesen megértette mindenki, hogy védekezés nélkül nincs esély ebben a sportágban. A 73-63-as vereséget 5 győzelem követte, ezeken a mérkőzéseken már átlagban csak 45 pontot engedélyeztünk riválisainknak, amelyhez minden játékostól nagy koncentrációra és kemény munkára volt szükség. Ezzel a csoportgyőzelemmel az alapszaksz során a lányok kivívták maguknak, hogy az Országos Főtábla Rájátszásában folytassák bajnoki szereplésüket a továbbiakban.

Galéria a képre kattintva

Rózsás Gábor: Hosszú és kemény öt hónap van mögöttünk, közel 100 edzés és 11 bajnoki mérkőzés szerepelt a menetrendünkben. Sokat dolgoztak és tanultak ezidő alatt is a lányok, s közösen elérték nehéz helyzeteket (betegséghullám, sérülések, stb.) leküzdve, hogy a gyengébb kezdés után újabb, magasabb célokért harcolhassanak majd meg a parketten a bajnokság 2023-as szakaszában. Az eddigi teljesítményre mindannyian büszkék lehetnek, amihez természetesen ezúton is gratulálok nekik! Egy rövidke pihenő után pedig igyekezni fogunk hétről-hétre lépegetve tovább haladni az utunkon, hogy a rájátszásban is minden ellenfelünkkel szemben felkészültek, motiváltak és koncentráltak legyünk! Ezúton is szeretnék mindenkinek Sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánni!

2023. január 4. ZTE NKK 
 

Következő mérkőzés
UNI Győr SZESE
UNI Győr SZESE
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2022/2023

NB I/B

13. forduló

Győr Városi Egyetemi Edző Csarnok

2023. február 8. 18:50

Előző mérkőzés
ZTE NKK
77
::
:
Törekvés SE
69
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#21 Jagodics Lilla
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#77 Molnár Hanna
#11 Horváth Fanni
#0 Balogh Viktória
#10 Horváth Fruzsina
#30 Péterfi Anna
#14 Kovács Georgina
#20 Szórád Anna
#15 Óházy Julianna
#13 Ács Alexandra
#58 Jurkó Noémi
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV