Csapatszinten teljesítettek remekül az Egerszegi Zsebibabák
2018. április 09.

Ismét Zalakaros rendezte a hétvégi kenguru fordulót, ahol 4 csapat vett részt, ugyanabban a rendszerben bonyolították le, mint 2 fordulóval ezelőtt is, vagyis aki megnyerte az első meccsét az játszhatott a másik csoport győztesével, aki pedig elveszítette az a vesztessel.

A Kanizsai Mókusok B csapata ellen kezdtük a tornát, ami már előre önbizalommal töltötte el a lányokat, hiszen ellenük szereztük meg első idegenbeli győzelmünket, de mindenképpen szeretném kihangsúlyozni, hogy ez nem ment a játék rovására, mindenki kellő tisztelettel és akarttal ment ki a pályára, nem lebecsülve lelkes ellenfelünket, hiszen 0-0-ról indult a meccs. Magabiztosan kezdtünk elsősorban Varga Réka pont gazdag játékának köszönhetően. A félidőre sikerült 6 pontos előnyt szerezni, amit a fordulást követően tovább növeltünk és így sikerült begyűjtenünk egy újabb idegenbeli győzelmet.

Egerszegi Zsebibabák- Kanizsai Mókusok/B 51-29 (12-2, 8+3- 10+5, 15-2, 13-10)

Egerszegi Zsebibabák: Jagodics Lilla 19, Varga Réka 16, Szakál Laura 8, edzők: Hersics Adrienn, Czukor Tünde

A második mérkőzésen a már jól ismert Ricsilla-Egervár-Teskánd csapatával csaptunk össze. Akikben égett a vágy, hogy 2 elveszített mérkőzés után visszavágjanak nekünk, igazoltak is pár ügyes fiút csapatukba. Az előző mérkőzés nyertes taktikája alapján most is a Petőfis ötösünk kezdte a rangadót, felvették a kesztyűt a csak fiúkból felálló ellenféllel szemben. Szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Lányaink nagyon szépen küzdöttek és helyenként nagyszerű megoldásokkal örvendeztettek meg minket. A második negyedben Jagodics Lilla próbálta megtartani a különbséget szép ziccereivel. A félidőre a 7 sikeresen értékesített büntetőnknek köszönhetően bőven lőtávolságon belül tudtunk maradni. A lányok igazi csapatmunkával és időnként kemény védekezéssel hajtottak, de sajnos a különbségen már nem tudtunk változtatni, így a Ricsilla csapata mehetett le győztesen a pályáról.

Ricsillla-Egervár-Teskánd -Egerszegi Zsebibabák 58-38 (18-12, 11+8-7+7, 10-6, 11-6)

Egerszegi Zsebibabák: Jagodics Lilla 15, Varga Réka 13, Szakál Laura, Szakonyi Nagy Virág 3-3, edzők: Hersics Adrienn, Czukor Tünde

Hersics Adrienn: - Nagyon büszke vagyok a lányokra, végre visszaláttam, azt, amire képesek, ami bennük van, amit tudnak. A meccsek alatt megvalósították azt, amit kértünk tőlük. Bár elveszítettük a 2. mérkőzésünket mégis emelt fővel jöhettünk le a pályáról, csapatként! Az egyénekre kiszabott feladatokat a lányok maximálisan teljesítették, és a kérések csapatszinten működtek.  Kocsárdi Réka védekezésben nyújtott extrát, Varga Réka a betörésekkel, Szakál Laura pedig kijavítva a hibáit, megállt és felnézett, Szakonyi Nagy Virág pedig fáradhatatlan lelkesedésével és védekezésével tündökölt. 

Czukor Tünde: - Először is én is szeretnék gratulálni a lányoknak, hiszen ezen a hétvégén is szépen helytálltak. Sajnos több olyan játékosom is hiányzott most a csapatból, akik fontos láncszemei csapatunknak. Ezért olyan felállásban kellett játszani, amit kevesebbszer tudunk edzésen gyakorolni. De dicséret illeti Jagodics Lillát, aki gyors megindulásokkal ziccereket, faultokat harcolt ki, Odonics Pannát, aki külön védő feladatot kapott és szuperül végrehajtotta a kéréseimet. Illetve nem utolsósorban a többiek harciasságát.

2018. április 9. ZTE NKK

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#58 Jurkó Noémi
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#13 Ács Alexandra
#21 Jagodics Lilla
#10 Horváth Fruzsina
#7 Csalló Jázmin
#30 Péterfi Anna
#15 Óházy Julianna
#0 Kiss Virág
#14 Kovács Georgina
#11 Kocsárdi Réka
#20 Szórád Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg