tippmix
Csapatszinten teljesítettek remekül az Egerszegi Zsebibabák
2018. április 09.

Ismét Zalakaros rendezte a hétvégi kenguru fordulót, ahol 4 csapat vett részt, ugyanabban a rendszerben bonyolították le, mint 2 fordulóval ezelőtt is, vagyis aki megnyerte az első meccsét az játszhatott a másik csoport győztesével, aki pedig elveszítette az a vesztessel.

A Kanizsai Mókusok B csapata ellen kezdtük a tornát, ami már előre önbizalommal töltötte el a lányokat, hiszen ellenük szereztük meg első idegenbeli győzelmünket, de mindenképpen szeretném kihangsúlyozni, hogy ez nem ment a játék rovására, mindenki kellő tisztelettel és akarttal ment ki a pályára, nem lebecsülve lelkes ellenfelünket, hiszen 0-0-ról indult a meccs. Magabiztosan kezdtünk elsősorban Varga Réka pont gazdag játékának köszönhetően. A félidőre sikerült 6 pontos előnyt szerezni, amit a fordulást követően tovább növeltünk és így sikerült begyűjtenünk egy újabb idegenbeli győzelmet.

Egerszegi Zsebibabák- Kanizsai Mókusok/B 51-29 (12-2, 8+3- 10+5, 15-2, 13-10)

Egerszegi Zsebibabák: Jagodics Lilla 19, Varga Réka 16, Szakál Laura 8, edzők: Hersics Adrienn, Czukor Tünde

A második mérkőzésen a már jól ismert Ricsilla-Egervár-Teskánd csapatával csaptunk össze. Akikben égett a vágy, hogy 2 elveszített mérkőzés után visszavágjanak nekünk, igazoltak is pár ügyes fiút csapatukba. Az előző mérkőzés nyertes taktikája alapján most is a Petőfis ötösünk kezdte a rangadót, felvették a kesztyűt a csak fiúkból felálló ellenféllel szemben. Szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Lányaink nagyon szépen küzdöttek és helyenként nagyszerű megoldásokkal örvendeztettek meg minket. A második negyedben Jagodics Lilla próbálta megtartani a különbséget szép ziccereivel. A félidőre a 7 sikeresen értékesített büntetőnknek köszönhetően bőven lőtávolságon belül tudtunk maradni. A lányok igazi csapatmunkával és időnként kemény védekezéssel hajtottak, de sajnos a különbségen már nem tudtunk változtatni, így a Ricsilla csapata mehetett le győztesen a pályáról.

Ricsillla-Egervár-Teskánd -Egerszegi Zsebibabák 58-38 (18-12, 11+8-7+7, 10-6, 11-6)

Egerszegi Zsebibabák: Jagodics Lilla 15, Varga Réka 13, Szakál Laura, Szakonyi Nagy Virág 3-3, edzők: Hersics Adrienn, Czukor Tünde

Hersics Adrienn: - Nagyon büszke vagyok a lányokra, végre visszaláttam, azt, amire képesek, ami bennük van, amit tudnak. A meccsek alatt megvalósították azt, amit kértünk tőlük. Bár elveszítettük a 2. mérkőzésünket mégis emelt fővel jöhettünk le a pályáról, csapatként! Az egyénekre kiszabott feladatokat a lányok maximálisan teljesítették, és a kérések csapatszinten működtek.  Kocsárdi Réka védekezésben nyújtott extrát, Varga Réka a betörésekkel, Szakál Laura pedig kijavítva a hibáit, megállt és felnézett, Szakonyi Nagy Virág pedig fáradhatatlan lelkesedésével és védekezésével tündökölt. 

Czukor Tünde: - Először is én is szeretnék gratulálni a lányoknak, hiszen ezen a hétvégén is szépen helytálltak. Sajnos több olyan játékosom is hiányzott most a csapatból, akik fontos láncszemei csapatunknak. Ezért olyan felállásban kellett játszani, amit kevesebbszer tudunk edzésen gyakorolni. De dicséret illeti Jagodics Lillát, aki gyors megindulásokkal ziccereket, faultokat harcolt ki, Odonics Pannát, aki külön védő feladatot kapott és szuperül végrehajtotta a kéréseimet. Illetve nem utolsósorban a többiek harciasságát.

2018. április 9. ZTE NKK

Következő mérkőzés
Sopron Basket
Sopron Basket
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2019. március 30. 18.00

Sopron, Novomatic Aréna

Előző mérkőzés
Vasas Akadémia
57
::
:
ZTE NKK
60
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#11 Benke Sára
#9 Evanthia Maltsi
#12 Preisinger Boglárka
#8 Janis Ndiba
#4 Hegedüs-Őri Györgyi
#10 Jurkó Noémi
#6 Gáspár-Szalay Virág
#5 Horti Dóra
#14 Kovács Georgina
#7 Sigi Koizar
#13 Pusztai Petra
#15 Nadia Parker
Galéria
Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Szabadics