Büszkék vagyunk Rátok!
2018. március 13.
Junior csapatunk március idusán a budapesti B-Döntőben szerepelhetett

A junior, vagy más néven U18-as korosztály a 2017/2018-as szezon tekintetében a 2000-ben és 2001-ben született leányok versenysorozatát jelenti (szükség esetén mérkőzésenként maximum 4 fő 2002-ben vagy 2003-ban született sportoló szerepeltethető a csapatokban). A legtöbb utánpótlás csapatsportágban sajnos előfordulnak úgynevezett "generációs lyukak", azaz amikor egy-két születési év tekintetében a megszokottnál is jóval kisebb a merítési lehetőség, ez ráadásul általában országos szinten is jelentős számú sportágat, csapatot érint. A ZKTE junior csapatának tekintetében ez mindenképpen egy ilyen szezon, mivel mindössze egyetlen 2000-ben született játékossal rendelkezik keretünk, amely átlagéletkor tekintetében mindössze 16 éves. A nevelőmunka sikerességét jelzi azonban, hogy rendelkezünk a fiatalabb korosztályokban is olyan ügyes játékosokkal, akik akár egy korosztállyal feljebb is megállják a helyüket, illetve, hogy nyáron a Soproni Darazsak Akadémia csapata leigazolta két játékosunkat is Dömötör Dorina (2000) és húga Dömötör Petra (2002) személyében, akik ráadásul meghatározó játékosként nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy jelenlegi csapatuk az A-Döntőben szerepelhessen. Ezúton is gratulálunk egész éves remek teljesítményükhöz, s büszkék vagyunk rájuk is! Ez az egyesületünk nevelőmunkájának tekintetében mindenképpen siker, azonban az adott korosztály számára sajnos nyilván komoly hátrányt jelent. 

Minden nehézség ellenére fiatal csapatunk kiváló szezont futott, az alapszakaszból a Kaposvár, Pécs és Szombathely csapatai ellen 5-1-es mérleggel zárva csoportelsőként jutottunk tovább a Nyugati-csoportból. A rájátszásban egy masszív trióba kerültünk, ahol az MTK Budapest és a Szolnoki MÁV SE voltak az ellenfeleink. Az első három mérkőzésen egyaránt egylabdás küzdelemben, nüanszokkal maradtunk le a győzelemről, így nem folytathattuk a harcot az A-Döntőért (ez egy ilyen fiatal együttessel nem is lett volna reális), azonban addigi jó teljesítményünknek köszönhetően készülhettünk a budapesti B-Döntőre.

Debreceni KA - Zalaegerszegi KTE 82-49 (26-11, 22-15, 19-12, 15-11)

ZKTE: Böcskei Réka (-), Preisinger Boglárka (16/3), Csarankó Dorottya (2), Czigány Cintia (3), Horváth Fanni (10) Cserék: Horváth Fruzsina (15), Újhelyi Fanni (1), Lang Flóra (2), Bagó Linett (-). Edző: Rózsás Gábor.

Fiatal csapatunk helyzetét tovább nehezítette, hogy legjobb pontszerzőnk Kovács Georgina és vezetőedzőnk Gáspár-Szalay Virág a felnőtt csapat ceglédi rangadója miatt nem tudott velünk tartani a torna első két napján. A lányok akaraterejét és hozzáállását hűen tükrözi, hogy többen is betegen vállalták az utazást és játékot. A debreceni csapat az első félidőben olyan masszív, kemény védekezést produkált, amivel sajnos az eddigi szezonban nem volt alkalmunk szembesülni és ezúttal nem is tudtunk vele mit kezdeni. Pozitívum, hogy csapatunknak a harmadik és negyedik negyedben volt tartása, mindenki igyekezett kihozni magából a lehető legtöbbet vert helyzetben is. Ellenfelünk teljesen megérdemelten győzedelmeskedett.

Gyakorló DSE Kaposvár - Zalaegerszegi KTE 66-53 (12-18, 25-9, 19-17, 10-9)

ZKTE: Preisinger Boglárka (14/3), Újhelyi Fanni (11), Czigány Cintia (7), Horváth Fanni (6), Horváth Fruzsina (9) Cserék: Lang Flóra (4), Gáll Janka (2), Sefner Rebeka (-), Bagó Linett (-). Edző: Rózsás Gábor.

Kiválóan kezdtük a mérkőzést, az ellenfél területvédekezései ellen a megbeszélteket maximálisan betartva sziporkázott a csapat az első negyedben. A második periódusban sajnos több rajtunk kívül álló okból is, de megtört a csapat lendülete és egy nagyon negatív szériába kerültünk emiatt. A külső körülményeket a kaposváriak remekül használták ki és 10 pontos előnyt építettek a nagyszünetre. A második félidőben különféle védekezésekkel is próbálkoztunk a fordítás reményében, de az első félidőből magunkkal hozott nagyon korai faultproblémák miatt beszűkültek a lehetőségeink, s így nem volt meg az igazi átütő erő a játékunkban. A lányok a mutatott teljesítményük és küzdésük alapján megérdemelték volna, hogy egy szorosabb, esetleg egylabdás mérkőzést játszhassanak az alapszakaszban kétszer legyőzött kaposváriak ellen, de erre sajnos ezen a délelőttön nem volt lehetőségük. A somogyi gárdának gratulálunk a győzelemhez!

Zalaegerszegi KTE - Török Flóris - Törekvés SE 62-60 (11-14, 21-9, 16-18, 14-19)

ZKTE: Kovács Georgina (34/12), Preisinger Boglárka (11), Újhelyi Fanni (6), Horváth Fanni (4), Horváth Fruzsina (2) Cserék: Czigány Cinta (5), Csarankó Dorottya (-), Lang Flóra (-). Edző: Gáspár-Szalay Virág.

Szép számban érkeztek a budapesti csapatot buzdítani szurkolók, akik dobokkal felszerelkezve teremtettek kiváló meccshangulatot a csarnokban. Az első negyedben jelentős "adok-kapok" alakult ki a csapatok között, sok volt az elemi hiba mindkét oldalon, feltehetően az addigi két-két vereség miatt voltak a megszokottnál görcsösebbek a játékosok. A második negyedtől nekünk sikerült pozitív értelemben változtatnunk, jól működött a területvédekezésünk, 9 pontos előnyt tudtunk építeni a félidő végére, amit a végjátékig ügyesen őriztünk is. Vészesen fogytak erőtartalékaink, ellenfelünk nagy erőket mozgósított a fordítás érdekében, az utolsó percre egylabdás mérkőzés alakult ki, de a lányok nagy szívvel történő küzdésének hála maradt az előnyből a legvégére is és sikerült győzelemmel zárni a B-döntőt.

Nagyon hosszú és nehéz szezont tudhat maga mögött 16 éves átlagú U18-as csapatunk, le a kalappal a lányok előtt, akik minden nehézség ellenére végig nagy akarattal és sportszerűen küzdöttek a bajnokságban, egy rangos B-Döntőben szerepelhettek, s végül a 15. helyezést szerezték meg az országban. 

A csapat tagjai: Bagó Linett, Böcskei Réka, Csarankó Dorottya, Czigány Cintia, Gáll Janka, Horváth Fanni, Horváth Fruzsina, Kovács Georgina, Lang Flóra, Preisinger Boglárka, Sefner Rebeka, Újhelyi Fanni, Varga Tünde. Másodedző: Rózsás Gábor. Vezetőedző: Gáspár-Szalay Virág.

Gratulálunk nekik, nagyon büszkék vagyunk rájuk!

2018. március 13. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#0 Kiss Virág
#13 Ács Alexandra
#7 Csalló Jázmin
#21 Jagodics Lilla
#14 Kovács Georgina
#11 Kocsárdi Réka
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#15 Óházy Julianna
#30 Péterfi Anna
#58 Jurkó Noémi
#20 Szórád Anna
#10 Horváth Fruzsina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg