Bronzérem a Régiós Bajnokok döntőjében
2017. május 17.

Az elmúlt hétvégén Zalaegerszeg volt a házigazdája a Leány Serdülő Régiós Bajnokok Döntőjének. A négyes tornán csapatunk mellett a Szolnoki Sportcentrum, Kecskeméti KA és a Zsíros Akadémia Kőbánya csapata vett részt.                                               

Zalaegerszegi KTE - Szolnoki Sportcentrum 65-55 (7-9, 20-12, 20-19, 18-15)

ZKTE: Gáll Janka-, Böcskei Réka-, Horváth Fruzsina 16, Dömötör Petra 35/6, Németh Imola -, Sefner Rebeka -, Horváth Fanni 3, Szabolcs Dorottya 5, Csonka Dorina -, Csarankó Dorottya 6, Szabó Kinga-.                                      

Bukics Zsolt: - Az I. negyedben mindkét csapat nagyon sokat hibázott, ez látszik is az eredményen. A II. negyedben sikerült stabilabbá tenni a támadójátékunkat, ennek köszönhetően előnnyel mehettünk a szünetre. A II. félidőben is kifejezetten férfias küzdelem folyt a pályán, a lányok felvették a kesztyűt és egy küzdelmes mérkőzésen sikerült megszerezni a győzelmet.

Kecskeméti KA/A - Zalaegerszegi KTE 59-53 (18-10, 13-12, 16-15, 12-16)

ZKTE: Gáll Janka -, Böcskei Réka 5, Horváth Fruzsina 12, Dömötör Petra 19/3, Németh Imola -, Sefner Rebeka -, Horváth Fanni 3, Szabolcs Dorottya 14, Csonka Dorina -, Csarankó Dorottya -, Szabó Kinga -.                                         

Bukics Zsolt: - Sajnos nagyon gyengén kezdtük a meccset, sem támadásban, sem védekezésben nem tudtunk megfelelően teljesíteni. A II. félidőben többször megközelítettük ellenfelünket, de utolérni nem sikerült őket. Jól tartották az I. félidőben megszerzett előnyüket. A végére pedig elfáradtunk az üldözőversenyben.    

Zalaegerszegi KTE - Zsíros Akadémia Kőbánya 60-64 (10-15, 14-17, 14-23, 22-9) 

ZKTE: Gáll Janka 2, Török Dorka -,Böcskei Réka 8, Horváth Fruzsina 5, Dömötör Petra 20/3, Szabó Kinga -, Sefner Rebeka -, Horváth Fanni 14, Szabolcs Dorottya 9, Csonka Dorina -, Csarankó Dorottya 2.

Bukics Zsolt:- Tudtuk, hogy ellenfelünk nagyon agresszív védekezésének, illetve egész pályás letámadásának köszönheti eddigi sikereit. Próbáltunk erre készülni és a meccs egyes szakaszaiban egész ügyes támadásokat vezettünk. Sajnos a végjátékban már 20 pontos hátrányban voltunk, viszont a lányok óriásit küzdöttek az utolsó 5 percben. A sírból visszahozva a meccset, majdnem sikerült a magunk oldalára fordítani, de ellenfelünk taktikusan megtartott egy keveset az előnyéből.  Ezzel az eredménnyel 3. helyen végeztünk a Régiós Bajnokok Döntőjében.      

                                                          

Összegzés: -Az első dolog, ami a legfontosabb: Óriási GRATULÁCIÓ a lányoknak, egyrészt a hétvégi produkcióhoz, másrészt az egész szezonban nyújtott teljesítményhez. Igazi csapatként küzdöttük végig az évet. SZÉP VOLT CSAJOK!!!!!    És végül az elért eredményünket természetesen nem lebecsülve:                                                     

A csapat megérdemelt helye a "B" döntőben lett volna, azonban ettől a lehetőségtől a Diósgyőr csapata januárban megfosztott minket. Akik részesei voltak az idei sikereknek: Gáll Janka, Török Dorka, Röszler Heléna, Böcskei Réka, Máté Virág, Horváth Fruzsina, Dömötör Petra, Németh Imola, Sefner Rebeka, Horváth Fanni, Szabolcs Dorottya, Csonka Dorina, Csarankó Dorottya, Besenyei Lili, Szabó Kinga, Kaszás Gyula, Rózsás Gábor.

2017, május 17. ZTE NKK

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#58 Jurkó Noémi
#14 Kovács Georgina
#15 Óházy Julianna
#11 Kocsárdi Réka
#0 Kiss Virág
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#20 Szórád Anna
#13 Ács Alexandra
#7 Csalló Jázmin
#30 Péterfi Anna
#10 Horváth Fruzsina
#21 Jagodics Lilla
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg