Bravúros évzárás
2014. december 14.
Az idei év utolsó bajnokiján legyőztük a PEAC Pécs együttesét.

Jobban kezdte a találkozót a PEAC. Főleg a palánk alatt voltak eredményesek a vendégek. A 6. percben Nevena Jovanovic távolijával lódultak meg a vendégek és elhúztak. Nagy Dóri és Varga Zsófi vezérletével próbáltunk kapaszkodni, de csak pillanatokig sikerült. A Negyed végére állandósult a vendég előny (17-26).

A második negyed elején Jovanovic és Zele pontjai után Hurst duplájával már tízzel mentek a baranyaiak.(19-29). Percekig nem dobtak pontot a csapatok, míg a 14. percben Nagy Dóri szerzett egy labdát és dobhatott ziccert, miközben a védője szabálytalankodott ellene. Mindenki várta a büntetőket, mire a játékvezetők kifelé ítéltek bedobást. Edzőnk, Gáll Tamás hevesen reklamált, amiért technikai hibát fújtak neki a sporik. Hurst értékesítette a büntetőt, majd Raus is betalált (19-32). A 16. percben ezúttal Horváth Zsófi ellen ítéltek technikai faultot, amit ismét Hurts értékesített. A következő támadásból Zolyomi is betalált és az eddigi legnagyobb különbség alakult ki a csapatok között (19-34). Nem estek össze a lányok és a hátralévő időt keményen megnyomták. Letámadták a labdafelhozót és ezzel kizökkentették a PEAC-ot a játékából. Két perc alatt 11-0-át repesztettünk és újra visszajöttünk a meccsbe.(32-36). Zárásként még Hurst értékesített egy büntetőt és ötpontos vendég előnyt mutatott a tábla a nagyszünetben (32-37). 

A harmadik játékrész elején két perc alatt újra tíz pontra tornászta előnyét a vendégcsapat (34-44). Zele Dorina és Nagy Dóri pontjaival zárkóztunk. A mérkőzés ezen szakaszában, hol távolodtunk, hol közeledtünk ellenfelünkhöz. Sok pontatlanság volt mindkét csapat játékában. A negyed végére újból felzárkóztunk és hét pont hátránnyal fordulhattunk az utolsó negyedre (43-50). 

A záró negyedet újra kemény védekezéssel kezdtük, ami eredményesnek bizonyult, mert megzavarta ellenfelünket. Támadásban is jeleskedtek a lányok. Ambrus Szandra pontjaival a 34. percben először a mérkőzésen átvettük a vezetést (51-50). A palánk alatt jól zártuk a területeket és hol lépéshibát, hol belemenést fújtak a vendégek ellen. A 36. percben Zele Dorina rázta meg újfent magát és hat pontjával (köztük négy büntető) már néggyel mentünk (57-53). A 38. percre Wiliams pontjaival kettőre zárkózott a Pécs, majd Varga Zsófi büntetőivel újra lőtávolon kívülre kerültünk (59-55). Nem adta fel a vendégcsapat és légiósai vezérletével előbb egyenlítettek, majd Raksányi hármasával már hárommal mentek, egy perccel a vége előtt (59-62).Zele Dorina keze nem remegett és egy távolival egalizált. Kicsit több mint egy támadásnyi idő maradt a PEAC-nak, hogy győztes kosarat szerezzen, de Nagy Dóri megszerezte a labdát (a mérkőzésen összesen 9-szer). 10 mp volt hátra, amikor büntetőket dobhatott az irányítónk, és nem hibázott (64-62). Az ellentámadásból Williams szerzet a palánk alól kosarat, de még maradt 3.4 mp egy döntő kosár bevitelére. És elég lett asz idő, mert Zele Dorina került tiszta helyzetbe és a dudaszó pillanatában értékesített duplája a győzelmet jelentette számunkra (66-64).

Csapatunk újra megmutatta igazi arcát és mínusz 15 pontról is képesek voltunk felállni és egy kiélezett, sok hibával tarkított mérkőzésen szereztük meg a győzelmet. 

ZTE NKK ­ PEAC Pécs 66­-64 (17-­26, 15­-11, 11­-13, 23­-14)
Jv: Vígh, Boros, Kulcsár. Ell: Szabadvári

ZTE NKK: Nagy 8/3, Darida -, Varga 14, Horváth Zs. 2, Zele 29/3 Csere: Szélesy 2, Makitalo -, Mackay 5/3 Velkey -. Ambrus (6). Vezetőedző: Gáll Tamás.

PEAC Pécs: Raksányi 7/3, Hurst 9/3, Kaposi, N. Jovanovic 22/9, Williams 17. Csere:Ozorovic 2, Szűcs -, Raus 4, T. Jovanovic -, Zólyomi 3, Vezetőedző: Zeljko Dokic. 

Gáll Tamás: – Méltó befejezése volt ez a 2014-es évnek! A lányok elhitték, hogy van keresnivalójuk, minden elismerésem az övék!

Zeljko Dokics: – Gratulálok mindkét csapatnak a játékához! Boldog karácsonyt kívánok minden sportembernek!

Szép volt lányok!!!!!!

pity

 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#21 Jagodics Lilla
#13 Ács Alexandra
#10 Horváth Fruzsina
#7 Csalló Jázmin
#11 Kocsárdi Réka
#20 Szórád Anna
#30 Péterfi Anna
#14 Kovács Georgina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#58 Jurkó Noémi
#15 Óházy Julianna
#0 Kiss Virág
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg