Bravúr győzelem
2014. november 15.
Az akarat diadala volt

A bajnokság ötödik fordulójában a CMB Cargo Uni Győr együttesét fogadtuk. A vendégek kispadján a ZTE KK 2010-es bajnokcsapatának egykori edzője Völgyi Péter ült. 

Nagy Dóri már az első támadásból eredményes volt, majd a lányok a második perc végére már 8-1-re elhúztak a vendégektől. Ekkor Radocaj rázta meg magát és pontjaival egál közelbe hozta övéit. Majd a negyedik percre, Horváth Lilla találatával már a Győr vezetett (8-9). Újra Nagy Dóri vette kezébe a karmester pálcát és visszavettük a vezetést. Lüktetet a mérkőzés. Velkey Kriszta hármasával már nyolc ponttal vezettünk (21-13).  A negyed hajráját újra megnyomtuk és magabiztos előnnyel mehettünk rövid pihenőre (25-16). 

Ivanovic távolijával próbált zárkózni a Győr a második negyed elején, de Varga duplája és Nagyhármasa némileg visszavetette a lendületüket (30-19). A 13. percben Vajda Anna rázta meg magát és próbálta felrázni övéit, de Nagy és Ambrus pontjaival újra 10 pont volt a különbség a csapatok között (38-28). A negyed végéhez közeledve beleerősített a Győr és két pontra felzárkóztak egy 0-8-as etappal.  A dudaszó előtt Mackay értékesítet egy büntetőt és ezzel zárult a félidő (39-36).

A harmadik negyed újra nagy iramot hozott. Ambrus és Zele pontjaival mi kaptuk el jobban a ritmust (43-36). A negyed második felére Vajda vezetésével beleerősítettek a vendégek és a hajrára lőtávolba érkeztek. Már csak 23 másodperc volt vissza a negyedből és 55-53-ra vezettünk, amikor egy szabálytalanságot sérelmezett Gáll Tamás, aminek ezért technikai hibát ítéltek a játékvezetők. Mivel a szakvezető tovább reklamált, a kiállítás sorsára jutott. A megítélt faultért és a technikaiért Vajda dobhatott büntetőt, aki hármat értékesített és átvették a vezetést a vendégek. De ez sem volt elég, 10 mp-vel a negyed vége előtt újabb szabálytalanságot láttak a bírók, amit Radocaj értékesített. A végszót Szélesy két jó büntetője jelentette így egy ponttal a Győr vezetett (57-58). 

Bukics Zsolt másodedző lépett a kiállítás sorsára jutott Gáll Tamás helyére, aki próbálta kizökkenteni a lányokat a sokkból. Ez sikerült is, mert Sam Mackay kinyitotta a gólzsákot és egy percen belül két hárompontost is elsüllyesztet a Győri kosárban (63-61). A lendület nem lankadt, a vendégek időkérése után sem. Varga és újra Mackay következet és már nyolc pont volt az előnyünk (69-61). Sokat hibáztak a vendégek, míg mi jól védekeztük. Egy kis kihagyás elég volt, hogy Horváth és Takács pontjaival felzárkózzanak. Jött is az időkérés (69-65). Még több mint öt perc volt hátra és nyílt volt a találkozó. Szélesy Juca előbb duplát szerzett, majd a saját palánkja alatt sapkázott. A következő támadásból Darida Csilla is lehetetlen helyzetből talált a gyűrűbe és újra megnyugtató előnyt tudhattunk magunkénak (73-65). Még több mint három perc volt vissza, amikor Zele Dorina gyötört be egy újabb fontos pontot a győri gyűrűbe (75-65). A mérkőzés hajrája igazi rohanást és izgalmakat hozott. Mindent bevetett a Győr, de csak közelebb tudtak férkőzni csapatunkhoz,  beérni nem. Taktikusan játszva, megérdemelten győztünk (79-74). 

A lányok az egész mérkőzésen nagyon akartak és ez meghozta a gyümölcsét. Legyőztük az eddig veretlen Győrt. 

ZTE NKK- CMB Cargo UNi Győr 79-74 (25-16, 14-20, 18-22, 22-16)

ZTE NKK: Nagy 22/3, Ambrus 4, Szélesy 10, Mackay10/6, Zele 15, csere: Darida 2, Varga 13, Velkey3/3, Horváth Edző: Gáll Tamás 

CMB Cargo Uni Győr: Radocaj 19, Takács 9, Horváth K. 3, Vajda 24/12, Horváth L 6, csere: Czirják, Ivanovic 13/6, Török, Mansare, Edző: Völgyi Péter 

Bukics Zsolt: – A Cegléd meccs után, ahol 25 eladott labdák volt óriási előrelépés történt a játékunkban. Már az első félidőben megalapoztuk a meglepetést, s bár hullámvölgyeink voltak, egyenlített a vendég, a lányok kétszáz százalékot teljesítettek – és övék igazán a siker.

Völgyi Péter: – Csapatom rosszul reagálta le a mérkőzés történéseit, ezért megérdemelten nyert a ZTE, amihez gratulálok neki!

Szép volt lányok!!!

pity

 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#21 Jagodics Lilla
#14 Kovács Georgina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#58 Jurkó Noémi
#20 Szórád Anna
#15 Óházy Julianna
#30 Péterfi Anna
#10 Horváth Fruzsina
#7 Csalló Jázmin
#11 Kocsárdi Réka
#13 Ács Alexandra
#0 Kiss Virág
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg