tippmix
Betakarja, mint Moszkvát a hó
2018. május 14.

A következő sorokban az elmúlt pénteken elhunyt Vertetics Istvánra emlékeznek és búcsúznak tőle egykori játékosai. Az őszinte sorokat Hersics Adrienn írta:

„1997 nyarán érkeztél hozzánk Zalaegerszegre feleségeddel és nagyobbik fiaddal, Ádámmal. Aztán közben megérkezett Andris fiad is hozzánk. Izgatottan vártuk a nyári felkészülést a szezonra új edzőnkkel, Istvánnal. Ebben az évben került át a székhelyünk a Munkacsarnokból a Sportcsarnokba.

Még csak 17 éves voltam, de tisztán emlékszem az akkori csapatunkra, az emlékekre.
A vért izzadt jó hangulatú edzésekre, melyek szép alapokat fektettek le az elkövetkezendő évekre. 

Szunyi (Papp Katalin) úgy gondol vissza Rád, mint az egyik legkeményebb  edzője. Vele együtt élhettétek át „Baranya első aranyát”, majd a szekszárdi, egerszegi sikereket.
Órákon át tudott beszélgetni a játékosokkal, mint egy jó pedagógus, nagyon jó ember volt a pályán kívül is. - emlékszik Szunyi.

A fiatalokkal a felnőttekkel egyaránt megtaláltad a jó hangnemet, egyengetted utunkat az iskolában is, felkészítettél bennünket a nagybetűs életre. Ha pedig bármi probléma adódott humoroddal megoldottál mindent. Ismertél bennünket, mint játékos, és mint barát! 
Emlékszem például, hogy egy karácsonyi ajándékozás alkalmával, egy baltát kaptál Posztitól (Pásztói Krisztina), ezzel utalva, hogy elástátok a csatabárdot. Mindig volt valami jó vicced vagy szólásod, amikor éppen olyanunk volt. A mai napig hallom a faultoknál, ahogy kiabálod, hogy „vagy a labda vagy a baba”... ha már fault, akkor az legyen fault...

Egyszer azt mondtad nekem, hogy olyan vagyok mint a kálisó, fogalmam nem volt mit jelent, pedig csak a hajlékonyságomra céloztál. Úgy emlékszem erre a szóra mintha tegnap mondtad volna. Aztán akkoriban még nem volt nekünk külön erőnléti edzőnk, de Te ezt a feladatot is megoldottad. Szétvágtál pár polifoamot vékony csíkokra, és mint a létra foka edzés után az oldalvonal alá kipakoltad szépen, és már indulhatott is  a szökdelő iskola. Minden délután.  Aztán amikor ráuntunk és eldugtuk előled, akkor persze Te újat vagdostál.....

Három szezonon keresztül edzősödtél Zalaegerszegen, számos nemzetközi tornán vettünk részt ez idő alatt és szépen helyt álltunk a hazai bajnokságban is. Valamint siketült megőriznünk a korábban megszerzett 7. helyünket.

Már nem forgunk úgy, mint a grillcsirke. Szívünkben mindig ott maradsz! Szeretettel emlékezünk vissza Rád, lelj békére, pihenj nyugodtan!

Búcsúzik tőled Molnár Anita, Nyírő Beáta, Papp Katalin és Hersics Adrienn egykori játékosaid!

Moszkvát most betakarta a hó....."    

2018. május 14. ZTE NKK /Hersics Adrienn

Következő mérkőzés
PINKK Pécsi 424
PINKK Pécsi 424
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2019. január 26. 18.00

Kozármisleny Sportcsarnok

Előző mérkőzés
ZTE NKK
75
::
:
Uni Győr
69
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#5 Horti Dóra
#4 Hegedüs-Őri Györgyi
#7 Sigi Koizar
#9 Evanthia Maltsi
#6 Gáspár-Szalay Virág
#12 Preisinger Boglárka
#15 Nadia Parker
#13 Pusztai Petra
#11 Benke Sára
#8 Janis Ndiba
#14 Kovács Georgina
#10 Jurkó Noémi
Galéria
Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Szabadics