Beszámoló a júniusi edzőtáborokról
2016. július 06.

Az iskola végeztével sem állt le a munka, az utánpótlás csapatok június végéig munkában voltak, speciális, napi kétedzéses, bentlakásos edzőtáborban vettek részt, ahol a komoly szakmai munka mellett jutott idő a kikapcsolódásra is, hiszen együtt szurkoltunk a Magyar Labdarúgó Válogatottnak.

I. turnus:  Korosztály: U12 
A szakmai célok között elsősorban az egyéni kompetenciák fejlesztése állt mind védekezésben, mind támadásban. A napi két edzés lehetőséget biztosított egyrészt a hiányosságok feltárására, és azok bepótlására, másrészt a meglévő alapokra való építkezésre. A tábor alatt fontos volt a korosztály-specifikus akcióelemek - mint egy-egy és kettő-kettő játék –gyakorlása, valamint a tini korosztály követelményeinek megfelelő taktikai elemekre való felkészítése. A labdás ügyességfejlesztésen túl nagy hangsúlyt fektettünk a törzsizom-erősítő gyakorlatok végzésére is, amely a mai kosárlabdában elengedhetetlen a sérülések megelőzése végett is. Ezeket a gyakorlatokat egymásra fűzve sajátították el a játékosok és a nyár folyamán naponta elvégzendő házi feladatként is el kell végezniük. A tábor kiválóan szolgálta a játékosok egyéni szakmai fejlődését, valamint hozzájárult ahhoz, hogy csapatként is összekovácsolódjon a társaság. 

II.  turnus Korosztály: U18
Az egyéni képességfejlesztés terén a két legfontosabb elem – a dobás és passzolás – különböző fajtáit gyakoroltuk mérkőzés-szituációs helyzetekből. Itt első lépcsőben védő nélkül, majd félaktív-, aktív védővel, a maximális sebességgel kellett törekedni a hibátlan kivitelezésre. E mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektettünk a csapat-taktikai elemek minél magasabb szintű végrehajtására. Erre azért is van szükség, mert ez az a korosztály, amelyből a felnőtt csapat majd meríthet. Többen játékosaink közül már be is mutatkozhattak az élvonalban, de ahhoz, hogy meg is ragadhassanak a legjobbak között, az egyéni kompetenciák mellett az 5:5 elleni támadás és védekezési taktikai elemekben is helyt kell állniuk. A napi kétedzéses terheléssel sikerült a játékosok fizikai állapotán is javítani.

III.    turnus:  Korosztály: U14
A Tini korosztályt követően nagyon sok új technikai és taktikai elemet kell elsajátítani a Serdülő korosztályban, amire év közben nincs mindig elég idő teljes egészében begyakorolni; ez a tábor napi két edzéssel lehetőséget teremtett a hiányosságok pótlására. Így lehetőségünk volt az elzárás-leválás támadóelem kiiskolázása mind a labdás vagy blokkot kapó, mind a blokkot adó szempontjából. Ehhez szorosan hozzátartozik az elzárás-leválás elleni védekezés fajtáinak elsajátítása, mint váltás, eléváltás, áttörés, push up, stb.
Mivel az egyik leghatékonyabb „fegyver” ebben a korosztályban az egész pályás zónapress. Ahhoz, hogy támadni tudjunk ellene, először a védekezés alapelveit kellett megismerniük a játékosoknak, majd ezt követően lehetett a zónapress elleni támadással foglalkozni.

Összességében elmondható, hogy a táborok elérték céljaikat, és nagyon hasznos időszakon vagyunk túl. Mivel a játékosok figyelme az iskola végeztével nem oszlott meg, továbbá napi 2-szer másfél-két órát tudtunk edzeni, sokkal gyorsabban lehetett haladni, mint év közben. Óriási előny, hogy ki tudtuk nyújtani a felkészülési időszakot, ezért a játékosok a következő szezonkezdetre már stabil alapokkal érkeznek, amelyet a nyárra kiadott „házi feladatok” is elősegítenek.

pity

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
Zsíros AK.
81
::
:
ZTE NKK
83
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#21 Jagodics Lilla
#15 Óházy Julianna
#20 Szórád Anna
#30 Péterfi Anna
#7 Csalló Jázmin
#14 Kovács Georgina
#58 Jurkó Noémi
#13 Ács Alexandra
#0 Kiss Virág
#10 Horváth Fruzsina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#11 Kocsárdi Réka
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV