Bélának igaza lett!
2018. február 22.

Szerdán este várakozással telve, de vegyes érzelmekkel mentünk a mérkőzésre. Egyrészt hosszú volt a szünet és nem tudtuk, hogy a PEAC elleni fantasztikus lendületet újra elő tudjuk csalogatni magunkból, vagy ez a mérkőzés más ritmusban fog zajlani. A találkozó előtt Fabula Béla, a Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnok recepciósa, a beharangozó videónkban optimistán nyilatkozott és 51% esélyt adott a lányoknak a győzelemre a listavezető Szekszárd ellen. 

Az első félidőben harcosan, de sok hibával játszottunk. Igaz a vendégek sem jeleskedtek támadásban. Hét pontos hátrányból is sikerült felállnunk, de a félidőben mindössze kettő ponttal a KSC vezetett. A nagyszünet után nem lankadt a figyelmünk és fegyelmezett játékkal rukkoltak elő a lányok. Egyre kevesebb hibával játszottunk és pontosabban is támadtunk. Kilenc ponttal elhúztunk! A közönség is megérezte a lehetőséget, nemcsak a lányok és egyre jobban buzdította csapatunkat. A negyedik felvonás elején agresszíven kezdett a Szekszárd, de nem ijedtünk meg és felvettük a kesztyűt velük szemben! Ők erőlködtek, mi koncentrálva tartottuk előnyünket. A lányok tartását mutatja, hogy hat pontnál közelebb nem tudtak felzárkózni a vendégek. A közönség együtt élt a játékkal és ezt jó volt átélni! Talán a 2011-es bronzmérkőzés volt az, amikor ilyet tapasztalhattunk. Mindenki odatette magát és a vége országra szólósiker lett, hiszen 14 mérkőzés óta veretlen Szekszárdot sikerült legyőznünk egy fantasztikus játékkal!

Parker extrát hozott, Koizar hármasai jókor jöttek a második félidőben. Gorjanácz Ági úgy szállt be a második félidőben, hogy nem tűrt ellentmondást a pályán! Hegedüs-Őri Györgyit nem törték össze a sikertelen távoli dobások és szinte vért izzadva harcolt a mérkőzésen. Jeffery a legjobbkor szerzett kosarakat és higgadt tudott maradni a nehéz pillanatokban. Gáspár –Szalay Virág igazi vezérként játszott!

Csapatmunka volt a javából! Ilyen mérkőzést régen látott Zalaegerszeg! Ezek a sikerek erősítenek meg minket abban, hogy ezt a csapatot igen is szeretni kell!

A találkozót követően vendégoldalon Bálint Réka és Zeljko Djokic, míg nálunk a mérkőzés hőse Nadia Parker és Gáspár Dávid értékelt!

Köszönjük lányok! 

2018. február 22. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#10 Horváth Fruzsina
#30 Péterfi Anna
#7 Csalló Jázmin
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#13 Ács Alexandra
#15 Óházy Julianna
#58 Jurkó Noémi
#21 Jagodics Lilla
#11 Kocsárdi Réka
#14 Kovács Georgina
#20 Szórád Anna
#0 Kiss Virág
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg