tippmix
Az ötödik helyen zártuk az alapszakaszt
2019. március 30.

A címvédő Sopron otthonában egy félidőn át tartottuk magunkat, majd a másodikban jó védekezéssel és támadójátékkal felülkerekedett a hazai csapat és magabiztosan nyerte meg a találkozót és veretlenül az alapszakaszt. 

Sopron Basket-ZTE NKK 81-54 (16-20, 25-20, 17-9, 23-5)
Sopron, Novomatic Aréna, Praksch P., Frányó P., Söjtöry T. (Bognár T.)

Sopron Basket: Fegyverneki 5/3, Turner 16/6, Czukor 5/3, Dupree 8, Zahui 12/3, csere: Weninger -, Határ 12, Varga-, Crvendakic 10, Queralt 11/3, Honti-, Dubei 2. edző: Roberto Inigues

ZTE NKK: Koizar 6, Maltsi 19/9, Pusztai 2, Ndiba 3, Horti 8/3, csere: Kovács 5/3, Parker 9, Benke 2, 

Dupree két gyors kosarával kezdett a címvédő. Az első pontjainkra három percet kellett várni. Hullámzott a mérkőzés, de a Sopron előttünk járt a pontszerzésben. Maltsi hárompontosaival a 8. percben kiegyenlítettünk a ZTE NKK (14-14). A hajrában Parker rázta meg magát és négy pontjával és Maltsi közelijével megnyertük a negyedet (16-20). 

A második negyed elején Czukor hármasával és Határ büntetőivel fordított a Sopron (21-20). A lányok nem hagyták magukat és harcosan játszottak. A 13. percben Horti és Kovács hármasával, négy ponttal elléptünk. A negyed feléig Maltsi is hintett egy távolit, amivel tartottuk előnyünk (30-31). A félidő hajrájában pontosabban támadott a Sopron és minimális különbséggel, de megnyerte a félidőt (41-40). 

A nagyszünet után Parker duplájával fordítottunk, de a hazaiak gyorsan reagáltak a helyzetre és Fegyverneki triplájával elléptek (46-42). A negyed feléhez közeledve Horti büntetőivel egyenlítettünk ismét (47-47). A folytatásban szorított a védekezésén a Sopron és ezzel együtt pontatlanná vált a játékunk is, amit a rutinos hazaiak kihasználtak és egy 7-0-s rohammal kerültek előnybe. Hosszú percek után Maltsi szerzett egy közelit, megtörve a zalai góltalanságot, de a negyedet a Sopron nyerte (58-49). 

A záró felvonásban egyértelművé vált a hazaiak fölénye és védekezésben és támadásban is a v fölénk nőttek. Szinte semmi sem sikerült és mindössze öt pontot szereztünk ebben a játékrészben. A Sopron győzelmével veretlenül nyerte meg az alapszakaszt. 

Csapatunk az ötödik helyen végzett, mivel a PEAC Pécs idegenben legyőzte a NKE FCSM Csata együttesét. 

Fotó: Pados Noel -Sopron Basket 

2019. március 30. ZTE NKK

Következő mérkőzés
::
vs

Maradj otthon!

Várjuk a 2020-2021-es szezont!

Előző mérkőzés
::
:
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
Janis Ndiba
Dömötör Dorina
Kuttor Enikő
Kirby Burkholder
Jurkó Noémi
Horváth Fanni
Preisinger Boglárka
Kovács Georgina
Horti Dóra
Horváth Fruzsina
Andjela Delic
Keyona Hayes
Nagy Dóra
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV