tippmix
Az ötödik helyen zártuk az alapszakaszt
2019. március 30.

A címvédő Sopron otthonában egy félidőn át tartottuk magunkat, majd a másodikban jó védekezéssel és támadójátékkal felülkerekedett a hazai csapat és magabiztosan nyerte meg a találkozót és veretlenül az alapszakaszt. 

Sopron Basket-ZTE NKK 81-54 (16-20, 25-20, 17-9, 23-5)
Sopron, Novomatic Aréna, Praksch P., Frányó P., Söjtöry T. (Bognár T.)

Sopron Basket: Fegyverneki 5/3, Turner 16/6, Czukor 5/3, Dupree 8, Zahui 12/3, csere: Weninger -, Határ 12, Varga-, Crvendakic 10, Queralt 11/3, Honti-, Dubei 2. edző: Roberto Inigues

ZTE NKK: Koizar 6, Maltsi 19/9, Pusztai 2, Ndiba 3, Horti 8/3, csere: Kovács 5/3, Parker 9, Benke 2, 

Dupree két gyors kosarával kezdett a címvédő. Az első pontjainkra három percet kellett várni. Hullámzott a mérkőzés, de a Sopron előttünk járt a pontszerzésben. Maltsi hárompontosaival a 8. percben kiegyenlítettünk a ZTE NKK (14-14). A hajrában Parker rázta meg magát és négy pontjával és Maltsi közelijével megnyertük a negyedet (16-20). 

A második negyed elején Czukor hármasával és Határ büntetőivel fordított a Sopron (21-20). A lányok nem hagyták magukat és harcosan játszottak. A 13. percben Horti és Kovács hármasával, négy ponttal elléptünk. A negyed feléig Maltsi is hintett egy távolit, amivel tartottuk előnyünk (30-31). A félidő hajrájában pontosabban támadott a Sopron és minimális különbséggel, de megnyerte a félidőt (41-40). 

A nagyszünet után Parker duplájával fordítottunk, de a hazaiak gyorsan reagáltak a helyzetre és Fegyverneki triplájával elléptek (46-42). A negyed feléhez közeledve Horti büntetőivel egyenlítettünk ismét (47-47). A folytatásban szorított a védekezésén a Sopron és ezzel együtt pontatlanná vált a játékunk is, amit a rutinos hazaiak kihasználtak és egy 7-0-s rohammal kerültek előnybe. Hosszú percek után Maltsi szerzett egy közelit, megtörve a zalai góltalanságot, de a negyedet a Sopron nyerte (58-49). 

A záró felvonásban egyértelművé vált a hazaiak fölénye és védekezésben és támadásban is a v fölénk nőttek. Szinte semmi sem sikerült és mindössze öt pontot szereztünk ebben a játékrészben. A Sopron győzelmével veretlenül nyerte meg az alapszakaszt. 

Csapatunk az ötödik helyen végzett, mivel a PEAC Pécs idegenben legyőzte a NKE FCSM Csata együttesét. 

Fotó: Pados Noel -Sopron Basket 

2019. március 30. ZTE NKK

Következő mérkőzés
::
vs

2018/2019 -es szezonban bronzérmes

a ZTE NKK

Előző mérkőzés
ZTE NKK
80
::
:
Uni Győr
60
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
Horti Dóra
Preisinger Boglárka
Dömötör Dorina
Jurkó Noémi
Csutorás Fanni
Kovács Georgina
Nagy Dóra
Janis Ndiba
Horváth Fanni
Horváth Fruzsina
Kuttor Enikő
Ács Alexandra
Török Kata
Galéria
Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Szabadics