Az idei szezonban a Pécs a mumusunk
2022. február 22.
Serdülő Bajnokság Alapszakasz II./1. -Kaposvár

Második részéhez érkezett a Serdülő Bajnokság. Mi továbbra is a dél-nyugati régióban szerepelünk, ahol mindössze négy csapat van, így újra és újra ugyanazokkal a csapatokkal játszunk. Gellérné Gulyás Ildikó edző beszámolója:

A négyesből kicsit kilóg a kaposvári csapat, őket mindhárom másik együttes nagy arányban győzi le, amikor találkoznak. A két pécsi csapattal mindig szoros meccseket játszunk, de nyerni sajnos még nem sikerült ellenük, pedig nagyon szeretnénk. A szerencse sincs mellettünk, hiszen betegségek, vagy karantén miatt mindig hiányzott valaki legjobbjaink közül. Most sem volt ez másként. Szőke Dorka és Vörös Luca egész héten beteg volt, Balázs Kitti pedig a meccs napjára betegedett meg. Tizenegy bevethető emberünkkel utaztunk el, köztük Szűcs Rozival, aki élete első kosárlabda mérkőzésére készült.

A PVSK NKA/A csapatával kezdtünk, és az első negyedben három pontos vezetésre tettünk szert. A második negyedben lépett pályára a pécsiek két igen ponterős játékosa, így hamar kiegyenlítettek, és a félidőt hét pontos előnnyel zárták. A második félidőben legjobb ötösünket játszatva, és mindössze egy cserével felzárkóztunk, és fej-fej mellett haladt az eredmény, azonban az utolsó öt percben elfáradtunk, zsinórban kaptunk tíz pontot, amire mi csak egy kosárral tudtunk válaszolni, így kaptunk ki. 

PVSK NKA/A – ZKTE 84:73 (14:17, 29:19, 21:27, 20:10)

ZKTE: Németh Szonja 24, Pintér Viola 15, Szalai Szonja 13, Csalló Jázmin 11, Németh Rebeka 10, Nagy Emma, Baksa Jázmin, Gerencsér Anna, Csalló Nárcisz, Cserkuti-Németh Liliána, Szűcs Rozina

Szerintem szépen játszottak a lányok, talán még jobban is, mint ahogy azt ebben az összeállításban vártam, a több élesben bevethető játékossal felálló, nagyobb rotációval rendelkező csapat nyert.

A második meccsünket, ahogy eddig minden alkalommal a kaposvári Gyakorló DSE csapatával játszottuk. Bár kissé fáradtak voltunk, a várakozásnak megfelelően győzelmünkhöz nem férhetett kétség, úgy, hogy mindenki sok játéklehetőséget kapott, és ezzel élve minden egyes játékosunk dobott kosárral fejezte be a mérkőzést. A kérdés csak az volt sikerül-e 100 pontot dobni, ami ezúttal nem jött össze.

Gyakorló DSE – ZKTE 55:92 (15:25, 15:28, 18:24, 7:15)

ZKTE: Szalai Szonja 19, Németh Szonja 18, Németh Rebeka 16, Csalló Jázmin 12, Gerencsér Anna 6, Pintér Viola 6, Cserkuti-Németh Liliána 4, Nagy Emma 4, Baksa Jázmin3, Csalló Nárcisz 2, Szűcs Rozina 2 

Összességében az első meccsen elszenvedett vereség ellenére elégedett voltam a mutatott játékkal. Külön örültem Németh Szonja kiegyensúlyozott, mindkét meccsen ponterős játékának.

2022. február 22. ZKTE
 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#7 Csalló Jázmin
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#10 Horváth Fruzsina
#14 Kovács Georgina
#15 Óházy Julianna
#0 Kiss Virág
#20 Szórád Anna
#11 Kocsárdi Réka
#30 Péterfi Anna
#58 Jurkó Noémi
#13 Ács Alexandra
#21 Jagodics Lilla
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg