Az idei év is kihívásokkal teli lesz
2014. augusztus 14.
Hétfőn kezdjük meg a felkészülést a következő szezonra

Kilenc játékossal kezdi meg a felkészülést a 2014/2015-ös bajnoki szezonra a ZTE NKK női NB I-es kosárlabdacsapata. Az elmúlt évhez hasonlóan, szinte teljesen kicserélődött a megyeszékhelyi egyesület kerete. Az állandóságot a Varga Zsófia, Horváth Zsófia és Ambrus Szandra tengely jelenti. Hozzájuk jön még a szülés után visszatérő Szélesy Judit és a játékot munka mellett vállaló Darida Csilla. 

Az elmúlt szezonban, a bajnokságban hatodik helyig jutó és a kupában bronzérmet szerző csapatból hat magyar játékos távozott a felkészülés megkezdése előtt: Fuisz Viktória, Vágvölgyi Petra, Czukor tünde, Fritz Judit, Török Szilvia, Mányoki Judit. 

Az érkező oldalon a legnagyobb igazolásnak Zele Dorina számít. A korosztályos és felnőtt válogatott játékos Szekszárdról tette át a székhelyét Zalaegerszegre és 3-4-es poszton használható. Velkey Krisztina, az egykori U20-as válogatott játékos két év után tér vissza Magyarországra az Egyesült Államokból, ahol az Oral Roberts Egyetemen gyógytornászként diplomázott és tanulmányai mellett kosárlabdázott. Ő 2-és 3-as poszton is megállja a helyét. Mindketten tagjai voltak az elmúlt évben hetedik helyet szerzett Universiade válogatottnak, amelyet Gáll Tamás irányított. Az 1-2-es poszton bevethető Nagy Dóra a PEAC Pécs csapatától érkezik a Volánhoz. A fiatal játékost az idei B diviziós Európa bajnokságon Szófiában, ahol a válogatott kiharcolta az A csoportba jutást, a torna legjobb ötösébe választották a szakemberek. A negyedik igazolás a korosztályos válogatott Jurkó Noémi Nagykanizsáról érkezik, és 2-3-as poszton érzi jól magát a pályán. . 

Gáll Tamás vezetőedző elmondta, hogy még tervben van az 1-2-es posztra egy játékos leigazolása, aki lehet akár magyar, de külföldi is. A közös felkészülést megelőzően 10 napra kaptak egyéni edzésprogramot a lányok Az első héten mindenképpen fizikális jellegű lesz, majd a második héttől jönnek a labdás foglalkozások is, és ahogy egyre jobban közeledik, a szezonkezdet úgy jönnek a technikai és taktikai elemek a programunkba. A tornák sem maradhatnak ki a kilenc hetes felkészülésből, így a hagyományos Göcsej Kupán, a soproni Krasznai tornán is indulnak a kék-sárgák, valamint a Völgyi Péter által irányított Győrrel is játszanak majd oda-vissza vágós mérkőzéseket. 

Tóth László ügyvezető kérésünkre elmondta, hogy nagy kihívást jelent, hogy új csapatot kell építenünk. Mindenképpen azon kell dolgoznunk, hogy egy költséghatékony gazdálkodással egy szerényebb költségvetéssel is megálljuk a helyünket a bajnokságban. . 

A Zala Volán még december 31 –ig adja a támogatást, de mivel azután átalakul régiós vállalattá, így a szponzoráció sem biztos, hogy megmarad. Az ügyvezető elmondta, hogy folyamatosan keresik a szponzorokat és bíznak az önkormányzat támogatásában is. 

A ZTE NKK augusztus 18-án kezdi meg a felkészülést a szezonra. 

pity

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#58 Jurkó Noémi
#0 Kiss Virág
#10 Horváth Fruzsina
#20 Szórád Anna
#15 Óházy Julianna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#13 Ács Alexandra
#7 Csalló Jázmin
#14 Kovács Georgina
#21 Jagodics Lilla
#11 Kocsárdi Réka
#30 Péterfi Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg