Ács Alexandra az U14-es válogatottal utazik Szlovéniába
2019. augusztus 13.

Klubunk korosztályos tehetsége, Ács Alexandra meghívót kapott az U14-es válogatott összetartására és egyben válogatójára is, ahol nagy örömünkre a szakvezetés kiválasztotta így utazhat a csapat tagjaként Szlovéniába. 

Mint ismert az U14-es korcsoport számára még nem rendeznek kontinenstornát, de a FIBA és a Szlovén Kosárlabda Szövetség együttműködésének eredményeként immár hagyományosan Slovenia Ball tornára várják Európa korosztályos válogatottjait.  A rangos esemény helyszíne idén is Slovenj Gradec lesz, ahol augusztus 15. és 18. között a magyar válogatottnak is szurkolhatunk. 

Nagy öröm ez egyesületünknek és még nagyobb öröm Alexandrának, hogy ezen a tornán képviselheti hazánkat és Zalaegerszeget. Alexandra a felnőtt csapatunkkal kezdte meg a felkészülést, ami fordulópont az életében:

-Nagyon boldog vagyok és megtiszteltetésnek érzem, hogy a felnőtt csapattal készülhetek. A célom, hogy jó kosárlabdázó legyek és ez a lehetőség egy lépcsőfok az álmom teljesülése felé. 

Ha már az álmoknál és a céloknál tartunk, akkor a válogatottban való szereplés is hasonló eufóriát okoz a fiatal lánynak:

-Számomra egy kitűzött cél elérése és egy álmom megvalósulása, hogy a válogatottban szerepelhetek. Sokat dolgoztam ezért és mindent meg fogok tenni, hogy jól szerepeljünk Szlovéniában. 

Az U14 –es válogatottat Salamon Endre vezető edző, Veres Judit és Boris Maljkovic segédedzők irányítják. 

-Pécsről utazunk Szlovéniába a tornára augusztus 14-én. Természetesen a cél, hogy mi legyünk a legjobbak és szerintem jó eredménnyel zárhatjuk majd a tornát. Mindenkiben megvan a lelkesedés és a kellő motiváltság. 

A szervezők a tíz válogatottat kettő ötös csoportba osztották, ahol Magyarország ellenfele lesz Lettország, Észak - Macedónia, Horvátország és Ukrajna. A nemzetközi torna eredményeit a Szlovén Szövetség oldalán követhetik szurkolóink:

Slovenia Ball 2019

Mi Zalaegerszegről szurkolunk a válogatottnak és természetesen Ács Alexandrának is!

2019. augusztus 13. ZTE NKK

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#21 Jagodics Lilla
#58 Jurkó Noémi
#30 Péterfi Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#0 Kiss Virág
#10 Horváth Fruzsina
#7 Csalló Jázmin
#20 Szórád Anna
#11 Kocsárdi Réka
#13 Ács Alexandra
#15 Óházy Julianna
#14 Kovács Georgina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg