tippmix
Ács Alexandra az U14-es válogatottal utazik Szlovéniába
2019. augusztus 13.

Klubunk korosztályos tehetsége, Ács Alexandra meghívót kapott az U14-es válogatott összetartására és egyben válogatójára is, ahol nagy örömünkre a szakvezetés kiválasztotta így utazhat a csapat tagjaként Szlovéniába. 

Mint ismert az U14-es korcsoport számára még nem rendeznek kontinenstornát, de a FIBA és a Szlovén Kosárlabda Szövetség együttműködésének eredményeként immár hagyományosan Slovenia Ball tornára várják Európa korosztályos válogatottjait.  A rangos esemény helyszíne idén is Slovenj Gradec lesz, ahol augusztus 15. és 18. között a magyar válogatottnak is szurkolhatunk. 

Nagy öröm ez egyesületünknek és még nagyobb öröm Alexandrának, hogy ezen a tornán képviselheti hazánkat és Zalaegerszeget. Alexandra a felnőtt csapatunkkal kezdte meg a felkészülést, ami fordulópont az életében:

-Nagyon boldog vagyok és megtiszteltetésnek érzem, hogy a felnőtt csapattal készülhetek. A célom, hogy jó kosárlabdázó legyek és ez a lehetőség egy lépcsőfok az álmom teljesülése felé. 

Ha már az álmoknál és a céloknál tartunk, akkor a válogatottban való szereplés is hasonló eufóriát okoz a fiatal lánynak:

-Számomra egy kitűzött cél elérése és egy álmom megvalósulása, hogy a válogatottban szerepelhetek. Sokat dolgoztam ezért és mindent meg fogok tenni, hogy jól szerepeljünk Szlovéniában. 

Az U14 –es válogatottat Salamon Endre vezető edző, Veres Judit és Boris Maljkovic segédedzők irányítják. 

-Pécsről utazunk Szlovéniába a tornára augusztus 14-én. Természetesen a cél, hogy mi legyünk a legjobbak és szerintem jó eredménnyel zárhatjuk majd a tornát. Mindenkiben megvan a lelkesedés és a kellő motiváltság. 

A szervezők a tíz válogatottat kettő ötös csoportba osztották, ahol Magyarország ellenfele lesz Lettország, Észak - Macedónia, Horvátország és Ukrajna. A nemzetközi torna eredményeit a Szlovén Szövetség oldalán követhetik szurkolóink:

Slovenia Ball 2019

Mi Zalaegerszegről szurkolunk a válogatottnak és természetesen Ács Alexandrának is!

2019. augusztus 13. ZTE NKK

Következő mérkőzés
::
vs

Maradj otthon!

Várjuk a 2020-2021-es szezont!

Előző mérkőzés
::
:
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
Kuttor Enikő
Preisinger Boglárka
Kovács Georgina
Nagy Dóra
Dömötör Dorina
Horváth Fanni
Keyona Hayes
Jurkó Noémi
Janis Ndiba
Andjela Delic
Horváth Fruzsina
Horti Dóra
Kirby Burkholder
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV