tippmix
A végletek jellemezték U16-os csapatunk teljesítményét a hazai fordulóban
2018. március 01.

Zalaegerszegen, az Ostoros Károly Csarnokban lépett pályára ezúttal kadet együttesünk, kora délelőtt a nagykanizsai, délután pedig a pécsi lányok voltak az ellenfeleink. 

Zalaegerszegi KTE - Kanizsai Vadmacskák 67-93 (18-26, 14-24, 18-25, 10-25)

ZKTE: Gáll Janka (11), Szabó Kinga (2), Csarankó Dorottya (10), Horváth Fanni (7), Horváth Fruzsina (27) Cserék: Böcskei Réka (4), Sefner Rebeka (2), Török Kata (2), Markó Vivien (2), Ruzsics Kitt (-). Edző: Rózsás Gábor.

A hazai pályán történő szereplés több játékosunknál is nem várt lámpalázat okozott, így sajnos nagyon gyenge játékkal kezdtük a napot. A túlzott győzni akarás átcsapott görcsös erőlködésbe, s sok esetben sajnos egyénieskedésbe is. Az első félidőben összeszedett 18 pontos hátrány ledolgozására történt két komolyabb kísérlet a harmadik negyedben, de a vendégek ügyesen visszaverték rohamainkat és magabiztosan őrizték vezetésüket. A negyedik negyedre elcsigázott játékosok ismét sok fegyelmezetlenséget és gyermeteg hibát követtek el, így a Vadmacskák tovább tudták növelni a különbséget. A mérkőzés kb. 80 százalékában az egyéni- és csapatvédekezésünk értékelhetetlen volt, így pedig győzelmi esélyünk nem lehetett a jó játékerőt képviselő megyei rivális ellenében.

Zalaegerszegi KTE - Kosárlabda Akadémia Pécs "B" 107-32 (26-7, 25-9, 23-7, 33-9)

ZKTE: Török Kata (7), Gáll Janka (11), Csarankó Dorottya (9), Horváth Fanni (23), Horváth Fruzsina (19) Cserék: Sefner Rebeka (6), Böcskei Réka (15), Szabó Kinga (6), Markó Vivien (6), Ruzsics Kitti (5). Edző: Rózsás Gábor.

Egy tartalékos és fiatalabb pécsi csapattal találkoztunk, nálunk 4, míg vendégoldalon 7 serdülőkorú játékos kapott lehetőséget a találkozón. A mérkőzést igyekeztünk egyéni védekezési elemek és kreatív, sokpasszos támadások gyakorlására felhasználni.

Rózsás Gábor: -Az első mérkőzésen érezhetően és láthatóan nagyon nagy emocionális energia dolgozott néhány meghatározó játékosunkban, amely azonban ezúttal nagyon rossz irányba hatott a teljesítményekre. A gyenge kezdés rányomta a bélyegét az egész találkozóra, támadójátékunk görcsös, védekezésünk erőtlen és akaratgyenge volt a meccs jelentős részében, így pedig nem tudtunk igazi rangadót játszani. A második összecsapáson igyekeztünk több dolgot is gyakorolni, ezt nagyrészt sikerült megvalósítani. A következő hetek nagy feladata lesz megértetni a lányokkal, hogy az erősebb csapatok ellen is ugyanolyan mentális állapotban, magabiztosan, "vérszemet kapva" kell odaállni az első másodpercektől fogva, mint az előzetesen gyengébbnek vélt ellenfelek ellenében.

Fotók: Cseszneki Ildikó

2018. március 1. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Vasas Akadémia
 Vasas Akadémia

2018. december 15. 17.00

Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnok

Előző mérkőzés
ELTE-BEAC
58
::
:
ZTE NKK
81
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#15 Nadia Parker
#7 Sigi Koizar
#11 Benke Sára
#14 Kovács Georgina
#10 Jurkó Noémi
#9 Evanthia Maltsi
#4 Hegedüs-Őri Györgyi
#12 Preisinger Boglárka
#6 Gáspár-Szalay Virág
#5 Horti Dóra
#13 Pusztai Petra
#8 Janis Ndiba
Galéria
Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Szabadics