tippmix
A védekezésünk volt a kulcsa a győzelmünknek
2019. január 26.

A 15. fordulóban a PINKK Pécsi 424 csapatánál vendégeskedtünk. Gáspár Dávid kénytelen volt kettő kulcsjátékosát is sérülés miatt nélkülözni (Hegedüs-Őri, Maltsi), de a második félidőben teljesen felőrölve a pécsiek ellenállását és megérdemelten nyertünk. 

PINKK Pécsi 424- ZTE NKK 38-62 (10-13, 11-18, 9-17, 8-14)

Kozármisleny, Jv: Ádám József, Tóth Cecília, Gál János

PINKK Pécsi 424: Sánta 5/3, Szűcs R. 9/6,  Dzankic 8/3, Podrug 7, Jáhni 4, csere: Szűcs L. 1,Vári -, Markovic 4, Raus -, Zsilinszky -, edző: Laczka Miklós

ZTE NKK: Koizar 8/3, Kovács 6/6, Pusztai 2, Ndiba 9/3, Horti 14, csere: Parker 14, Gáspár-Szalay 4, Benke 5/3, Preisinger-, edző: Gáspár Dávid

Az első támadásból Ndiba egy triplával kezdett, majd Pusztai és Koizar csatlakozott társukhoz és a 3. percben 0-8-ra vezettünk. A PINKK Podrug és Dzankic pontjaival zárkózott (5-8). Mindkét csapat nagyon akart, de pontatlanul céloztak. A negyed felénél Horti kettő közelijével mozdultunk el a holtpontról (5-12). Pécsi időkérés után Szűcs hármasával és Dzankic duplájával kettő pontra csökkent az előnyünk, amit a negyed végén még Parker egy büntetővel megtoldott (10-13). 

A második negyed elején kimaradt hazai büntetők után lemásolták a lányok az első játékrész kezdetét. Parker hat, Gáspár-Szalay kettő, valamint Kovács triplájával 11-0-át rohantunk a (10-24). A vendéglátóink három perc elteltével, büntetőből tudtak csak pontot szerezni. Dzankic és Jáhni gyakorolhatta a büntetődobásokat, majd a 16. percben Gáspár-Szalay, majd Horti duplájával tartottuk kétszámjegyű előnyünket (15-28). A félidő hajrájában sikerült megtartania tíz pontos távolságban tartani a PINKK-et (21-31). Érdekesség, hogy a pécsiek a 11 pontjukból kilencet büntetőből szereztek. 

A nagyszünet után próbált felzárkózni a pécsi csapat, de a lányok koncentrált játékkal tartották előnyüket. A 24. percben Koizar és Kovács hármasával és Ndiba duplájával távolodtunk, közte Jáhni és Szűcs tudott csak kosarat szerezni a hazaiaknál (30-43). Az időkérés sem tudott kizökkenteni bennünket a ritmusukból és a negyed végén Horti duplájával és Benke hármasával megszilárdítottuk az előnyünket (30-48). 

Jó védekezésével teljesen elbizonytalanítottuk a hazaiakat, akik több mint hét perc elteltével tudtak kosarat szerezni Sánta révén (33-52). Lassan 20 pont fölé szökött az előnyünk. A 37. percben Parker duplájára Szűcs egy hármassal válaszolt (38-58). A végén Preisinger is lehetőséget kapott, hiszen már korában eldőlt a mérkőzés. Az utolsó percbe kanyarodva Parker és Horti büntetőivel alakult ki a 38-62-es végeredmény. 

Gáspár Dávid: -Gratulálok a lányoknak, hiszen a megbeszéltek szerint koncentráltan és jól védekezve játszottunk, ami a mai győzelmünk kulcsa is volt egyben. A támadással azonban nem vagyok elégedett, van hova fejlődnünk a következő időszakban. 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Jóna István

Következő mérkőzés
::
vs

2018/2019 -es szezonban bronzérmes

a ZTE NKK

Előző mérkőzés
ZTE NKK
80
::
:
Uni Győr
60
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
Ács Alexandra
Nagy Dóra
Jurkó Noémi
Kovács Georgina
Dömötör Dorina
Horváth Fanni
Horti Dóra
Török Kata
Horváth Fruzsina
Preisinger Boglárka
Kuttor Enikő
Csutorás Fanni
Janis Ndiba
Galéria
Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Szabadics