tippmix
A válogatott behívó a cseresznye a tejszínhab tetején
2018. május 09.
Hegedüs-Őri Györgyi a válogatottban

Szerdától Székesfehérváron edzőtáborozik a Székely Norbert szövetségi kapitány vezette felnőtt válogatott. A szövetség tájékoztatása szerint a keretbe az utánpótlás válogatottak nem kaptak behívót, mivel ők a nyári világversenyekre készülnek. A bővebb keretbe meghívót kapott csapatunk játékosa Hegedüs-őri Györgyi is. 

-Nagyon meglepett, de  borzasztóan örülök a meghívónak. Egyik régi vágyam volt, hogy Székely Norbert irányítása alatt játszhassak. Remélem, jól teljesítek majd és lesz esélyem bekerülni a 12-es keretbe. Természetesen ez a vágyam, meglátjuk teljesül-e. Ami picit nehezíti a kihívást, hogy iskolai elfoglaltságaim miatt néha el kell hagynom az edzőtábort, de a szövetségi kapitány megértő volt és hangsúlyozta, hogy mennyire fontos, hogy a sportolók tanuljanak, így persze elenged iskolába.

A csapatunkkal remek szezont futó játékos 2014 után lehet újra tagja a válogatottnak. 

-Büszke vagyok a csapatomra, fenomenális idényünk volt! Egyéni szemmel nézve, amikor ide igazoltam Zalaegerszegre, fő céljaim közt szerepelt, hogy fejlődjek. Több szempontból is szerencsés voltam, hisz Gáspi sokat foglalkozott velem és javította a játékomat. A csapattársaim nélkül pedig nem tudtam volna egyről a kettőre lépni. A válogatott behívó a cseresznye a tejszínhab tetején.

Válogatott keret:

Dubei Debóra (Sopron Basket), Raksányi Krisztina (Aluinvent DVTK Miskolc), Licskai Zsófia (PEAC-Pécs), Simon Zsófia (CMB CARGO UNI Győr), Katona Szidónia (VBW CEKK Cegléd), Varga Zsófia (CMB CARGO UNI Győr), Aho Nina Daniella (Duquesne, USA), Mansaré Anna Manty (Atomerőmű KSC Szekszárd), Bálint Réka (Atomerőmű KSC Szekszárd), Szabó Fanni Andrea (Aluinvent DVTK Miskolc), Horváth Bernadett (MTK-Budapest), Hegedűs-Őri Györgyi (ZTE NKK), Weninger Virág (Sopron Basket), Nagy Dóra (Aluinvent DVTK Miskolc), Bach Boglárka (Aluinvent DVTK Miskolc), Határ Bernadett (Sopron Basket), Zele Dorina (Aluinvent DVTK Miskolc), Barnai Judit (BEAC Újbuda).

A női válogatott a felkészülés során öt edzőmérkőzést vív. Székely Norbert együttese előbb Prágába utazik (május 24-25.), ahol kétszer összecsap a házigazdákkal, majd Franciaországban Landerneau városában háromszor a franciákkal játszik (június 1-2-3.).

2018. május 8. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
PINKK Pécsi 424
PINKK Pécsi 424
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2019. január 26. 18.00

Kozármisleny Sportcsarnok

Előző mérkőzés
ZTE NKK
75
::
:
Uni Győr
69
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#4 Hegedüs-Őri Györgyi
#7 Sigi Koizar
#11 Benke Sára
#5 Horti Dóra
#14 Kovács Georgina
#6 Gáspár-Szalay Virág
#13 Pusztai Petra
#15 Nadia Parker
#12 Preisinger Boglárka
#8 Janis Ndiba
#9 Evanthia Maltsi
#10 Jurkó Noémi
Galéria
Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Szabadics