A válogatott behívó a cseresznye a tejszínhab tetején
2018. május 09.
Hegedüs-Őri Györgyi a válogatottban

Szerdától Székesfehérváron edzőtáborozik a Székely Norbert szövetségi kapitány vezette felnőtt válogatott. A szövetség tájékoztatása szerint a keretbe az utánpótlás válogatottak nem kaptak behívót, mivel ők a nyári világversenyekre készülnek. A bővebb keretbe meghívót kapott csapatunk játékosa Hegedüs-őri Györgyi is. 

-Nagyon meglepett, de  borzasztóan örülök a meghívónak. Egyik régi vágyam volt, hogy Székely Norbert irányítása alatt játszhassak. Remélem, jól teljesítek majd és lesz esélyem bekerülni a 12-es keretbe. Természetesen ez a vágyam, meglátjuk teljesül-e. Ami picit nehezíti a kihívást, hogy iskolai elfoglaltságaim miatt néha el kell hagynom az edzőtábort, de a szövetségi kapitány megértő volt és hangsúlyozta, hogy mennyire fontos, hogy a sportolók tanuljanak, így persze elenged iskolába.

A csapatunkkal remek szezont futó játékos 2014 után lehet újra tagja a válogatottnak. 

-Büszke vagyok a csapatomra, fenomenális idényünk volt! Egyéni szemmel nézve, amikor ide igazoltam Zalaegerszegre, fő céljaim közt szerepelt, hogy fejlődjek. Több szempontból is szerencsés voltam, hisz Gáspi sokat foglalkozott velem és javította a játékomat. A csapattársaim nélkül pedig nem tudtam volna egyről a kettőre lépni. A válogatott behívó a cseresznye a tejszínhab tetején.

Válogatott keret:

Dubei Debóra (Sopron Basket), Raksányi Krisztina (Aluinvent DVTK Miskolc), Licskai Zsófia (PEAC-Pécs), Simon Zsófia (CMB CARGO UNI Győr), Katona Szidónia (VBW CEKK Cegléd), Varga Zsófia (CMB CARGO UNI Győr), Aho Nina Daniella (Duquesne, USA), Mansaré Anna Manty (Atomerőmű KSC Szekszárd), Bálint Réka (Atomerőmű KSC Szekszárd), Szabó Fanni Andrea (Aluinvent DVTK Miskolc), Horváth Bernadett (MTK-Budapest), Hegedűs-Őri Györgyi (ZTE NKK), Weninger Virág (Sopron Basket), Nagy Dóra (Aluinvent DVTK Miskolc), Bach Boglárka (Aluinvent DVTK Miskolc), Határ Bernadett (Sopron Basket), Zele Dorina (Aluinvent DVTK Miskolc), Barnai Judit (BEAC Újbuda).

A női válogatott a felkészülés során öt edzőmérkőzést vív. Székely Norbert együttese előbb Prágába utazik (május 24-25.), ahol kétszer összecsap a házigazdákkal, majd Franciaországban Landerneau városában háromszor a franciákkal játszik (június 1-2-3.).

2018. május 8. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#21 Jagodics Lilla
#0 Kiss Virág
#14 Kovács Georgina
#58 Jurkó Noémi
#11 Kocsárdi Réka
#20 Szórád Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#30 Péterfi Anna
#10 Horváth Fruzsina
#13 Ács Alexandra
#15 Óházy Julianna
#7 Csalló Jázmin
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg