A „Szentélyben” játszott kenguru csapatunk
2023. március 22.

Körmend Városi Sportcsarnok, azaz másnevén a „Szentély” volt a helyszíne a Kenguru Bajnokság alapszakaszának (5. régió, B csoport) hatodik fordulójának. Lányaink ellenfele az Ifjú Sólyomfiókák és a Ricsilla Rakéta csapatai voltak. Hersics Adrienn edző beszámolója:

Az előző fordulónk győzelmeinek köszönhetően, ismét felkerültünk egy erősebb csoportba. A leendő ellenfeleinket már ismertük, játszottunk ellenük. Ennek tükrében készültünk a fordulóra, és az elvárásainkat is ehhez igazítottuk. 

Az első mérkőzésen az A-csoportból lecsúszott Sólymok ellen várható nehézségekbe ütköztünk, már a labdafelhozatal során. Helyzetünk is alig volt, hogy eljussunk a palánking. Az egész pályán letámadó fiúk ellen a labda megtartása, sok energiát felőrölt bennünk. Az ilyen mérkőzések nem csak fizikálisan, de lelkileg is megviseli a kislányokat még ebben a tanuló, alapozó időszakban. 

Ifjú Sólymok- Zalaegerszegi KTE 83-15 (14-2, 27-9, 16-2, 26-2)

Rövid pihenő után, a második mérkőzésünkön már sikerült a tanult elemeinknek a megvalósítása. A könnyebb elszakadásnak köszönhetően, a labdafelhozatal után kosárra tudtunk törni, passzolni egymásnak a besegítettek. A jó védekezésünknek köszönhetően, elcsíptünk néhány labdát is. A féidei 3 pontos hátrányunk sajnos a büntető dobásokkal 6 pontra növekedett. 

A játék folytatásában nem sikerült megismételnünk az első félidei szép játékunkat, így a vártnál nagyobb különbséggel kaptunk ki a Rakéták ellen.

Zalaegerszegi KTE- Ricsilla Rakéta 25-50 (6-9, 12-15, 4-12, 3-14)
Legjobb dobók: Kámán Dorina 9, Boronyák Emma 7, Dulgyovai Lia 3

Hersics Adrienn: -Nem egyszerű feladat az ilyen mérkőzéseken helyt állni, de úgy gondolom a körülményekhez képest küzdöttek a kislányok, a hozzáállásukkal nem volt probléma. A Rakéták ellen, pedig be is bizonyították, hogy képesek szépen és okosan kosárlabdázni. Végre ki tudtuk használni Kámán Dorina magassági fölényét, pontosan bejátszva neki a labdát, sikerült kosárral befejezni a támadást. A továbbiakban készülünk a következő fordulóra, hogy még több szép támadást tudjunk kivitelezni, a védekezésben pedig egyéni és a csapat szinten is pontosabban működni. A kislányok pedig elmondhatják, hogy ők már pályára léptek Körmenden, az első osztályú férfi csapat csarnokában a „ Szentélyben”. 

2023. március 22. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
Zsíros AK.
81
::
:
ZTE NKK
83
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#7 Csalló Jázmin
#15 Óházy Julianna
#58 Jurkó Noémi
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#20 Szórád Anna
#0 Kiss Virág
#21 Jagodics Lilla
#14 Kovács Georgina
#11 Kocsárdi Réka
#10 Horváth Fruzsina
#13 Ács Alexandra
#30 Péterfi Anna
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV