A pontosabban játszó csapat nyert
2017. február 18.

Végig kiélezett, kemény mérkőzést játszottunk a PINKK Pécsi 424 csapata ellen a 18. fordulójának nyitómérkőzésén. A végjátékban a pontosabban célzó pécsiek nyertek megszerezve első idegenbeli győzelmüket. 

ZTE NKK- PINKK Pécsi 424 53-63 (16-14, 19-23, 13-8, 5-18)
Zalaegerszeg, 300 néző, jv: Gorka, Vida, Varga-Závodi (Forrai)

ZTE NKK: Nagy 13/3, Böröndy D.-, Burkholder 14, Hegedüs-Őri 4, Bays 9, csere: Gáspár-Szalay -, Orsó 4, Horváth 2, Kovács G.5/3 Böröndy V.2, edző: Gáspár Dávid

PINKK Pécsi 424: Ristic 16/6, Engelman 11/3, Benke 2, Gémes-Sarok-, Bozóki 15/3, csere: Ruják 9/3, Kovalcsik 4, Zsilinszky 1, Sánta 2, Markovic -, Szabó 3/3, Martonosi -, edző: Halmai Gábor

Nagy lendülettel kezdett mindkét együttes. Bays és Burkholder pontjaival némi előnyre tettünk szert, de a vendégek a negyed felére egalizáltak (10-10). A folytatásban irányítottuk a játékot és néhány ponttal előrébb jártunk ellenfelünknél. A negyed végén Kovalcsik büntetőjével zárkózott két pontra a Pinkk (16-14). 

A második negyed hasonló játékot hozott, ahol sok volt a technikai pontatlanság a csapatoknál. A 13. percben átvette a vezetést egy pillanatra Ristic kosarával a pécsi együttes, de Kovács Georgina hármasával újra lendületbe jöttünk. Nagy és Burkholder büntetőivel öt pontos különbség alakult ki a csapatok között (25-20). Ekkor egy kisebb hullámvölgybe kerültünk és egy 9-0-s rohammal visszavette a vezetést a Pinkk (25-29). Hasznosnak bizonyult az időkérésünk és Hegedüs-Őri büntetőivel és Kovács remek betörésből szerzett ziccerével kiegyenlítettünk. A játékrész vége a pécsieknek sikerült jobban és kétpontos előnnyel várhatták a folytatást (35-37). 

A nagyszünet után előbb Ristic, majd Nagy is betalált távolról, majd Böröndy Vivien duplájával egyenlítettünk (40-40). Horváth Zsófi büntetője jelentette az egyetlen pontot a következő négy percben. Nagy volt a küzdelem a pályán és a játékvezetők engedték is a kemény játékot. A 26. percben egy sportszerűtlen hiba után Ruják büntetőivel és Bozóki duplájával ellépett a Pinkk. Nagy Dóra vezérletével a hajrában ledolgoztuk hátrányunkat és Orsó duplájával és Bays büntetőjével három pontos előnyt szereztünk (48-45). 

Bays és Bozóki pontjaival kezdődött a záró felvonás. A nagy rohanásban sok hibát vétettek a csapatok. A 32. percben Ruják duplájával zárkózott, majd két perc kosárcsendet követően Szabó hármasával átvette a vezetést a Pinkk (50-52). Szoros végjáték volt kibontakozóban. Két perccel a vége előtt Ristic hármasával hat ponttal ellépett a vendégcsapat és ez döntőnek bizonyult. A lányok mindent megpróbáltak, de a dobásaik pontatlanok voltak, míg a pécsiek végül tíz pontra növelték előnyüket és megnyerték a találkozót. 

Gáspár Dávid: - Gratulálok a Pinkk-nek! Egy nagyon durva, faulthatáron túlmenő mérkőzés volt, amiből mi jöttünk kii vesztesen. Nagyon sok üres dobást hibáztunk és a támadójátékunk megint gyenge volt. 

Halmai Gábor:- Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz és tudtuk, hogy milyen stílusban játszik a Zalaegerszeg. Jó szituációkban, jókor sikerült büntetnünk a hazaiak hibáit és a végén volt egy jó ritmusunk, amivel sikerült megnyernünk a mérkőzést. 

Hegedüs-Őri Györgyi:- A védekezésükben találom a hibát, mivel sokszor elaludtunk. lemaradtunk a besegítésekről. Hiszek abban, hogy a támadásunk alapja a védekezésünk és ebből ritmustalanság következett a támadásainkban. Számítottunk a kemény meccsre, így mi is keményen játszottunk. Ehhez társult még egy nagyon rossz dobószázalék és így a pálya két végén is rossz teljesítménnyel nehéz mérkőzést nyerni. 

Bozóki Bettina: - A hajrában egy kicsit megrekedt az eredmény, de nekünk sikerült jó ritmusba kerülnünk védekezésben és támadásban is és úgy játszottunk int egy csapat. Ez a legnagyobb sikerünk ebben az évben, mert eddig rosszul ment a szekér. Ez az első idegenbeli győzelmünk, aminek nagyon örülünk!

2017. február 18. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#15 Óházy Julianna
#30 Péterfi Anna
#10 Horváth Fruzsina
#7 Csalló Jázmin
#14 Kovács Georgina
#21 Jagodics Lilla
#13 Ács Alexandra
#0 Kiss Virág
#58 Jurkó Noémi
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#11 Kocsárdi Réka
#20 Szórád Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg